ИВ - (Слаба) утјеха за Нолета: Полуфинале дубла!

Новак Ђоковић у Индијан Велсу наставља такмичење, али у конкуренцији парова.  "Ђокоњини" – Србин и Италијан у полуфиналу Мастерса.  Новак Ђоковић и Фабио Фоњини пласирали су се у полуфинале Мастерса у Индијан Велсу у конкуренцији дублова.

Тенис 13.03.2019 | 10:00
ИВ - (Слаба) утјеха за Нолета: Полуфинале дубла!
Српско-италијански пар победио је Жан-Жулијена Рожеа и Орију Текауа са 2-1 у сетовима, 7:6(6), 2:6, 10:6, после једног часа и 38 минута игре.

Ђоковић је успео да опстане на турниру у Калифорнији после шокантног испадња у синг конкуренцији од Филипа Колшрајбера. 

Новак и Фабио су имали прилику да реше први сет са брејком, али су се Холанђанин и Румун вратили и одвели тај део игре у тај-брејк. Ипак, остали су ускраћени за преокрет и први сет је припао нашем и италијанском тенисеру. 

Роже и Текау су били бољи у другом сету, па се отишло у одлучујући трећи, то јест у "супер тај-брејк". Ђоковић и Фоњини су повели са 6:1, али су се противници вратили и били надомак изједначења на 7:6. Ипак, као у првом сету, Новак и Фабио су одолели и успели да освоје три наредна поена и пласирају се у полуфинале. 

Популарни "Ђокоњини", како их је сам Новак назвао, у полуфиналу Мастерса у Индијан Велсу играће против бољег из дуела Кубот (Пољска)/Мело (Бразил) – Инглот (Велика Британија)/Шкугор (Хрватска).



Новак Ђоковић неочекивано рано је завршио наступ на првом мастерсу сезоне у Индијан Велсу. У трећем колу такмичења елиминисао га је Филип Колшрајбер (6:4, 6:4), уписавши тријумф после десетогодишњег поста.

Ђоковићу је недуго после пораза стигла слаба утеха - у дублу.

У тандему са Фабијом Фоњинијем остварио је трећи тријумф у низу и обезбедио пролаз у полуфинале.

Србин и Италијан били су бољи од Холанђанина Жана Жулијена Рожеа и Румуна Орије Текауа у три сета – 7:6 (8:6), 2:6, 10:6.

Ђоковић и Фоњини први су обезбедили пласман међу четири најбоља пара у Индијан Велсу и у борби за финале ривали ће им бити бољи пар из меча Лукаш Кубот (Пољска)/Марсело Мело (Бразил) - Доминик Инглот (Велика Британија)/Франко Шкугор (Хрватска).

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар