Новац инвестирао у Ђукановића

Бизнисмен и власник Атлас групе Душко Кнежевић изјавио да његов правни тим још није добио потврду да је на црвеној потерници Интерпола.

Регион 13.03.2019 | 07:36
Новац инвестирао у Ђукановића
Он је убеђен да ће Црна Гора сигурно затражити црвену Интерполову листу, што значи да неће моћи да путује ван Британије чији је држављанин.

На питање, у интервјуу Радио телевизији Србије, да ли би се могло догодити да га британске власти изруче Црној Гори по тајној потерници, као што су то учиниле са власником "Агрокора" Ивицом Тодорићем, који је изручен Хрватској, Кнежевић каже да он има другачију ситуацију. 

Према његовим речима, и то хипотетички може да се деси, али мора да прође кроз судски процес, "јер је ово правна држава и мораће Црна Гора да покаже доказе за то за шта ме оптужује и зашто су истражне радње покренули", преноси сајт РТС. 

Говорећи о томе како је дошло до сукоба са црногорским председником Милом Ђукановићем, он је навео да сви знају да је каријеру почео у Србији, где је магистрирао и докторирао и започео бизнис. 

"Сав новац који сам направио у Србији, на Кипру, у Лондону и Русији инвестирао сам у Црну Гору и био сам ангажован око прављења пројекта независне Црне Горе, где сам мислио да председник Ђукановић, тада премијер, може да буде као личност која може Црну Гору да изведе на један нови, европски пут и да се Црна Гора осамостали", рекао је Кнежевић. 

Специјално тужилаштво Кнежевића сумњичи за проневеру скоро два милиона евра и да је на челу криминалне организације која се бавила прањем новца, уценама, утајама пореза и која је наводно опрала преко пола милијарде евра, а истага је покренута, проверавају се и други људи.

"Ја уопште не сматрам да за мене постоји икаква опасност, спреман сам да на све те њихове оптужбе одговорим, наши правни тимови раде на томе, а посебно што они немају ни људе ни стручњаке који могу да провере то пословање и ради се о кадровима који су давно из прошлости, који чак не користе ни компјутер, а камоли да разумеју шта је и-комерц", рекао је Кнежевић.

Истиче да је понудио тужилаштву да сведочи путем видео-линка, будући да је у Лондону, али "они се тога плаше" јере не могу да контролишу шта би рекао.

Говорећи о афери "Коверта" и томе за шта је био намењен тај новац, Кнежевић каже да се са Ђукановићем договорио да са 200.000 подржи локалне изборе у Подгорици.

Он је рекао и да, знајући шта му спрема, "у последњих пар година је почео да снима одређене ствари које је радио са Ђукановићем и његовим режимом". Указао је и да је од неких страних извора добио податке да ће га Ђукановић жртвовати као тајкуна да би показао своју борбу против криминала.

Кнежевић каже и да то што је изазвао представља "један политички земљотрес који се не може зауставити". Кнежевић је навео да је 10-15 година финансијски помагао Демократску странку у Србији, још пре времена Зорана Ђиндјића и после, за време Бориса Тадића.

"То је нормална појава на Балкану око финансирања политичких странака", напоменоу је Кнежевић, преноси сајт РТС. На питање да ли је то било транспарентно, Кнежевић одговара да транспарентно не може да буде код великих политичких партија, посебно код великих износа, као и да су у питању или тајни рачуни у иностранству или кеш који се носи директно лидерима странака.

Одговарајући на питање коме је носио новац у Србији, Кнежевић каже: "Па сад, не бисмо отварали Србију, мој фокус је борба против Мила Ђукановића."

Каже да неко сигурно има разлога да буде забринут, али да ти људи нису сада много актуелни и нису у жижи тренутних политичких дешавања, преноси сајт РТС интервју са Кнежевићем.

(Бета)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

реалност

13.03.2019 06:41

Папак-грозница поприма размјере епидемије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Израелац

13.03.2019 23:03

реално овај на слици је најкривљи.. јер давање мита, подстицање на мито је кривицно дијело.. јос даво милу паре без да плати дрзави порез за трансакције, јос кес на руке.. па нема кривљег лика од овог на слици горе.. прави свједок поканик ...

Name

Адвокат

13.03.2019 07:03

"Сав новац који сам направио у Србији, на Кипру, у Лондону и Русији инвестирао сам у Црну Гору и био сам ангажован око прављења пројекта независне Црне Горе, где сам мислио да председник Ђукановић, тада премијер, може да буде као личност која може Црну Гору да изведе на један нови, европски пут и да се Црна Гора осамостали", рекао је Кнежевић. Хахаха, а како је направио новац у Србији?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гале

13.03.2019 07:22

А лопов додик? Њега није нико финансирао, он је крао од народа директно..

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

13.03.2019 13:11

Финансирао га Јелић са Рафинеријиним парама.

Name

Неђо.13.3.2019

13.03.2019 07:39

Ништа ти ниси бољи од Миле Ђукановића,смеће као он...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радмило

13.03.2019 11:16

на жалост по стање у земљама Балкана, обје стране говоре онако како јесте. У балканским земљама људи не зарађују већ "праве паре" (зарада претпоставља улагање и дуготрајан рад на поврату уложеног и заради) а избори и политичари се не финансирају (финансирање представља законски вид подршке партији или политичару) већ купују.

ОДГОВОРИТЕ