Двије године од погибије породице

Ни двије године након погибије четворочлане породице Ђедовац, Славице (46), Златка (53), Николине (18) и Кристине (17) из Станова, код Добоја, бол за њима не пролази, а ове године нам је можда и теже.

Република Српска 12.03.2019 | 18:37
Двије године од погибије породице
То су нам на кобном пружном прелазу у мјесту Грабовица казали Зоран и Слађана Ђедовац, брат и снаха страдалог Златка, који су поводом двогодишњице погибије цијеле породице дошли на мјесто несреће.

"Ми нисмо хтјели да становништво доводимо овдје, ми смо свој дио у недјељу обавили у цркви, онај вјерски дио, а данас смо изашли овдје гдје су они страдали да упалимо свијеће и отићи ћемо на гробље", каже Зоран Ђедовац.

Четворочлана породица је страдала у саобраћајној несрећи 12. марта 2017. када се аутомобил у којем су се налазили сударио с теретним возом "Жељезница РС", који је саобраћао на релацији Омарска - Зеница.



За воланом пасата је била Славица, док је на мјесту сувозача сједио њен супруг Златко, који су кобне ноћи из Станова кренули у Добој по кћерке, које су биле на рођенданској забави.

Супружници су у судару аута и воза на лицу мјеста смртно страдали, док су њихове кћерке Николина и Кристина задобиле тешке повреде, од којих је млађа умрла у добојској болници, а старија у УКЦ Бањалука.

Након њихове смрти кућа у којој су живјели у Становима је опустјела.

"Све је у кући како је и остало. Нико ни кашику није изнио из куће, само су Николинине и Кристинине другарице нешто гардеробе однијеле за успомену. Оно друго ништа, све тако стоји, пропада. Не знам шта бих вам рекла, сваки тај поглед... И ми слабије улазимо у кућу", прича кроз сузе Слађана Ђедовац.



Она наводи да након кобне саобраћајне несреће више никад од страха није сјела за волан свог аутомобила.

Како је дошло до саобраћајне несреће у којој је страдала породица Ђедовац, још није утврђено јер је истрага у овом случају у завршној фази, речено нам је у добојском Окружном јавном тужилаштву.

"Након анализе и оцјене недавно достављеног додатног саобраћајно- техничког вјештачења незгоде и прикупљених доказа, ради се на утврђивању постојања евентуалних пропуста одговорних лица за обезбјеђење пружног прелаза, а који би могли бити у узрочно-посљедичној вези са настанком незгоде", наводе у Тужилаштву.

Кобни пружни прелаз, наводе у "Жељезницама РС", обезбијеђен је свјетлосно-звучном сигнализацијом.

(Независне)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

ЛУКА

12.03.2019 20:57

ТУЖНО ЦЕЛА ПОРОДИЦА НАСТРАДАЛА. ПОЧИВАЛИ У МИРУ БОЖИЈЕМ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

А ето

12.03.2019 23:17

Треба им 2 године да ријесе случај и још ништа. Све партијски послушници са купљеним дипломама,нит шта знају нит смију.

Name

Фј

12.03.2019 22:08

СТРАВИЦНО.И.ТУЗНО..ЗА.ОВУ.ПОРОДИЦУ...ИМАЛИ.ОДГОВОРНИ.ЗА.ОВУ.НЕСРЕЦУ

ОДГОВОРИТЕ