Скандал: Батагон преузима Алумину

- Да ли ће култура некажњивости угрозити Републику Српску више него сви страни мешетари и домаћи поборници централизације БиХ. Као и у случају Давида Драгичевића, истрага о ''Литванској пљачки'' прикрила је кључне домаће актере, док за стране није затражено расписивање црвене потернице Интерпола.

Република Српска 12.03.2019 | 13:02
Скандал: Батагон преузима Алумину
Иако "Батагон" још увијек није купио и исплатио потраживања Владе Републике Српске у Бирачу, Далибор Матић се понаша као да је већ већински власник "Алумине".

Он сједи у "Алумини" и одређује од којих добављача треба да се купе сировине и друге стратешке потрепштине, неопходне за производњу. При томе маше мобилним телефоном са Додиковим бројем, уз тврдње да је све то договорено. Његов даљи рођак Миле Матић и повезани учесник у једној од ранијих пљачки "Бирача" Радислав Филиповић, гурнули су директора Милорада Мотику у страну и оперативно воде фирму, позивајући се на "Батагоново" преузимање "Алумине" и Далибора Матића.

У најочигледнијој пљачки у богатој криминалној историји Републике СРПСКЕ, пребацивању 14 милиона КМ у једном дану, од ИРБ-а на Девичанска острва, налазе се потписи Соње Рубеж и Милета Матића. Истражни органи нису утврдили, или нису жељели да утврде, ко је власник фирме на Девичанским острвима гдје је завршио новац. То би могао да им каже, на примјер, садашњи члан Управног одбора "Алумине" Радислав Филиповић, тада на функцији директора представништва фирме са Девичанских острва у БИХ, са сједиштем у Сарајеву.

Логично је да директор представништва фирме зна ко му је власник, исто као што је логично да истражни органи и СИПА позову Филиповића да утврде ''гдје су завршили новци''.

А можда управо ти новци треба да васкрсну преко Швајцарског Цуга и финансијског илузионисте из Осмака који је хипнотисао Владу Републике Српске и некога ко управља том Владом. Сви веома добро знају ко управља Владом Републике Српске. Сјећате се оног филма "Горштак" и чувене реченице: ''Може бити само један''.

Радислава Филиповића не узбуђују истраге. Он је у офанзиви. У "Алумини" се представља као будући директор фирме "Батагон Алумина" из Цуга и да он већ одлучује о свим битним питањима. Једно од тих питања је увоз 300.000 тона боксита од фирме "Трицон Енергy" за коју је лобирао заједно са Милетом Матићем. Том приликом су из лабораторије "Алумине" стизале ''наручене'' анализе боксита, како би "Трицон" добио предност у односу на друге понуђаче, међу којима је и Русал, за кога је лобирао утицајни Душко Перовић, шеф Бироа Републике Спрске у Москви.

Идеолог приватизације, Миле Матић, не може да дочека да види леђа Мотики. Уз то оптужује Мотику да је кривац за познати напад на њега у Зворнику, тиме што није реализовао обавезе које је он претходно договорио према једном ''новосадском бизнисмену''.

Да ли ће култура некажњивости угрозити Републике Српске више него сви страни мешетари и домаћи поборници централизације БиХ. Као и у случају Давида Драгичевића, истрага о ''Литванској пљачки'' прикрила је кључне домаће актере, док за стране није затражено расписивање црвене потјернице Интерпола.

Зашто никада није утврђено ко је прави власник фирме са Девичанских острва, гдје је у једном дану завршило 14 милиона КМ из ИРБ-а, намијењених зворничкој "Енерголинији", у чијем трансакционом ланцу је био "Бирач", а на крају остала задужена "Алумина"? Да ли су заиста народни новци ничији, па нико не брине због њих, нарочито када постану нечији?

Као што су нестајали снимци са Бањалучких улица, у ноћи киднаповања и убиства Давида Драгичевића, тако су нестајали и папири о учесницима овог, једног од највећих лоповлука у Републици Српској. Истражни органи су уз медијско извјештавање обавијестили прошле године о привођењу Соње Рубеж као потписаног правног учесника у овој пљачки. Медијски ефекти помогли су изборну кампању СНСД-а, али правосудни су за сада остали на нули.

Јер, ти исти истражни органи, нису дали податке о томе да је директор представништва фирме са Девичанских острва, гдје је отишао новац, био Радислав Филиповић. Исти Радислав Филиповић који је данас у Управном одбору "Алумине" и залаже се за то да Далибор Матић руководи "Алумином" и прије преузимања Владиних потраживања. Друга "света крава" истраге је Миле Матић. Он је својим потписом помогао чувени лоповлук и трансфер новца према Девичанским Острвима. И даље је члан Управног одбора "Алумине". Он је 7. марта на састанку Управног одбора "Алумине" тражио смјену Милорада Мотике и постављање предсједника компаније по вољи Далибора Матића, јер ће, наводно, "Батагон" преузети "Алумину" 21. марта.

Ријеч је о истом оном Милету Матићу који тврди да "Алумина" може да купи саму себе и направи годишњи обрт од двије милијарде евра. Само је један услов - да он руководи "Алумином". А онда би сви били намирени.

Влада Републике Српске је око 20. фебруара донијела Одлуку да уђе у посао са "Батагоном", не обазирући се на примједбе о фаворизовању ове компаније.

хттпс://www.вести.рс/Економија/Влада-РС-отворено-фаворизује-Батагон-и-МГ-Минд-за-преузимање-ФГ-Бирац-5.хтмл 

Исто тако, Владу не интересује поријекло новца:

<а хреф="хттпс://www.инфомедиабалкан.цом/влада-рс-да-обустави-продају-удјела-у-фабрици-бирац-док-не-провјери-капитал-свајцарског-батагон-интернеснла">хттпс://www.инфомедиабалкан.цом/влада-рс-да-обустави-продају-удјела-у-фабрици-бирац-док-не-провјери-капитал-свајцарског-батагон-интернеснла
 
Премијер Вишковић је 8. фебруара ове обавијестио јавност о закључцима Владе Републике Српске.

<а хреф="хттпс://www.срна.рс/новости1/665318/продаја-бирца-само-компанији-која-прихвати-закљуцке-владе.хтм">хттпс://www.срна.рс/новости1/665318/продаја-бирца-само-компанији-која-прихвати-закљуцке-владе.хтм 

Једино није обавијестио јавност да је Влада Републике Српске већ донијела одлуку и да треба око 21. марта 2019. по убрзаном поступку потпише Уговор са "Батагоном" и преда "Алумину". О таквом сценарију извјештавају и други медији.

<а хреф="хттпс://опција.нет/за-43-милиона-км-батагон-преузима-сва-потразивања-рс-од-бирца-и-добија-контролу-над-алумином/">хттпс://опција.нет/за-43-милиона-км-батагон-преузима-сва-потразивања-рс-од-бирца-и-добија-контролу-над-алумином/ 

Уговор би требало да буде потписан око двадесетог марта ове године.  У међувремену, "Батагон" је затражио одгоду плаћања својих обавеза по том основу. Али, зато предано настоји да управља "Алумином" прије испуњавања својих финансијских обавеза.

"Батагон" је у овом процесу био шампион у сијању обећања. Између осталих, градоначелнику Зворника обећали су мјесто у будућем Управном одбору "Алумине".

Међутим, нису сва обећања испуњена, нека ранија, која се тичу инвестиција и провизија за Олимпијски центар Јахорина, остала су празна. "Батагон" јесте купио хотел Бистрица, али је уз то покушао да мимо договора и плаћања преузме и још један у Рајској долини. Познати тајкун из Источног Сарајева постао је забринут због мешетарења Батагона и неиспуњених обећања према њему. То није ништа ново!

У Србији је "Батагон" 2017. купио Фабрику акомулатора у Сомбору из стечаја, обећао обнављање производње и запошљавање, а сада је даље продаје и процес преношења власништва је у току.

А када сутра "Гленкор" буде пожелео да појача контролу тржишта глинице у Европи, довољно ће бити да исплати "Батагон" и затвори Алумину на пар година. Уосталом Гленкор (Гленцоре Холдинг АГ) има сједиште у Цугу, у непосредној близини "Батагона".

То би онда био онај сценарио, сценарио о егзодусу становништва у западне земље о коме је већ писано. Исти тај сценарио слиједи и у случају намиривања апетита широког круга учесника нове пљачкашке приватизације.

Нека послије Милорад Додик објашњава да му све то није било предочено.

У овом тренутку, једини спас за "Алумину", најуспјешније привредно друштво у Републици Српској и БиХ лежи у тиму међународних истражитеља, који је близу да расвијетли нову пљачкашку комбинацију на стратешком нивоу. То домаћи истражитељи и СИПА ни не помишљају. Њима је то један од начина како да се приближе Додику и убаце се у његове лукративне комбинације.

(БН)

Коментари / 70

Оставите коментар
Name

Б.ЛУКА БА

12.03.2019 12:06

ЈЕЛИ ТО ДОДИКОВ САРАДНИК ЗА УНИШТАВАЊЕ И ПЉАЧКАЊЕ Р СРБСКЕ АКО ИКО УКИНЕ Р СРБСКУ ТО ЋЕ БИТИ РОНХИЛ И БИСЕРКА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аа

12.03.2019 12:38

Народни посланик из Херцеговине је скоро на скупстини покусавао да говори о томе па је спријецен

Name

велики србин

12.03.2019 12:50

Подрска Додику највецем цувару и браниоцу Српске. Док је њега бице и РС, а послије јадни ми.

Name

Батагон

12.03.2019 13:04

Бата гони, а кума управља дје треба, ха,ха.. Напред са развојем привреде и респект насем Дјоки П. на јединственом развнојном путу!

Name

ЖИКА Ж

12.03.2019 13:12

РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ ВИШЕ НЕМА. ОСТАО ЈЕ ЧЕМЕР И ЈАД.

Name

БоссБаа

12.03.2019 14:05

А је ли ту има гдје српска застава? ако има онда ништа

Name

Сатхосхи Накамото

12.03.2019 14:15

Десет одлуцних људи , подрзаних опозиционим политицарима и организациојом кризних стабова ово могу вратити под контролу. Ја би се организовао на тај нацин , похапсио кљуцне људе криминалне групе и прогласио ванредно стање. Похапсене бих затворио а за 6 мјесеци организовао независан суд и судио . Повукао све спорне законе који погодују тренутацном криминалном миљеу (проинтер, Станицу , Вуцицу , Мисковицу...). ако је потребно замјенио платно средство .

Name

модрицанин

12.03.2019 15:02

Влада је резервисала дугогодисњи одмор у апартманима у Војковицима.

Name

Ре Велики Србин

12.03.2019 15:21

то је тацно. Кад Миле оде у Русију, остаце само биједа у РС.

Name

реално

12.03.2019 17:34

Дај ста дас! РС је вец одавно банкрот.

Name

РЕ ВЕЛИКИ СРБИНЕ

12.03.2019 19:13

СТО ПРИЈЕ КОД ПСИХИЈАТРА, ДА ТЕ МАКАР УСПАВА, А ЛИЈЕКА ТЕБИ НЕМА ,,СРБИНЕ,,. СРБИН СИ ИСТО КАО И ДОДИК У РАТУ КАД СЕ СТВАРАЛА ОВА ЗЕМЉА КОЈУ ЈЕ САДА УНИСТИО.

Name

Истина сурова

14.03.2019 07:32

Зворник је потонуо скроз, а једини човјек који би могао да нешто промијени и за чије владавине (тако да кажем) није било оваквих лоповлука (иако је било и тада мешетара који су се крили иза његовог имена и који су послије прешли у СНСД) је господин ХАЏИ ЈОВАН МИТРОВИЋ. Једини он може спасити Зворник од тоталне пропасти, али очигледно да народ у Зворнику више воли 20,30 и 50КМ да узме за глас на изборима. Он је на овакве ствари указивао и прије 10 година, али народ је очигледно политички неписмен и воли лопове.

Name

прес

12.03.2019 12:10

...ово је само пребацивање својих украдених пара од стране секте на сигурно...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

12.03.2019 12:53

Ово је одлицно. Даљи напредак моцне и јаке РС је неминован, овај пословни потез је добар за цијелу РС.

Name

ре прес

12.03.2019 14:45

Тако је! Тако це исто урадити и са Рудником у Приједору. Ваљда це тамо народ изаци на улице.

Name

Тако то раде

12.03.2019 21:33

Па не пребацују криминалци вец покрадено од народа, да народу буде боље, него да се јос пљацка док постоји могуцност, затим дигну сидро а оставе пустос и дугове.

Name

велико постење

12.03.2019 12:14

теско дрзавби са ваким руководством све дасе и продасе ратним профитерима и страним месетарима

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гергелy

12.03.2019 12:19

Ста це нам Алумина кад имао РС у њезиног цувара.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ББ

12.03.2019 12:19

Ко год мозе нека бјези. На овим просторима бољитка неце бити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Опозицио???

12.03.2019 12:20

Није довољно ово констатовати. Треба и реаговати. Ако сте синоц, у Цирилици, слусали професора кој казе: ако се ненародна власт не понаса у складу са интересима народа, онда је треба смијенити па цак и НАСИЛНИМ путем, јер она другације отици неце!!! Будите народна опозиција, а не сопствено интересна-као позиција.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Управо тако

12.03.2019 13:11

Исправно рецено!

Name

Професионалац

12.03.2019 12:23

Висковићу хоћеш ли смјети да дођеш у Милиће.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Приједор

12.03.2019 12:23

У Приједору стање "редовно": хттпс://www.yоутубе.цом/wатцх?в=сwОЗ3н_Дw0г

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дзоо

12.03.2019 12:36

А где му би тај срф игер сто му оци није копао.Ово није православац он је обицна кукавица као и сви хероји које ми славимо а прави борци умиру бедни ки они ово неби радили.

Name

Лакташи

12.03.2019 12:39

Усташки лоби пљачка РС.То се договара у Мостару:Бурле и Пејина унука раде за усташки лоби а ви Срби идите на Запад.Усташе и Нијемци вас нису протјерали 41ни 91али ће вас протјерати млађе генерације дотичних.

Name

Дрвар

12.03.2019 12:25

Мој бирацу ад, трипут си горио, ал се сваби ниси покорио... Свајцарцу хоцес.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србо

12.03.2019 16:14

Какав Швицарац то су све домаци резимски лопови

Name

Јахорина

12.03.2019 19:51

Какав свајцарац,то је Елек све осмислио да он и екипа згрну милијарде.Мало му сто пуни дзепове из ОЦ Јахорина

Name

Ре

12.03.2019 12:32

Све це то Цетници из Висеграда позлатити . Продје зивот Србима у митологијма И глупостима .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бат

12.03.2019 12:33

Е и ви Зворницани сте сами себи скоцили у дроб али тек цете да сконтате! Лијепо вас Додик и екипа преведосе зедне преко воде. Сад кад вам додју приватници, радицете ви за 500-600 марака и смањице број запослених за 300-400 гарантовано! Али само ви цекајте и гласајте за Додика, мислеци увалили смо се у Алумину и тако цемо до пензије!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Подрска

12.03.2019 12:35

Милораде настави по плану. Презадузити, опљацкати, распродати, раселити. Одлицно ти иде, пуна подрска легендо. Ти си велики борац за Унитарну Босну.

ОДГОВОРИТЕ
Name

А???

12.03.2019 12:52

А ста це по овоме предузети опозиција?. Немојте само прицати у скупстинским клупама (за велике плате), а ријека и даље теце-низводно!!! Ако скупстинска прица не мозе уразумити позицију, улица је рјесење. Како? Одговор мора дати опозиција: судбина Цхаусхеску је једно од рјесења!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

мисли својом главом

12.03.2019 13:25

Предузмите ви из Зворника. Недајте или дајте, како вам одговара. Зна се ко ведри и облаци уз васу здусну подрску. Ако вам ти исти раде против васег интереса, показите да не мозе.

Name

кнез

12.03.2019 12:52

Зато је Додик пожурио да што прије овлада полицијским агенцијама и правосуђем на БХ нивоу. Онда му више нико ништа неће моћи. Као и до сада. Једино је питање колико кошта Бакир да му отвори простор.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

12.03.2019 13:51

Не треба му Бакир, он има блајбурског брата Цовица, браца рођена, раде за хрватску ствар.

Name

Ре: кнез

12.03.2019 16:03

Па народ РС има пара, и ста је то за додиг-а, па народ, за једну пиву, дао би дијете своје.

Name

Требава

12.03.2019 12:56

ПЉАЧКА !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Деба

12.03.2019 13:18

А ста ли це сад Рајко Дукиц? Далибор реце да це га набит ногом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоки

12.03.2019 13:22

Јесу ли и ово предизборна обећања?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мунир

12.03.2019 13:23

Ви сте срби заслузили Додика!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре: Мунир

12.03.2019 16:01

Не, ми срби смо заслузили, поново османлијско царство.

Name

Одеее

12.03.2019 13:23

Све у складу са стратегијом снсд-а.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стојано

12.03.2019 13:26

Ма Миле је паметан, ради ста хоце узима саком и капом. Какву стоку води, он то добро зна. Мозе он и висе и јаце и безобзирније. Након године дана це се повуци из Предсједниства дрзаве, јер неце бити предјсједавајуци и онда су Срби угрозени. Онда це настати јос веца и теза криза. Наравно малоумници це га подрзати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Риђобради

12.03.2019 13:59

Милорад ради по диктату риђобрадог аге Бакира. План је да рс тотално унисти, презадузи, распрода, расели, обесмисли, и као празну љустуру испоруци под окриље Унитарне Босне. Као награду, Бакир-ага му је дозволио да се намири колико зели са леђа својих ђикана, а одговарати неце. Милорад је свој задатак схвато озбиљно и предано рати на њему, а резултати су импозантни и ефикасни.

Name

ре Ришобради

12.03.2019 15:29

Ја сам из дугог ентитета који се зове федерација БиХ, често чујем флоскулу о некаквој "унитарној БиХ", то је апсурд и измишљотина, нико никада ту идеју у Ф БиХ није ставио на дневни ред, најгоре је што се то користи а нико неће да објасни шта то уствари значи, како је спровести у дјело, на који начин неко може успоставити "унитарну БиХ", то су најобичније глупости, БиХ никада неће бити некаква "унитарна" држава, нити је та идеја спроводива с обзиром на јак заштитни механизам у Парламенту БиХ као и у дому наорда. БиХ ће увијек бити децентрализована држава, Тренутно су то три ентитета (Брчко дистрик је дефакто 3-ћи ентитет), СТИМ да је федерација децентрализовани ентитет а РС је унитарни ентитет. Што се тиче Додика, јако компликована и непредвидива личност, често контрадикторан и контраверзан, мишљења сам да је залутао на тренутну позицију.

Name

Гортак

12.03.2019 13:27

Наводно је послије референдума на прослави рекао, 'хеј након овог могу радити ста хоцу'

ОДГОВОРИТЕ
Name

еом

12.03.2019 14:01

Мислис након анкете. Па тако дође, јер је тиме доказао да опозиција не постоји и не представља му никакву препреку. То је апсолутно тацно.

Name

нико

12.03.2019 13:32

Вукановиц прица,али коме овим снсд мафијасима не вриједи они имају олан све приватизовати и имати приватну дрзаву гдје цемо бити робови.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дижи се народе

12.03.2019 13:40

Дижи се народе Зворника и Бирча, дижите се на улице да се запали цијела Српска. Ово, злу мора доћи крај. ДИЖИ се РАЈКО ДУКИЋУ, дижи своје раднике и обезбјеђеwе па у Зворник. Дижи се Дукићу, али прије тога питај преко телевизије јавно свог ВИШКОВИЋА шта ово ради? Устај народе бирча, УСТАЈТЕ БОРЦИ, не дајте ОЛОШУ будућност своје дјеце и унучади.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

12.03.2019 14:14

Хоце, хоце, само сто нису,..нема ту народа пријатељу, све обицна стока која и не заслузује боље него сто има. Исти тај народ је бирао исту ову власт.

Name

БАТАГОН-БАЈА-ГОН

12.03.2019 13:41

Није ово Батагон, него Баја-гон, проклет био довијека.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радник

12.03.2019 13:45

Дај нам Бозе само да су сви лопови као Радислав Филиповиц и Миле Матиц. Амин

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дјоко

12.03.2019 15:24

немас ти појма које су то лопурде и на ста су спремни. Ја знам јер сам сваки дан са њима али трпим! Миле незна ни колико је накрао а ни гдје је све посакривао док кривосији има знацајно мање али га користе јер је приглуп а има звање сто Милету импонује да га има у тиму.

Name

лео

15.03.2019 09:11

Није бас Фицо толико ретардиран. Само мало!

Name

прање пара

12.03.2019 14:15

Повратак отписаних (мислим на отписане паре, кредите, дугове, пљачку)

ОДГОВОРИТЕ
Name

Еx Зворницанин

12.03.2019 14:44

Сад це да спрзе Глиницу комплетно.Економски и финансијски крах Средњег и Доњег Подриња,и Бирца(стаце с радом и Бокдит) сад је сасвим изјестан.....Даље ста це бити то је дефинитивно јасно.Поцет це отпустат раднике........и после тога....дефинитивно колапс регије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирослав

12.03.2019 15:41

Средиће то изасланик за источни дио РС , гос Кошарац.

Name

Са стране

12.03.2019 15:00

Зворничани, на ноге! Ако ово допустите, као Курди ћете ходати по свету.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зворник

12.03.2019 15:51

По свијету цемо бити расељени и тако и тако. Нека Додига добија и тамо дневнице, а за лијека не имао довољно!

Name

зворник

12.03.2019 15:51

Ово смо заслужили,потрчали к'о овце за Милом,Жељком,зСтевановићем..пљачкајте,распродајте,раселите.Шишајте овце!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рид

12.03.2019 16:01

Ово је озбиљан посао за Сипу јел је и вуше очигледно да Муп српске ово незна ,бесмије и неће никад завршит а грађани су опљачкани ово је страшно и недопустиво хапсе се људи за хиљаду марака а милиони се пустају..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

12.03.2019 16:48

Република Српска треба да наплати својих 42 милона марака које никада неби наплатила, и опет нека галама. Бозе драги помози овакво негодовање је могуце само код нас.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радник алумине

13.03.2019 13:45

Друзе ти си дефинитивно на неким опијатима.Фабрика тих 43 милиона заради за пола године рада а дрзава продаје 51% власниства.Јос Матиц трази да удје у фабрику а да плати тих 43 милиона тек касније,тј.да заради у фабрици па од те зараде да исплацује рате

Name

Тешњак

12.03.2019 16:59

Па пошто упорно трубите да је РС република и држава, ништа се не позивајте на органе власти БиХ, већ лијепо нека ваши органи истраже криминал. Ето вас тамо, копрцајте се у криминалном блату, нека вас воде лопови, али је битно да су Срби.

ОДГОВОРИТЕ
Name

цитати Васковица

12.03.2019 17:01

"Енерголиинију доо Зворник основала је сарајевска фирма “Индустрија Адриа доо”, чији је власник фирма са Сејшела “ТеамФронт Инц”; Даљу власничку структуру је тешко утврдити, а једино је познато да се “ТеамФронт Инц” повезује са Панамом и другим земљама пореских рајева. Наравно, нема сумње да би се званичном истрагом дошло до бивших литванских власника повезаних са Владимиром Романовим. Оно што јесте познато је да је фирму “ТеамФронт Инц” представљала Елена Москалева, блиска рођака Владимира Романова, као и да су пуномоћници ове сејшелске фирме били фамилија Рубеж из Зворника; Они су по пономоћју Елене Москалеве именовали Радислава Филиповица као директора “Индустрије Адриа”, 09.07.2013. године, свега неколико мјесеци после бјекства Литванаца из Републике Српксе!!!" - Слободан Васковиц

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србин

12.03.2019 17:15

Цуј:устај Рајко Дукицу..Хахаха! Па управо њега треба да питају за тих 14 милиона,и јос много других милионцица,како испарисе преко ноци.Па нисам ја сарадјивао 25 задњих година са Матицем,Мотиком и Додиком него Рајко. Тада се Глиница задузивала из непознатих разлога..тада су паре износене из земље а Литванци затрпавани лавинама по Јахорини. РС је унистена давно,остали су само горе поменути да нас понекад подсјете на то.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драгутин

12.03.2019 20:18

Пропали смо скроз људи. Нико не мисли ни о дрзави ни народу-само о себи и да сто висе покраду и упропасте. Остаце ова земља пуста изгледа.Одсели се сав народ а њих брига. Да је закона пола руководства алумине би било на робији вец одавно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Алфа

13.03.2019 07:24

Батагон преузима бирач а ,,Матриx,,доо Сарајево преузима микрокредитних потразивања И’д градјана републике српске и заједно крећу у задњу велику пљачку овог јадног народа ! Сад је јасно Ко стоји иза њих, наравно -влада рс дала дозволу за харач.-

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реалиста

14.03.2019 16:37

Дабогда све и фенинг који су украли потроше на љекове себе и своје фамилије. ПС. Ако нису ништа украли немају се чега ни бојати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

007

14.03.2019 21:26

Овде се спомиње Албумима а мафија избрисала име Т.Г. Бирач. Гдје је мојих 28000 акција које сам купио нико се не пита.Радио сам 16 година у Бирачи и кад сам видио да је дјаво однио шалу покупио сам се и кренуо у бијело свијет.Ми срби смо пропали као народ баш због оваквог лоповлука и похлепе.Литванци су извели пљачку која се не памти заједно са политичарима у договору.ПДП СНСД СДС ДНС Сви су они продефиловали са својим кадровима кроз Бирач. Сад се ко бојаги боре против корупције.Страсно.Нама је потребан војсковођа као Стаљин. Идјоти који руше своју привреду и краду свој народ руше и државу.За такве се зна гдје им је мјесто...

ОДГОВОРИТЕ