Ф1: Хамилтон најплаћенији, Кимијева плата "скресана"!

Примања возача Формуле 1 за сезону 2019. године, углавном су смањена у односу на прошлу годину, али неки возачи и даље "држе цену".

Остали спортови 14.03.2019 | 20:30
Ф1: Хамилтон најплаћенији, Кимијева плата "скресана"!
Сајтови специјализовани за мотоспортове поделили су информације око плата возача за наредну сезону, а разлика између Хамилтона и Фетела са осталима је прилично велика.

Мерцедес би требало да Хамилтона плати 57 милиона ове сезоне, што би било негде 2,86 милиона по трци, а Хамилтонов уговор траје до 2021. године. Одмах иза њега је немачки возач Себастијан Фетел, који ће од Ферарија инкасирати 45 милион долара и уговор му истиче наредне сезоне.

Трећи на листи ће бити нови возач Реноа, Данијел Рикардо, који ће бити плаћен 17 милиона долара, а на позицији четири је његов некадашњи колега, Макс Ферстапен, са 13,5 милиона.

Валтери Ботас има једногодишњи уговор са Мерцедесом вредан 8,5 милиона долара, а на његовим плећима је заиста велики терет пошто се већ неко време говори о његовој замени, Себастијану Окону, који је прошао Мерцедесову академију и у одличним је односима са Мерцедесовим председником, Тото Волфом.

Кими Раиконен ће након 30 милиона у Ферарију возити за 4,5 милиона у Заубер Алфа Ромеу, док ће момак који га је заменио у Ферарију возити за један милион мање, а исту плату као Кими имаће Карлос Сајнц из Мекларена и Нико Хулкенберг из Реноа.

Серхио Перез ће возити за Рејсинг Поинг за 3,5 милиона долара, његова плата је такође мања него раније, а с обзиром на финансијске проблеме Форс Индије и преузимања тима од стране канадског милијардера Лоренса Строла, добро је да уопште и има место, а његов тимски колега, Ланс Строл, возиће за 1,2 милиона.

Роман Грожан из Хаса је такође доживео смањење плате, он ће имати 1,8 милиона, Пјер Гасли из Ред Була 1,4, а Грожанов колега, Магнусен 1,2 баш као и Ланс Строл.

Повратник у редове Вилијамса, Роберт Кубица, возиће за 570 хиљада долара, Квјат ће имати 300 хиљада, Мекларенов руки Ландо Норис 260, Антонио Ђовинаци 230 и "на дну" су Џорџ Расел и Александер Албон са 180 односно 170 хиљада долара.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар