Лазетић води Партизан до викенда, а послије?!

Партизан очекује меч у Купу Србије у Крушевцу, ко ће водити екипу? Знате ли колико је тренера Партизан променио у последњих 5 година?

Фудбал 12.03.2019 | 15:30
Лазетић води Партизан до викенда, а послије?!
ФК Партизан доноси важне одлуке.

Црно-бели су у компликованој ситуацији, јер су недељу остали без тренера Зорана Бате Мирковића, у понедељак је отишао спортски директор Ивица Илиев, а јако важан меч против Напретка је "иза угла" (среда, 15.30 часова).

Као што је МОНДО и најавио, у 16 часова биће одржана седница Управног одбора са значајним тачкама дневног реда, а пре тога ће у Хумској бити речи о гостовању Крушевцу, где ће црно-бели наставити одбрану трофеја Купа Србије, којим владају већ три сезоне. 

У овом тренутку, наводни план је да екипу на тој утакмици предводи Жарко Лазетић, Мирковићев асистент. 

Та претпоставка је у овом тренутку и једина извесна када је у питању клупа црно-белих, јер нови шеф струке сигурно неће сести на клупу пре понедељка.

Према писању "Спортског журнала", клупски функционери у понедељак су убеђивали Мирковића да одустане од оставке, али је он око 21 час јавио челницима да одлази и да се окрену другом решењу.

Наводно су и неки бивши играчи Партизана, легенде попут Предрага Мијатовића и Славише Јокановића, као и селектор црногорске репрезентације Љубиша Тумбаковић, такође покушавале да наговоре Мирковића да се предомисли. Безуспешно.

"Журнал" наводи да се Партизан потом окренуо новом решењу - Илији Столици, некадашњем играчу црно-белих, бившем тренеру Вождовца, Војводине и Олимпије, као и члану стручног штаба "Парног ваљка" док је тренер био Зоран Милинковић.

Док је питање тренера неизоставно, остаје недоумица око тога да ли ће црно-бели подједнако брзо тражити и поставити новог спортског директора.

Наравно, ову информацију би и даље требало узети са резервом, а уторак би могао да донесе конкретније одговоре на горућа питања. 

Тренери Партизана у последњих 5 година

У последњих пет година (од децембра 2014. године), Партизан је чак седам пута мењао тренера, с тим да је Марко Николић у два наврата био на позицији шефа стручног штаба. 

Николић је био тренер по доласку нове управе (децембар 2014. године), а након што је управа проценила да је "прокоцкао" бодовну предност над Црвеном звездом, на његово место је у марту 2015. године дошао Зоран "Киза" МИлинковић, који је освојио титулу. 

Међутим, нова сезона је почела лоше, па су се Партизан и Милинковић растали, да би у октобру 2015. године за тренера Љубинка Друловића, а истог месеца за спортског директора одабран је Ивица Илиев.

Друловић се задржао тек два месеца, да би уместо њега у децембру 2015. године за тренера именован Иван Томић. Одласку Друловића претходила је шок утакмица против Аугзбурга у Београду у Лигуи Европе. Чак и пораз са голом разлике водио је Партизан даље, али су црно-бели изгубили 1:3, голом у 89. минуту...

После краха у Европи и пораза од Заглебља у квалификацијама за Лигу Европе, Иван Томић је завршио мандат у Партизану. Августа 2016. године наследио га је Марко Николић, који је са Партизан освојио "дуплу круну".

Николић је потом одлучио да оде у иностранство, а за новог тренера је у мају 2017. године именован Мирослав Ђукић. Партизан је у сезони 2017/18. "презимио" у Европи, зарадио 20-ак милиона евра (што од учешћа у Европи, што од продаје играча)... Али, само годину дана касније, Партизан је у ситуацији да нема новца ни за редовне плате (недавно су играчи исказали незадовољство). 

Ђукић је са Партизаном успео да одбрани куп, али је нова првенствена сезона почела киксевима. Уместо Ђукића, за новог тренера је у августу 2018. године постављен Зоран "Бата" Мирковић.

Наследио је играчки кадар, некако успео да тргне екипу и у неколико утакмица показао да и он и тим имају потенцијал. Али, само у недељу дана Партизанова игра се "распала" и за тили час све је отишло до ђавола.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар