Мирковића убјеђивали Мијат, Јокан, Гордан...

Лазетић шеф две утакмице, од викенда напад на давнашњу жељу! Партизан у потрази за тренером, а тај посао не иде лако.

Фудбал 12.03.2019 | 13:15
Мирковића убјеђивали Мијат, Јокан, Гордан...
Хаотична ситуација у Партизану. Једино је сигурно да ништа није сигурно. Прошао је цео дан, поднели су усмене оставке Зоран Мирковић и Ивица Илиев, чека се састанак Управног одбора (16 часова) дотад су челници клуба, традиционално у оваквим ситуацијама, закопчани до грла. Поготово ако се зна да им потрага за кадровима не иде глатко како су мислили и што су све наде полагали у – Бату.

Нада је тињала из разлога што су руководиоци дали још једну шансу некадашњем репрезентативцу да се преодмисли. Читав понедељак потрошили су у покушајима да га убеде да не иде, објашњавали да није крив за минус 21 у односу на Црвену звезду, да у њему чучи потенцијал за велика дела. Што је најинтересантније, нису само главнокомандујући Парног ваљка инсистирали да остане. Стизале су што из Србије, што из иностранства речи подршке Мирковићу. Конкретно, дугогодишњи сарадник Гордан Петрић му је указао да се „не напушта клуб два дана пред четвртфинале Купа“, инсистирао да оставка значи „крај тренерске каријере“, а у акцију одвраћања Бате од идеје која му је синула после пораза од Вождовца учествовала су још два некадашња аса клуба из Хумске, Предраг Мијатовић и Славиша Јокановић. Велика имена, не само нашег, већ и светског фудбала, била су на отвореној линији са Мирковићем, говорили му “нису ти крив што је тим Партизана лоше селектиран”, саветовали да не напушта кормило. Уздали су се у Партизану и у телефонски позив Љубише Тумабаковића...

Због свега тога чекало се до касно у понедељак вече да Мирковић јави управи црно-белих како наставља посао, међутим, како је реч о принципијелном човеку, који држи до става и ретко га мења, тај дуго очекиван позив означио је још једну потврду речи изговорених у недељу вече, да одлази. Зато је освајач Купа Србије принуђен да тражи ново решење на клупи. И то током предстојеће двонедељене паузе због обавеза репрезентације. Дотад ће екипу предводити Жарко Лазетић. Други помоћни тренер је „виђен“ за дуел у Крушевцу у среду, али је новост да му је „мандат продужен“ до викенда, кад у Београд долази Спартак из Суботице. У том случају Лазетић би опет преузео улогу ватрогасца, као почетком августа, кад је представљао спону после одласка Мирослава Ђукића и инаугурације Зорана Мирковића.

Било је током минулог дана разних предлога у Хумској 1, један се чинио спасоносним кад је струка у питању, јер је упућен позив Марку Николићу да се врати из Мађарске. Без успеха, јер је аутор последње велике сезоне, оне о којој Гробари говоре отворених уста, чврсти уговором везан за Видеотон (до 2020) и још му се не врађа у српски фудбал из ког је отишао лета 2017.

Тад је као предлог руководиоцима шта да раде оставио име Илије Столице и баш зато, кад су им пропали покушаји да задрже Мирковића и врате Николића, челници ће покушати да реализују тиху патњу и коначно доведе на ужарену клупу бившег тренера Вождовца, Војводине и љубљанске Олимпије. Више се не може ни избројати колико је пута Столица био на прагу црно-белих, колико је пута преговарао, шта га је све саплитало на последњем корак до клуба чији је нападач и део стручног штаба био. Зато ништа на том плану не може да се тврди све до тренутка до Столица евентуално не само рашири шали „Моја кућа“, него и стане у рестриктивни простор који последњу деценију гута Партизанову децу.

Ако Илија Столица коначно дође у Хумску 1 вероватно ће потписати уговор на две године, међутим, у условима који владају у српском фудбалу и два месеца, посебно она летња, кад на програму буду европске квалификације изгледају као маратон.

Извор: моззартспорт

Фото Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар