Руским атлетичарима остаје забрана!

ИААФ тражи накнаду! Светска атлетска федерација одлучила је да остави забрану руским атлетичарима око допинга, јер није добила све податке и финансијску надокнаду у истрази.

Остали спортови 16.03.2019 | 10:30
Руским атлетичарима остаје забрана!
У Дохи је разматрана одлука да се скине суспензија Руском атлетском савезу (РУСАФ), која је на снази од 2015. године, али Управни одбор атлетксе федерације (ИААФ-а) сматра да нису испуњени сви услови руске стране.

"Логистичка питања садрже финансијску компензацију, укључујући и трошкове Радне групе и правне трошкове, али још увек нисмо добили аналитичке податке и узорке из московске лабораторије. То треба што пре да се реши и чим будемо имали све што треба преиспитаћемо суспензију", рекао је члан Управног одбора ИААФ Руне Андерсен, а преноси Ројтерс.

Руске власти демантовале су оптужбе да је у тој земљи постојао системски допинг баш под окриљем државе, али су прихватили да су високи званичници били укључени у пружање забрањених супстанци спортистима.

Повратак РУСАФ-а у ИААФ више пута је био одбачен у протекле три године и уколико се тако настави тамошњи атлетичари пропустиће Светско првенство у Дохи у септембру. Појединим атлетичарима из Русије је раније било дозвољено да учествују под неутралном заставом и то јер су испунили неколико критеријума око допинга.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар