АБА: Будућност рутински кроз Митровицу!

Назире се вечити дерби у полуфиналу! Мега није зауставила Подгоричане и помогла Партизану.  Будућност најавила полуфиналне парове. . .  Подгоричани сигурни у Сремској Митровици, после чега је готово извесно да ћемо у борби за финале АБА лиге гледати "вечити дерби".  Битадзе разбио "своју" Мегу – Будућност шаље Партизан на Звезду! Кошаркаши Будућности победили су Мега Бемакс на гостовању резултатом 77: 70 у оквиру претпоследњег, 21. кола АБА лиге.

Кошарка 11.03.2019 | 20:50
АБА: Будућност рутински кроз Митровицу!
Будућност се победом изједначила са Цедевитом по учинку на другом месту АБА, али остала на трећој позицији због горег међусобног скора.

Коло пре краја ситуација око полуфинала АБА лиге је врло јасна – уколико Подгоричани савладају Цибону на домаћем терену у последњем колу остаће трећи и ићи ће на мегдан Цедевити у полуфиналу, док ће Партизан као четврти играти са Црвеном звездом.

Да би црно-бели избегли "вечитог" ривала потребно је да Будућност киксира у Црној Гори, као и да Партизан савлада ФМП на гостовању у последњој рунди. Цедевити је за сигурну другу позицију потребна победа против Морнара на домаћем терену у последњем колу, победа која се веома извесна.

Што се тиче утакмице, Будућност је добро отворила меч и дизала разлику из четвртине у четвртину. Мега је имала резултатски егал почетком друге деонице, али су гости успели да недуго затим дођу и на +10.

Предност Подгоричана је у последњој четвртини отишла и на 15 поена, а изабрници Дејана Милојевића нису имали одговор на пре свега доминантног центра Гогу Битадзеа, тренутно позајмљеног играча управо Меге.

Гости су чували предност током четврте четвртине и без икакве драме дошли до заслужене победе.

Поменути Битадзе је био најбољи актер меча и на крају имао 22 поена (8/12 из игре) и осам скокова. Едвин Џексон и Норис Кол су убацили по 12, док је Ерл Кларк имао десет поена и осам скокова, уз очајних 2/10 из игре.

Код домаћина солидне партије су имали Един Атић са 15 и Зоран Николић са 14 поена. Атић је додао и 11 скокова и шест асистенција, док је поприлично подбацио Адам Мокока, који је шутирао 3/12 уз индекс корисности од -7.

Будућност меч последњег кола против Цибоне игра 17. марта у "Морачи", док се Мега опрашта од ове сезоне АБА гостовањем Звезди дан раније.

Без изненађења завршен је последњи меч 21. кола АБА лиге.

Будућност је као гост савладала Мегу 77:70 (17:11, 19:18, 19:15, 22:26) и тако практично одредила полуфиналне парове. Осим у случају неке сензације, у борби за финале гледаћемо дуеле Црвена звезда мтс - Партизан и Цедевита Будућност.

У последњем колу састају се Будућност - Цибона и ФМП - Партизан, а промена је могућа једино у случају пораза актуелног шампиона на свом терену, као и победе црно-белих.

Подгоричане је до победе предводио Гога Битадзеса 22 поена и осам скокова, док су Норис Кол и Едвин Џексон убацили по 12.

У екипи Меге истакао се Един Атић са 15 поена, а један мање постигао је Зоран Николић.

Утакмицу у Сремској Митровици пратио је и велики број скаута НБА клубова.

Протутњала је Будућност кроз Сремску Митровицу и сада нас још корак дели од вечитог дербија у полуфиналу АБА лиге. Мега Бемакс је била можда и последња нада да може да се спречи судар Црвене звезде и Партизана у полуфиналу, али тим Дејана Милојевића је прелако пао против Подгоричана – 77:70

Будућност ће у последњем колу дочекати Цибону у Морачи и уколико победи, освојиће дефинитивно треће место и играће са Цедевитом у полуфиналу.

Дуел Меге и Будућности није био нимало неизвестан, све дилеме око победника, испоставило се, решене су у трећој четвртини, када су гости побегли на двоцифрену разлику (55:44). До краја меча та разлика се кретала око 10 поена, али тим Дејана Милојевића није био ни близу за запрети Црногорцима.

Будућност је до победе предводио, према очекивањима, Гога Битадзе, који је разбио свој бивши клуб, из којег је и прешао у табор шампиона лиге. Грузијски центар је убацио 22 поена, уз осам скокова, а највећа подршка су му били Едвин Џексон и Норис Кол са по 12 поена.

АБА ЛИГА, 21. коло:

субота

Задар - Црвена звезда 69:87
Партизан - Игокеа 67:57
Цибона - Крка 99:71

недеља

Олимпија - Цедевита 70:98
Морнар - ФМП 79:69

понедељак

Мега - Будућност 70:77

ТАБЕЛА: Црвена звезда мтс 20-1, Цедевита 15-6, Будућност 15-6, Партизан 14-7, Мега 10-11, ФМП 9-12, Цибона 9-12, Морнар 8-13, Задар 7-14, Игокеа 7-14, Олимпија 6-15, Крка 6-15.

Извор: мондо.рс/моззартспорт/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар