Стефан Самарџија био возач убице

Стефан Самарџија (24) из Пала осумњичен је да је у ноћи убиства довезао убицу до куће Дамира Остојића Шијана, а након ликвидације га одвезао до шуме у насељу Горња Пискавица, гдје их је чекао још један помагач, ексклузивно открива Српскаинфо.

Република Српска 11.03.2019 | 13:29
Стефан Самарџија био возач убице
Осим тога, Самарџија се терети и да је прије убиства на подручју Сарајева украо аутомобил „шкода октавија“, наводи се у наредби о истрази против Паљанина, а у коју је Српскаинфо имала увид.

Дамир Остојић је убијен 5. септембра прошле године. Истрагом је утврђено да је спорни аутомобил украден 27. јула у Сарајеву, а  три дана касније украдене су и регистарске таблице које су потом стављене на то возило.

– Даљом истрагом дошло се до сазнања да је ово возило, с лажним таблицама, 31. јула евидентирано на дионици пута Сарајево – Зеница. Утврђено је да се у скоро истом периоду овим дијелом аутопута кретало и возило „сеат“, власништво Стефановог деде – наведено је истрази.

Управо због овог наређено је и ДНК вјештачење магнетних картица које су користили возачи ова два аутомобила приликом уласка на аутопут. Потом је утврђено да се на свим картицама налазе ДНК трагови Самарџије.

На основу тога републички тужилац тврди да је Самараџија а другим непознатим особама украо „шкоду“ и затим је с помагачима довезао на подручју Бањалуке, гдје је била сакривена све до 5. септембра.

– До тог датума праћено је кретање Остојића, ради коначне реализације његовог убиства. Према прикупљеним доказима, ово возило је очигледно припремљено за организовано убиство Шијана – појашњава извор Српскаинфо близак истрази.

Шијан и његову супруга Сандра Јошић су кобне вечери боравили на више локација у Бањалуци, за које вријеме је без сумње неко пратио њихове кретање. Та особа је на крају убици дојавила да су Шијан и Сандра кренули кући.

– Послије те дојаве Самарџија се, заједно с најмање још једном особом, украденом „шкодом“ довезао у Козарску улици, гдје је Стефан остао да чека у возилу. Убица је, маскиран фантомком и наоружан пушком, напустио возило и пјешке отишао до куће број 89 у Козарској улици, гдје се сакрио и чекао Остојића да се појави – наводи се у истрази.

Када је Шијан наишао крај ове куће убица је у њега испалио више хитаца из пушке и нанио му тешке повреде, а један од хитаца му је разорио мозак, усљед чега је преминуо, док је његова супруга задобила тешке повреде.

 


– Убица затим одлази пјешке према „шкоди“, гдје га је чекао Самарџија. Затим су се удаљили у правцу насеља Горња Пискавица, гдје су запалили возило. У изгорјелом возилу, поред ручне кочнице, полиција је пронашла пушку са оквиром за муницију, а која је такође изгорјела. Након тога су са другим непознатим сарадником, који их је чекао са унапријед припремљеним возилом за бијег, одвезли у непознатом правцу – рекао је извор Српскаинфо.

У Републичком тужилаштву тврде да је Самарџија, након што је сазнао да се против њега води истрага због убиство Остојића, био у бјекству.

– Када је пронађен траг који би могао бити повезан са Самарџијом он је позван у полицију ради узимање бриса букалне слузнице. Тада му је речено у којем предмету се води истрага и за које кривично дјело. Он је тада постао свјестан да би могао бити откривен, након чега је побјегао, па је за њим била расписана и потрага од стране МУП РС – тврде у Тужилаштву.

Када су у питању разлози за одређивање притвора, у Тужилаштву су тврдили да треба да буде одређен и због добре припремљености и организованости саучесника у овом убиству, али и због начина извршења кривичног дјела, те и због опасности од бјекства.

Такође, у тужилаштву истичу да још нису откривени остали саучесници у убиству, а потребно је обавити и низ других вјештачења.

– Поред тога, Самарџија се повезује и са убиством полицајаца у Сарајеву. У року од само шест мјесеци у Републици Српској почињено је неколико тешких убистава, на сличан начин, чији извршиоци још нису откривени. То додатно указује да би пуштањем на слободу осумњиченог довело до нарушавања јавног реда и мира – сазнаје Српскаинфо.

Притвор

Стефану Самарџији је одређен једномјесечни притвор због убиства Дамира Остојића. Притвор је одређен због тежине кривичног дјела, али и опасности од бјекства и утицаја на свједоке.

– Истрага против осумњиченог се наставља, а по њеном завршетку тужилац ће донијети тужилачку одлуку – рекла је портпарол Републичког тужилаштва Драгица Тојагић.

(Српскаинфо)

Коментари / 14

Оставите коментар
Name

Чувена фамиглиа

11.03.2019 12:31

Чувена фамиглиа. Чувено Источно Сарајево. Убиство до убиства.Рекет. Кокаин. Аутомафија. Боже сачувај.

ОДГОВОРИТЕ
Name

еом

12.03.2019 11:34

Лукавица, Пале, Соколац...на укупно 30-так хиљада становника,не постоји на свијету толико криминалаца и убица....нити једно убиство није ријесено, нико не одговара низаста, сто це реци да је тзв. полиција апсолутно умијесана у криминал, тј. да је дио ове мафије...

Name

РЕКАО ЈЕ ДОДИК

12.03.2019 14:37

РЕКАО ЈЕ ДОДИК ДА ЋЕ ТО РИЈЕШИТИ И СРЕДИТИ.А ОНО ЈОШ ГОРЕ.

Name

Владо Бања Лука

11.03.2019 12:51

Ко је убио Милана Вукелица? А ко Давида Драгицевица...?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

12.03.2019 13:26

Кога питаш,ако знаш?

Name

Архандјело

11.03.2019 13:52

КО НАМ ЈЕ УБИО НАСЕГ ДАВИДА?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

НН

11.03.2019 13:57

Како брзо све открију кад је убијен њихов цовјек.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хобит

11.03.2019 14:10

Ти знаш ко је чији човјек не будали јеси луд

Name

Ненад

11.03.2019 14:22

ЦИЈИ ЊИХОВ ЦОВЈЕК КАКО ТЕ НИЈЕ СРАМОТА ДА ТАКО ПРИЦАС ??? ЦИМЕ ОПРЕВДАВАС СВОЈУ СУРОВОСТ ??? УБИЈЕН ЈЕ ЦОВЈЕК КОЈИ НИЈЕ ИМАО НИКАКВУ ВЕЗУ СА ВЛАСЦУ ЗАТО КАД НЕСТО ПИСЕС РАЗМИСЛИ ЈЕР НАС ИМА КОЈИ ПУНО ЗНАМО ВИСЕ ОД ТЕБЕ КО ЈЕ БИО ПОКОЈНИ.КАКО СЕ НЕ БОЈИС БОГА ИМАС ЛИ ДЈЕЦУ РОДИТЕЉЕ ???

Name

Брука

11.03.2019 18:35

Тешки криминал и власт су као нокат и месо. Овдје не иде једно без другога.

Name

Облак

11.03.2019 14:10

И сад би требали жалити за овим како га зову ,,сијаном,, тровачем наше дјеце . Да је био поштен радник и васпитан момак а не криминалац и дилер вјероватно би био жив . Још само па да суосјећамо са уплаканом удовицом !!! Како да не! Правда стигне све оне који уништавају тудје животе !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Голуб

11.03.2019 15:23

Ре- ОБЛАК,Одлицно рецено! Уједно ово је смјерница за пословицу "Мозес како хоцес,али нецес докле хоцес"!!! " Сијес па зањес"!!! " Зло радити,добру се надати"???никако не иде!!!

Name

паљанин

11.03.2019 20:29

Није овај Самарџија из Пала, него из Лукавице.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Судија

12.03.2019 07:27

Нема ста, крив је 100%! Он и јос најмање 1000 људи који су у наведенон времену пролазили спорним аутопутем! То су докази:))))))! Па ово је пресмијесно! А јос смијесније је на ста му (не)пристрасан и (не)објективан суд одреди притвор! Ахахахахахахаха.

ОДГОВОРИТЕ