Вјетар изазвао хаос у Њемачкој

Олуја праћена орканским вјетром погодила је у недељу Њемачку, што је довело до отказивања и одлагања полазака возова и авиона, посебно на западу земље.

Свијет 11.03.2019 | 08:49
Вјетар изазвао хаос у Њемачкој
Полиција је саопштила да је 47-годишњи возач погинуо када је на његов аутомобил пало дрво у Бествигу, на око 100 километара сјевероисточно од Келна, преноси АП.

Жељезничка компанија Дојче бан саопштила је да је обуставила регионални саобраћај, као и саобраћање возова на дугим дистанцама у у покрајини Северна Рајна-Вестфалија, јер је неколико линија у прекиду пошто их је блокирало дрвеће које је пало на шине.

Поједини летови са аеродрома у Франкфурту, најпрометнијег у земљи, отказани су. Два авиона која су летјела ка аеродрому Келн-Бон су преусмјерена због јаког вјетра.

Зоолошки вртови у Дортмунду, Вуперталу и Хаму затворени су из предострожности због олује, док се у Дуисбургу срушио теретни кран и делимично завршио у ријеци Рајни.

Метеоролошка служба издала је у недељу упозорење за велике дијелове западне и централне Немачке, предвидјајући ударе ветра и до 120 километара на час, а данас се очекују и сњежне падавине.



(Тањуг)

Коментари / 0

Оставите коментар