ИВ: Филипова освета бившем тренеру!

"Сербиан Велс": Крајиновић срушио и Гофана! Српски тенисери настављају са одличним резултатима на Мастерсу у Индијан Велсу.  Месец дана након што га је Јохансон "одјавио" телефоном речима да жели да се посвети породици, па потписао уговор са Гофаном, њих тројица нашла су се на супротним странама мреже у Индијан Велсу.

Тенис 11.03.2019 | 00:43
ИВ: Филипова освета бившем тренеру!
После Новака Ђоковића, Ласла Ђереа и Миомира Кецмановића и Филип Крајиновић је у трећем колу. Он је после 84 минута игре савладао 21. играча света, Белгијанца Давида Гофана са 6:3, 6:3.

Одличан је ово резултат за Филипа којем ће нови тријумф над бившим Топ 10 играчем, донети свакако много самопоуздања за наставак сезоне.

Крајиновић је остварио победу у моментима када је тражио себе по одласку тренера Томаса Јохансона, а занимљиво је да му је ово друга победа над Гофаном и такође је остварена у овој сезони. 

Претходно је у фебруару у Монпељеу славио против Белгијанца са 6:4, 6:4. Сада је био за нијансу убедљивији, изгубио је два гема мање. 

Без обзира што резултат то можда не говори, имао је Крајиновић доста посла у овом сусрету. Први сет је почео са три брејка, повео је Филип са 2:1, потом и 3:1, па 4:2. 

Потом је уследио финиш сета са нова три брејка, поново је један више направио тенисер из Сомбора, па је тај сет завршио у своју корист (6:3) после 40 минута игре. 

У другом сету, Филип није дозволио себи да испусти гем на свој сервис, а начинио је два брејка, у шестом и осмом гему, после чега је, истина морао на 5:3 да спашава две брејк лопте, али је зато искористио прву меч лопту. 

У шеснаестини финала, Крајиновић ће одмерити снаге са Русом Данилом Медведевим који је био бољи од Американца Мекензија Мекдоналда, 7:5, 6:0.

Пре тачно месец дана Филип Крајиновић остао је без тренера после одлуке Томаса Јохансона да изненада прекине сарадњу са нашим тенисером.

Испрва, разлози су били "породични проблеми", али се испоставило се да је прави разлог био позив који је Швеђанину упутио Давид Гофан.

Жреб је хтео да се Крајиновић, Јохансон и Гофан нађу на две стране мреже већ ове недеље увече у 2. колу Мастерса у Индијан Велсу, а тај сусрет завршен је сјајном игром и убедљивом победом нашег аса - 6:3, 6:3.

Била је то друга Филипова победа над беглијским тенисером у нешто више од месец дана.

Крајиновић је тако одбранио бодове из 2018, а ривала у 3. рунди сазнаће по завршетку дуела између Данила Медведева и Мекензија Мекдоналда.

Мастерс у Индијан Велсу игра се за наградни фонд од 9.035.428 долара.

Крајиновић и Јохансон су сарађивали од новембра, прошли су и припреме за нову сезону, али је после турнира у Монпељеу средином фебруара дошло до прекида сарадње. Српски тенисер је по повратку у Београд рекао да му је Јохансон одлуку саопштио телефоном уз образложење да због честих путовања не проводи довољно времена са породицом.

Крајиновић је у Калифорнијску пустињу дошао као 70, а Гофан као 21. играч света.

Филип је додао и да је био непријатно изненађен, јер је планирао дугорочно са сада већ бившим тренером.

Пласман у треће коло предходног дана остварили су Новак Ђоковић победом над Бјорном Франтанђелом 7:6 (7:5), 6:2, Ласло Ђере савладавши Гвида Андреоција 6:3, 6:4, као и Миломир Кецмановић победом над Максимилијаном Мартерером од 6:2, 6:3.

Ђоковић ће у ноћи између понедељка и уторка (4.00) играти против Филипа Колшрајбера, док ће (нажалост) Ђере и Кецмановић у међусобном окршају одлучити о учеснику 4. рунде. Тај дуел почеће у понедељак око 22 часа.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар