Кошаркашима забрањен улаз

Младим кошаркашима Слоге из Краљева је забрањен улазак на Косово и Метохију, пренијела је агенција Тањуг.

Србија 10.03.2019 | 18:29
Кошаркашима забрањен улаз
Директор Канцеларије за КиМ Марко Ðурић осудио је овакав поступак Приштине као антицивилизацијски, гнусан и вриједан сваког презира.

"Нема никаквог оправдања за овакав удар Приштине на слободу кретања, која сада забрањује и да се млади баве спортом и слободно путују", рекао је Ðурић у изјави за Тањуг.

Он је истакао да континуирано антицивилизацијско дивљање Приштине претходних неколико недјеља и мјесеци доживљава своју кулминацију и позвао међународну заједницу да реагује.

"Не више само на кршење споразума и обавеза које привремене институције самоуправе у Приштини имају, већ зато што овакво иживљавање више нема везе са здравим разумом", поручио је Ðурић.

Он је такође, упозорио одговорне у приштинским институцијама на кривичну одговорност због оваквог понашања и посљедице које у будућности могу да сносе.

"Испитаћемо ко је, по имену и презимену, одговоран за овакво понашање према спортистима и деци, а последице би могле да уследе и изван граница Србије", упозорио је Ðурић.

Забрана уласка дјеци из Кошаркашког клуба Слога на простор Косова и Метохије на прелазу Јариње је најновији примјер осионости приштинских власти, оцијенила је данас Српска листа.

"Опште позната је чињеница да се спортски догађаји нису забрањивали ни за време директних сукоба, па су се за време њиховог одржавања прекидала и непријатељста.

Нажалост, то не важи за приштинске привремене институције, које су још једном показале да им је циљ да Србима укину сва људска права и гетоизирају их", наводи Срспка листа у саопштењу.

СЛ истиче да су Албанци, којима су пуна уста права на слободу кретања, показали на дјелу колико поштују то право када су Срби у питању, и споразум који су потписали у Бриселу.

СЛ је позвала међународну заједницу да конкретно реагује на кршење свих споразума и "безмјерно лудило Приштине".

"Српска листа најоштрије осуђује овакво понашање, али и захтевамо од нашег државног руководства да о овом догађају обавести међународне представнике, али и најозбиљније размисли да почне да примењује реципрочне мере", наводи СЛ у саопштењу.

(Тањуг)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Тута Бугарин

10.03.2019 18:00

На свим границним прелазима Србије према свим дрзавама албанци са мосовским пасосима пролазе без икаквих проблема. Паметном довољно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

10.03.2019 18:01

Нису могли скупити 5 кошаркаша шиптари па ко боље овако.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сеектер

10.03.2019 18:24

Сиктер забрани улаза !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Даре

10.03.2019 19:02

Приштина лудује, а Београд јадикује.Па, хоће ли српско руководство предузети нешто да том, како каже Ђурић, "безмјерном лудилу Приштине" стане у крај.Од кукњаве и лелекања нема вајде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБА

10.03.2019 19:25

НЕКА ПОВЕДУ ЦЕЦУ ПА НЕКА ЗАПЈЕВАЈУ ОНА ЈЕ ПЈЕВАЛА НА КОСОВУ А ОВИ ЈАДИКУЈУ.ПАМЕТНОМ ДОСТА.

ОДГОВОРИТЕ