На "Сербијан Велсу" Ђере - Кецмановић!

У трећем колу турнира "Мастерс 1000" гледаћемо окршај двојице српских тенисера.  Лекција Мартереру, Кецмановић у трећем колу Индијан Велса! Српски тенисер, Миомир Кецмановић, пласирао се у треће коло Мастерса у Индијан Велсу. Он је био бољи од 99. тенисера света, Максимилијана Мартерера, 6:3, 6:2.  Ђере побеђује и у Калифорнији, за осмину финала са Кецмановићем! Ласло Ђере је постао други тенисер из Србије који је изборио пласман у треће коло Мастерса у Индијан Велсу.

Тенис 09.03.2019 | 22:00
На "Сербијан Велсу" Ђере - Кецмановић!
Ласло Ђере (32. на АТП листи) и Миомир Кецмановић (130) одмериће снаге у наредној рунди мастерса у Индијан Велсу, након што су у суботу увече по средњеевропском времену, славили победе резултатом 2:0 у мечевима другог кола.

Прво је 19-годишњи Кецмановић био бољи од Немца Максимилијана Мартерера (99), кога је савладао са 6:3, 6:2, а Ђере је око пола сата касније завршио посао у дуелу са Аргентинцем Гвидом Андреоцијем (88) - 6:3, 6:4.

Тиме су се пласирали међу најбоља 32, на турниру који се због свог квалитета често назива "петим гренд слемом".

Кецмановић и четири године старији Ђере, који је ове године "експлодирао" освајањем турнира у Рио де Жанеиру, нису се раније састајали, али нема дилеме да ће искуство и самопоуздање бити на Ласловој страни.

Србија би у трећем колу могла да има још тројицу представника, пошто Новак Ђоковић око три сата ујутру игра против Американца Фратанђела, док су мечеви Филип Крајиновић - Давид Гофан и Душан Лајовић - Марин Чилић на распореду у недељу.

Да су изненађења итекако могућа, показао је млади Канађанин Феликс Оже Алијасим, кога је Ђере победио у финалу Рија. Он је у другом колу елиминисао 10. тенисера света, Стефаноса Циципаса - 6:4, 6:2.

Лекција Мартереру, Кецмановић у трећем колу Индијан Велса! Српски тенисер, Миомир Кецмановић, пласирао се у треће коло Мастерса у Индијан Велсу. Он је био бољи од 99. тенисера света, Максимилијана Мартерера, 6:3, 6:2.

Велику је срећу имао Миомир што се уоште нашао на турниру. Изгубио је у последњем колу квалификација, али онда је као "срећни губитник" ушао у главни жреб и то директно на место петог носиоца, Кевина Андерсона.

Тенисер из Јужне Африке је одустао од такмичења због повреде лакта, тако да је Миомир ускочио на његово место, прескочио прво коло и потом у другом победио Немца Мартерера после тачно сат времена игре. 

У почетном сету, Миомир је начинио брејк у другом гему, потом је повео са 3:0 и ту предност од једног брејка је држао до краја. Добио је сет са 6:3 после 27 минута игре. 

У другом сету, још боље издање. Опет је на старту, али сада у првом гему, начинио брејк, потом повео са 2:0, да би нови начинио у седмом гему са 5:2, после чега је рутински одсервирао за једну од највечих победа до сада. 

Пласманом у треће коло, Кецмановић је зарадио 45 поена за АТП листу, али што је интересантно, његов наредни противник биће Ласло Ђере који је у два сета победио Гвида Андреоција. 

Мастерс у Индијан Велсу игра се за наградни фонд од 8,36 милиона долара.

Ђере побеђује и у Калифорнији, за осмину финала са Кецмановићем! Ласло Ђере је постао други тенисер из Србије који је изборио пласман у треће коло Мастерса у Индијан Велсу.

Ђере, који је добио специјалну позивницу за турнир после одличних резултата у Бразилу, победио је у другом колу Италијана Гвида Андреоција са 6:3, 6:4. Меч је трајао 87 минута.

Ласло је освојио у фебруару титулу на турниру АТП серије 500 у Рио де Жанеиру, потом је играо у финалу у Сао Паулу, а добро је очигледно кренуо и у Калифорнијској пустињи.

Он је тако заказао двобој са Миомиром Кецмановићем, који је недуго пре тогазавршио победом меч са Немцом Максимилијаном Мертерером, 6:3, 6:2. 

Биће то њихов званично први окршај на једном АТП турниру и добро је што ће Србија тако имати барем једног сигурног представника међу 16 најбољих. 

У почетном сету, Ласло је повео са 4:0, да би потом изгубио гем на свој сервис, али му то није сметало да успешно заврши сет резултатом 6:3. 

У другом сету, било је више узбуђења. Поново је тенисер из Сенте први дошао до брејка, у трећем гему, али је Италијан одмах узвратио (2:2). 

Коначно, Ђере је начинио нови брејк у седмом гему, потом га валоризовао освајањем гема на свој сервис, да би на 5:4 одсервирао за победу у пласман међу 32 најбоља. 

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар