Историјски дан за свјетско скијање!

Рекордна 15. победа Микаеле Шифрин у сезони! Америчка скијашица, Микаела Шифрин, остварила је данас рекордну 15. победу у сезони, пошто је тријумфовала у слалому одржаном у чешком Шпиндлеруву Млину.  Овај 9. март 2019. године биће уписан крупним словима у историју скијашких трка, захваљујући Микаели Шифрин.

Остали спортови 09.03.2019 | 21:30
Историјски дан за свјетско скијање!
Шифрин је већ обезбедила титулу у Светком купу, као и мали Кристални глобус у слалому, а данас је само потврдила своју доминацију у овој сезони.

Ниједан други скијаш, у обе конкуренције, није славио на више од 14 трка у једној сезони у 53 године дугој историји такмичења.

Шифрин је до победе стигла резултатом 1:38,98.

Друго место освојила је Швајцаркиња Венди Холденер која је за победницом заостала 0,85 секунди, док је трећа била Словакиња Петра Влхова са заостатком од 2,03 секунде.

Тријумф Кристоферсена у Крањској Гори! Норвешки скијаш, Хенрик Кристоферсен, победник је велеслалома који се у оквиру Светског купа возио у Крањској Гори.

Кристоферсен је до победе стигао резултатом 2:26,63.

Друго место освојио је његов земљак Расмус Виндингстад са 24 стотинке заостатка, док је трећи био Марко Одермат из Швајцарске који је за победником заостао 56 стотинки.

Ни Виндингстад ни Одермат никада до сада нису били на победничком постољу у Светском купу. 

Аустријанац Марсел Хиршер, водећи у генералном пласману Светског купа, трку је завршио као шести са 0,92 секунде заостатка за победником. 

Хиршер је први у генералном пласману са 1.448 бодова, други је Француз Алексис Пантуро са 963, а трећи Кристоферсен са 908 бодова.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар