Прва лига РС: Славили Борац и ''српски Хофенхајм''!

Одличан старт Борца! Сигуран старт лидера Прве лиге Републике Српске - побједа у дербију против Славије у Источном Сарајеву. Славила и Слога из Горњег Црњелова.

Фудбал 09.03.2019 | 21:20
Прва лига РС: Славили Борац и ''српски Хофенхајм''!
По гол у оба полувремена био је довољан фудбалерима бањалучког Борца за сигурну побједу на старту другог дијела првенства у Првој лиги Републике Српске.

Тим Дарка Војводића савладао је Славију у Источном Сарајеву 2:0 (1:0), а поготке за "црвено-плаве" постигли су Саша Кајкут у првом, те Владан Даниловић у другом полувремену.

Побједа Бањалучана у дербију 17. кола, у дуелу некадашњих премијерлигаша, могла је бити и убједљивија да се капитену гостујућег тима Стојану Врањешу није испријећила пречка, док су своје прилике имали и домаћи фудбалери, али "соколови" нису успјели да их реализују, па су гости у Бањалуку однијели комплетан плијен.

Борац ће тако у одличном расположењу дочекат реванш меч четвртфинала Купа БиХ на Градском стадиону против Широког Бријега (сриједа, 18 часова, пренос на Арени Спорт).

СЛАВИЈА - БОРАЦ 0:2 (0:1)

СЛАВИЈА: Буторовић, Цицовић, Регоје, А. Пушара, Н. Пушара, Бабић, Кокот, Поповац (62. Радовановић), Шћепановић, Ризвановић, Арбиња (79. Лаловић). Тренер: Милан Гутовић.

БОРАЦ: Тополовић, Бајић, Кајкут (90+2. Рунић), Даниловић, Ћосић, Милутиновић, Си. Дујаковић, Врањеш, Јаничић, Аничић (58. Јакуповић), Зиљкић (71. Радуловић). Тренер: Дарко Војводић.

Разлика између двије првопласиране екипе остала је иста, с обзиром да је и Борчев најближи пратилац, Слога из Горњег Црњелова, славила у првом колу наставка првенства.

Много теже од очекиваног, тим Драгана Мићића стигао је до минималног тријумфа против Сутјеске из Фоче, а гол вриједан три бода постигао је Драгиша Комарчевић у финишу сусрета.

Веома битан тријумф уписали су фудбалери Алфа Модриче, који су на свом терену поразили Текстилац. Једини гол на мечу постигао је млади Стефан Триван, који је ове зиме на стадион "Др Милан Јелић" стигао на позајмицу из бањалучког Борца, те тако "погурао" Модричане на само бод до Лиге за првака.

Дервећани су остали посљедњепласирани тим лиге, док је зворничка Дрина, такође након минималног домаћег тријумфа против Жељезничара, претпосљедње мјесто препустила Слободи, која је у Бањалуци одиграла 1:1 против Козаре.

Рудар Приједор у наставку је сломио отпор Подриња и уписао најубједљивију побједу у овом колу. Бриљирао је "резервиста" Данило Мармат, стријелац два поготка.

ПРВА ЛИГА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ - 17. КОЛО:

Славија - Борац 0:2 (0:1)
/Кајкут 22, Даниловић 81/

Дрина - Жељезничар 1:0 (1:0)
/Марковић 11/

Слога - Сутјеска 1:0 (0:0)
/Комарчевић 81/

Слобода - Козара 1:1 (0:1)
/Савановић 77 - Лолић 26/

Алфа Модрича - Текстилац 1:0 (1:0)
/Триван 18/

Рудар Приједор - Подриње 3:0 (0:0)
/Рамић 53, Мармат 75, 78/

ТАБЕЛА: Борац 44, Слога 41, Рудар Приједор 31, Козара 22, Жељезничар 21, Подриње 20, Алфа Модрича 19, Славија 19, Сутјеска 17, Дрина 17, Слобода 17, Текстилац 14.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар