Новицки критикује младе: Лајкови важнији од побједе!

"Сада имамо 15 момака који гледају у телефон после утакмице", рекао је 40-годишњи Дирк Новицки о новим нараштајима у НБА лиги.

Кошарка 13.03.2019 | 15:30
Новицки критикује младе: Лајкови важнији од побједе!
Само још двојица кошаркаша драфтована деведесетих и даље играју у НБА!

То су легендарни Винс Картер, који је одлучио да ову сезону одигра у Атланти, односно Дирк Новицки који је читаву "прекоокеанску" каријеру провео у Даласу. Њихова минутажа ове године није велика, знају да одиграју на "искуство", а план је да вештине пренесу и на млађе...

То се не ради само на паркету, него је могуће и речима утицати на саиграче, посебно што легендарни асови гледали како се кошарка и кошаркаши мењају.

Ствар која је другачија у односу на период када су Картер и Новицки стигли у НБА лигу јесу и друштвене мреже које млађи кошаркаши интензивно користе.

И Новицки не крије да му то смета...

"Не знам да ли је и даље та страст за победама толико велика колико је важно добро деловати на Инстаграму или Тwиттеру, имати много пратилаца, кликова и лајкова", рекао је Дирк Новицки за амерички сајт "Атлетик".

"Пре 20 година људи нису били толико на телефонима", додао је Дирк.

Легендарни кошаркаш, који је у ноћи између петка и суботе постао трећи по броју одиграних утакмица у НБА лиги, није желео да звучи попут човека који превише "кука" на младе и новотарије које су завладале светом...

"Нећу за све да окривим друштвене мреже. Сви смо ми такмичари, своје расположење сам базирао на победама и поразима и када смо побеђивали увек је било лепо. Пуштали смо музику када добијемо, док бисмо били изнервирани када изгубимо. Чекали смо тренера у свлачионици и причали бисмо и без њега, а сада имамо 15 момака који гледају у телефон", рекао је Новицки и закључио:

"Не проводимо време заједно као некада".

Шта ви мислите о овој теми, да ли су и кошаркаши постали "зависници" од друштвених мрежа?

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар