СДС треба да буде у служби народа

"Институције су и даље под окупацијом једне политичке партије, политички пребјези су актуелнији, влада се задужује, корупција је скоро па озакоњена, народ масовно исељава и одлази а морална декаденција друштва је постала појава. У таквом амбијенту није могуће разазнати ста је добро а шта лоше и тако све оно сто је неприхватљиво и ненормално постаје прихватљиво и нормално". Ово је у разговору нашем порталу рекао предсједник Српске демократске странке Вукота Говедарица у коме открива и шта му је нудио лидер Савеза независних социјалдемократа Милорад Додик.

Република Српска 09.03.2019 | 13:18
СДС треба да буде у служби народа
У отвореном разговору Говедарица са жаљењем констатује да у Републици Српској нема промјена на боље.

"Све је исто само се он ротира и гдје се он налази ту се по аутоматизму премјешта центар моћи. Када кажем он, јасно је да мислим на Милорада Додика. Инстутуције су и даље под окупацијом једне политичке партије, политички пребјези су актуелнији, влада се задужује, корупција је скоро па озакоњена, народ масовно исељава и одлази а морална декаденција друштва је постала појава", каже Говедарица и додаје да у таквом амбијенту није могуће разазнати шта је добро а шта лоше.

"Све оно што је неприхватљиво и ненормално постаје прихватљиво и нормално", наглашава Говедарица.

На питање да ли је разочаран што тих промјена нема с обзиром на чињеницу да иза себе има више од 280 хиљада људи који су њему дали глас на изборима, одговара да није разочаран, али није ни равнодушан.

"Ради се ипак о људима који нису задовољни ситуацијом у Републици Српској, а таквих је пуно. Разочаран нисам али да стрепим то сигурно стоји, родитељ сам као и многи други а бавим се позивом који носи и дио одговорности. Немогуће је бити равнодушан. Те људе који су гласали за мене и који су тражили промјене нисам изневјерио. Они нису гласали за мене и СДС да би ми трговали послије избора", каже Говедарица и додаје да је са више од 130 хиљада људи потписао Уговор са народом и да и даље стоји иза сваког слова који се тамо налази.

"Сачували смо дигнитет странке, остали досљедни и поред тога што у странци има оних који мисле да је требало са СНСД правити коалицију", казао је предсједник СДС.

Тврди да ће и даље да инсистира на истим идејама и вриједностима које оне носе.

"Дубоко сам увјерен да је стање катастрофално и да се многе ствари морају промијенити. Сигурно га нећемо промијенити тако што ћемо се загрлити са онима које више од једне деценије критикујемо и изигравати лажне патриоте гдје ће народ наставити да сиромаши и одлази а ми да уживамо у свим тим благодетима квазипатриотизма", казао је Говедарица.

Осврћући се на недавну реченицу Милорада Додика да је створено неколико богатих породица које данас воде рачуна само о свом капиталу, Говедарица каже да је то врхунац лицемјерја.

"Додик је ту дјеловао попут оног лика из филма `Сјећаш ли се Доли Бел`, који је умислио да има хипнотичке моћи говорећи да свакога дана у сваком погледу све више и више напредује. Покушао је да се представи као велики заштитник равноправности и правичности али у ствари ријеч је о манипулацијама. Зато сам и казао да је искрен, давно би усвојио закон о испитивању поријекла имовине па би онда заиста видјели о којим породицама је ријеч", казао је Говедарица.

Упитан шта је с преговорима са СНСД, има ли разговора и ко преговара, предсједник СДС каже да је то од првог дана фарса.

"Прошло је више од мјесец дана како је најављено из СНСД да ћемо бити позвани на разговоре на којима ће се озбиљно разговарати о интересима Републике Српске. До тих разговора није дошло и никада званичних разговора није било. Прије два дана, Додик ме је контактирао телефоном и умјесто да закаже састанак и предложи дневни ред он је понудио да СДС уђе у Савјет министара БиХ и изразио своје опредјељење да ја будем један од министара у том Савјету", казао је Говедарица, додајући да је то врло неозбиљно и политички примитивно.

"Дакле, од првог дана све је фарса и никада и није била стварна намјера СНСД да озбиљно разговарамо о потенцијалним изазовима Републике Српске у заједничким институцијама БиХ.

Када су у питању унутарстраначка превирања у СДС, Говедарица каже да неће бити нимало лако консолидовати редове унутар странке.

"Искрен да будем, неће бити нимало лако али СДС је политичка организација са изузетном специфичном тежином и наравно да ћемо врло брзо имати стабилну странку. У току су редовни унутарстраначки избори и надам се да це они донијети прије свега квалитет", казао је Говедарица, наводећи да ће зависити од људи који ће бити на челу странке у наредне четири године какви ће планови бити касније дефинисани.

На питање да се у јавности ствара слика да у садашњем врху СДС има више заступника Милорада Додика него њега, Говедарица одговара:

"Дјелује да су у питању идеолошко политичке разлике али бих прије рекао да постоје људи који су лаковјерни и мисле да је спас СДС у загрљају са Додиком. Без обзира на све то, постављам једно питање, да ли ће народу бити боље од коалиције СНСД и СДС у којој имате још шест или седам партија? Ја мислим да СДС треба да буде у служби народа а не власти која се претворила у режим. Када се овако политички позиционирате онда није баш тешко претпоставити коме правим сметње на политичкој сцени", казао је Говедарица.

БН ТВ

Коментари / 55

Оставите коментар
Name

Цињенице

09.03.2019 12:26

Свака ријец је цињеница. Сходно томе његов став јw апсолутно исправан. Наравно, има подрску народа и јос це висе имати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

КСС

09.03.2019 14:04

Браво честити човјече,нипошто се предати СНСДу,они би то само искористили да те понизе,као и све нас искрене чланове СДСа.Никакве користи неби народ и Република Српска имали од тог односа.

Name

Хаха за цињеницу

09.03.2019 14:58

Царе ти си јос у деведесетим годинама каснис заосто си кога висе подрзават никога бјези од лопова ако икуд мозес

Name

Подрска Вукоти

09.03.2019 15:16

Вукота нема оступања!!! Само такав став задрзи, он зна да је изгубио изборе , да је на лоповски нацин побиједио и Тадица и сада иваница, а о теби и бисерци да неговорим, ти си њу сасио момацки!!! Греска олако сте орепустили бројање сумљивим посматрацима и цлановима изборне комисије, да сте били у пола као сто је сад Милицевиц био у Теслицу они би сада били пллитицка прослост!!!

Name

Ре

09.03.2019 16:04

Издрзи И без сарадње са њима.све друго је продаја И манипулација нормалним народом..добро запамти

Name

Ето

09.03.2019 16:37

Ето то докази и имас мој глас.Борба против резима,ал не језиком вец плановима и акцијама градјанске не послусности...Народ цека,два-три пута сте цимнули народ на протесте па се онада ви повукли у фотеље а народ резим на гиљотине ставља,задњи пут око Драгицевица,нема у политици хоцу,нецу,или хоцу или нецу.А за то требају му.а,оно измедју муских ногу,а колико ми се цини вецина васниз опозиције то нема,за тебе не знам јер си избусен са свих страна од "својих",растјерај багру и напријед.Сретно Вуце!

Name

Отадзбина

09.03.2019 17:16

Политика је карта. Карта је Марта. Марта је к...а .

Name

Коле

09.03.2019 22:33

Народ је уз Додика!

Name

Власта

10.03.2019 07:56

Потписујем сваку ријец коју сте изговорили г. Говедарица у овом тексту,али цу само да вас питам: Е замислите онда каква сте опозиција када ови криминалци владају ево 12 година,са свим њиховим епитетима које сте навели? Овдје не треба тросити ријеци на "њих",знамо ко су и ста су,говорите Ви о "васим",и о њима се има стоста реци...

Name

Ре подршка Вукоти

11.03.2019 07:54

Вукота Говедарице, Милорад Додик ти је понудио функцију јер зна да си честит човјек и да си послије избора схватио ко је радио за и против тебе на Општим изборима у твојој властитој странци. Схватио си да си изнанипулисан од стране твојих најближих сарадника, који једва чекају да те склоне и да заузму још више позиције ради властите користи. Ваљда ти је све јасно и зато часни човјече прихвати понуду Милорада Додика, јер и српском народу ће бити драже да су сви Срби на једном мјесту, да се разумију и подржавају. Брини о Републици Српској и њеним интересима у Сарајеву, остало ће се лакше рјешавати. Ако одустанеш и не прихватиш, тек онда ћеш видјети ко ће из твојих редова објеручке прихватити функцију и обрадовати се да ти виде леђа. При том не мислим на осниваче СДС а.

Name

Коле

09.03.2019 12:58

Изненадјујуце принципијелан став. У реду. Вукота скините кравате и удјите медју народ . Спремите се за локалне изборе. Побједа зависи од троструке контроле и надзора током гласања и током транспорта гласацких листица довоза и одвоза као и бројања.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ваљда јасно

09.03.2019 13:52

Побједа зависи од новог изборног закона.

Name

Реално

09.03.2019 15:50

Побједа зависи од тога дали ће се СДС очистити лопужа и тројанских коња попут Миће Мићића, Цицка Бјелице и њима сличних. Остану ли они у врху странке СДС ће постати тужна прошлост.

Name

ЗА КОЛЕ

09.03.2019 17:02

ТАКО ЈЕ. УТРОСТРУЦИТИ КОНТРОЛЕ НА ИЗБОРИМА И СВЕ РИЈЕСЕНО. ОВЕ ЛОПИНЕ ИЗ СНСДа СУ ТОЛИКО ПОКВАРЕНИ И НАПУЊЕНИ ПОГАНСТВОМ ДА СЕ МОЗЕ ПОРЕДИТ СА НАЈОКРУТНИЈИМ ЗИВОТИЊАМА.

Name

па да

09.03.2019 18:43

Па молим вас, нецемо на изборе скоро па под ратном опремом, изигравати спијуне и правити циркус од себе..... Какво је ово лудило!? Нови изборни закон и избори, другације не!

Name

Постиђени Гачанин

09.03.2019 13:00

Само ме интересује како у Гацку Жељка доби скоро гласова као и Вукота.Сви у Гацку знају Вукоту и његову фамилију па опет гласа велики дио за оне који уништавају и пљачкају свој народ.А колико је међу таквим и Вукотине родбине.Шта се ово дешава са овим народом.Па ови црвени лопови су са Термоелектране дигли стотине милиона.А сад им присталице кажу поштен је Вукота али није за политику.Па ето им Жељке.

ОДГОВОРИТЕ
Name

теслиц

09.03.2019 13:14

Како гласа народ уз подрску полиције која прати и у путу фалсификује вољу народа, мијењајуци вреце и записнике са изборним материјалом, видљиво је у теслицу.

Name

079 постиђеном

09.03.2019 13:47

Друже мој, док год ти и слични теби не прихватите реалност да постоје присталице идеје коју промовише МД и врхушка око њега, никад вам неће бити јасно ни за гласове у Гацком а ни у Лакташима. И МД је из Лакташа па је СЗП имао сваки трећи глас. То да ли је опљачкано нешто или уништено нека рјешава суд. Ако сматраш да знаш нешто више ти их тужи. Ако не успијеш у БиХ а ти их тужи Стразбуру. Ако и то не прође а ти оснуј странку па ради правилније па можда неко буде гласао и за тебе. Мене не интересује ни МД ни Вукота. Живим од свог посла и не петљам се много у политику али брате драги ови људи у СДС-у су тотални аматери. Част оном Миличевићу и неколицини али и једни и други су у 5 грама.

Name

Зар не!?

09.03.2019 13:50

Нови изборни закон. Без тога нема избора. .

Name

Србо

09.03.2019 14:31

у Гацку ни 10% није било за Пејину унуку - КРАЂА

Name

РЕ

09.03.2019 17:05

ЦУЈ ,,КАКО,, ,ПА ПОКРАДЕНИ ИЗБОРИ ЦОВЈЕЦЕ. ВИДИС ЛИ У ТЕСЛИЦУ СТА СЕ ДОГОДИ КАД СЕ СПРИЈЕЦЕ ЛОПОВИ.

Name

Јанко

09.03.2019 13:14

Без коалиције саСНСД

ОДГОВОРИТЕ
Name

!!!

09.03.2019 19:34

Сад после овога у Теслицу гдје је врх снсд потуцен до ногу, а зивотно су били заинтересовани и Миле и Пејина унука и Богданиц, цак и Радован Висковиц се тамо појављивао дан уоци референдума. Имајуци то све на уми, па после свега подрзавати снсд је исто као кад би на примјер на Марков дан 1945 неки Србин из партизана пребјегао у цетнике.

Name

Мирна

09.03.2019 13:47

Став је нормалан и логична посљедица текућих дешавања, ко хоће да буде реално аналитичан. Огледало СДС-у треба бити Милан Миличевић, који је на достојанствен начин доказао мешетарења гласовима, односно начин борбе за свој идентитет и права народа. СДС-у су рак-рана унутрашњи "кадрови", који су на жалост, лојални и одани овој власти, а на штету своје странке, док сједе на њеном челу. Ту је основни проблем ове народне странке, како се ријешити овог нездравог ткива, а са што мање турбуленција, те подапетих ногу и ружних посљедица...

ОДГОВОРИТЕ
Name

007

09.03.2019 13:58

Вероватно си у праву Вукота.Али ми није јасна подела унутар СДС,као ни извршење твје одлуке да одступиш са чела СДС.Озбиљан политичар,да будем јаснији,држе до дигнитета себа и своје партије,поготово ако су,као ти на њеном челу.На крају,није битан Додик ни Снсд,него СРПСКА,као и њен народ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

007!

09.03.2019 14:13

Тај филм нецес гледати. Ту придику дрзи својим криминалцима. Он је побиједио, покрали сте, гласаци му недају да поднесе оставку. Узивај.

Name

Србо

09.03.2019 14:39

а твој газда је баш такав- дрзи реч

Name

реално

09.03.2019 18:29

СДС је измјењао предсједника, добрих људи, али није измјењао оне које је требао. На сву срецу, Вукота није подлегао пред навалом кртица. Нови изборни закон и да озиви РС.

Name

Стево

09.03.2019 14:19

СДС треба да стави мораториј на унутар страначка препуцавања и да ради на јачању јединства у странци .

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

09.03.2019 14:53

Кратко,јасно и истинито.

Name

Кратко и јасно

09.03.2019 18:39

Какво јединство у странци. Странка има своју политику која је у интересу народа,коме се свидја ок, коме се не свидја оут. Губити вријеме и енwргију на залутале је потпуно бемислено.Има се преца посла.

Name

Стево

10.03.2019 06:49

Више толеранције , уважавања и поштивања у органима странке , довешће до хармонизације односа и јачању јединства у странци .

Name

Е сваста

10.03.2019 13:43

Стево, само правицним изборним законом се то постизе. Нека се свако прилагодјава интересу и вољи вецине а не вецина интересу појединаца, па и у странци,као сто је сада на залоат слуцај, по питању било цега и кога. По твоме, треба се највисе бавити ста појединцима који дан пада на ум, а сваки дан замајавају и тако у круг, а озбиљне битне ствари промицу, ни има времена за исте....То није ни озбиљно ни одговорно и на томе се само посрце сво вријеме.....

Name

Неко иза угла

09.03.2019 14:42

А Бруле мало зине а ти подвијес реп и насједнес на србовање... Ко те не зна..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Није битно ко сам

09.03.2019 22:57

Свака цаст за коментар

Name

ИСТИНА

09.03.2019 15:04

Вукота добио си 280.000 гласова а СДС 160.000 гласова.Колико вам је украдено гласова неће се никад сазнати.Али због ових 280.000 тј. 160.000 за СДС ви НЕ СМИЈЕТЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Арса

09.03.2019 15:05

Нема друге, улица их довела на власт, улица ће их скинути са власти! Е што је народ неспособан, то је друга прича.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

09.03.2019 16:08

Значи,улица без народа.

Name

Горан

09.03.2019 15:11

Требаш Вукота истрајати на оваквом ставу. Ваљда и нама дође из г...це у главу!

ОДГОВОРИТЕ
Name

правда

09.03.2019 15:13

недај нама нека иде глава вукота говедарица немој осрамотит херцеговце гацане недо бог дасе продас немој дате славни и свети владика клете свети владика његос

ОДГОВОРИТЕ
Name

Џо

09.03.2019 15:17

Добар политичар, успјешан, поред њега чека нас свијетла будућност, а најважнија му је особина што је перспективан.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

СКОЈ

09.03.2019 15:24

Рјеши проблем господине Говедарица, истјерај из странке човјека који је сам себи дао за право да призна преко ноћи изборе и да преговара у име СДС БЕЗ ИКАКВОГ ОВЛАШТЕЊА ОД СТРАНКЕ.Тај је покушао да спаси себе од кривичне одговорности за пљачку општине Соколац. Одмах је лицитиро по Сокоцу да му Додик нуди функцију директора шума , путева РС,да ће га подржати ако хоће и трећи мандат начелника општине. Ситносопственички интерес је преовладо.А о каквом се необразованом и злом човјеку ради још једном прочитајте г. Тадића писмо.Не заборавимо да су му Бошњаци из Горажда нудили одликовања за ратне заслуге. Говедарица већина чланова подржава тебе и твоје ставове. Заједно са Миличевићем,Мектићем.Босићем можете заштитити интересе старанке. Под хитно га истјерај из странке или удаљи из руководства странке.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Романинац

10.03.2019 06:50

Овај човјек је 100 посто у Правин.Истјерај под хитно или удалљи ЦИЦКА из странке ако себи и правим и поштеним људима мислиш добро.Хвала и сву срећу ти желим

Name

Исток

09.03.2019 15:36

Хмммм. Мука ми је све висе од овакве прице у празно. Мијењај кадар странке . Мијењај полтицки програм странке јер овај не добија на изборима. Захтјевај нови постен изборни закон . Закон у коме изборе моземо изврсити сваког дана и сваког наредног промјенити мисљење . У 21 вијеку је то лако изводиво. Зар власт не треба да буде слуга народа. Са ГСМ телефоном мозе сваки цовјек гласати сваког дана и наградити или казнити слугу-владара који је тренутно на власти . Сходно заступању интереса тог градјанина. Захтјевај да сваки изводјац власти гарантује својом имовином или имовином партије коју представља да це испунити оно сто је обецао , а потом са гласацима склопио УГОВОР СА НАРОДОМ само овај пут обавезујуци , у електронском облику и јаван ,без могуцности лазирања и униставања. У технологији 21 вијека , захваљујуци блоцкцхаин-у то је лако могуце , а био би и први на свијету који би несто тако урадио . И ето ти , о цас посла ето ти праведне дрзаве и задовољног народа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

хм

09.03.2019 18:51

Све сто цовјек створи, цовјек и контролисе.

Name

ре

10.03.2019 09:56

Е мој наивко.Технологија 21 вијека !Тек са ГСМ телефонима би се могло красти на изборима.И то на великој скали.Удобно и из фотеље.Далеко од сваког посматраца.Јесам за постене изборе.Камере ок,гласање кроз компјутере никако.Јер Амери и Енглези би то једва доцекали и могли би настимати изборе по својо вољи.Посто имаји далеко боље ИТ струцњаке од нас.Провукли би нам прекоокеански број кроз зјеницу ока а да ми ниста не би примјетили.Сликовито рецено.

Name

Исток

10.03.2019 11:14

Ре ре О своме интелекту мозес да говорис. Не мозес оспоравати несто о цему не знас ниста или знас веома мало .Знас таман толико да га се бојис , и да препадас друге. Без ове савремене технологије и нових система не мозес стати на пут корупцији и миту приликом изводјења избора. Страх од непознатог разумијем , ал ипак нисам присталица невакцинације и прогона вјестица.

Name

хм

10.03.2019 12:54

Ех, исток, ти си јос увијек технолоски у стадијуму дјетињства,вјеруј!

Name

све јасно

10.03.2019 12:58

Јасно ми је цега си присталица.

Name

ааа

09.03.2019 15:59

Господине Говедарица, Вама смо дали глас и нема одступања, с лоповима и криналцима не треба ни пјевати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Не

09.03.2019 17:31

Тако је Вукота, не са онима који не раде за добробит државе, цркве и народа, који сију неслогу и завађају народ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фх

09.03.2019 19:02

подрска.СДС.И.ВУКОТИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ђуро

09.03.2019 19:17

билечанин сам. рекао сам ти да је јеренић и обрен издајица а ти се ко наљути.са њима попуши и ти,

ОДГОВОРИТЕ
Name

стара лола

09.03.2019 23:21

Ког БРЕ народа

ОДГОВОРИТЕ
Name

ааа

10.03.2019 13:00

Старе лопине не дају поштеним напријед, а ми народ ништа боље нисмо ни заслужили. Помозимо Вукоти па онда очекујмо промјене. Онај ко се продао или ко није изшао на изборе нема право коментарисати.

ОДГОВОРИТЕ