"Јокић као Сабонис у најбољим данима!"

Легендарни кошаркаш Чонси Билапс изнео лепе похвале на рачун Николе Јокића.

Кошарка 09.03.2019 | 16:45
"Јокић као Сабонис у најбољим данима!"
Нове похвале на рачун српског кошаркаша!

Никола Јокић игра најбољу сезону у каријери, "вуче" Денвер у борби за прву позицију Запада упркос бројним повредама саиграча, бележи невероватне бројке, а уз то је забележио и прво учешће на Ол-стар викенду, те има и велики број заговорника тезе да њему припада МВП титула.

Један од оних који поштују његову игру јесте и легендарни плејмејкер Чонси Билапс који је са Детроитом освојио титулу 2004. године, а уз то је играо и у Нагетсима...

Гостујући на ЕСПН пред утакмицу Денвера и Голден Стејта, коју је шампион НБА лиге ипак убедљиво добио, Чонси Билапс се сетио својих "руки" дана у лиги и присетио се Арвидаса Сабониса који је "преко океана" стигао тек као тридесетогодишњак.

Жали што се тек сада то десило, али у Јокићу види отелотворење Сабониса "у прајму".

"Никола Јокић је јединствен играч. Волим поређења са играчима који су наступали када сам ја почињао у лиги, тако да сам у то време волео Арвидаса Сабониса и увек сам говорио да бих волео да га видим у његовим најбољим годинама и издању. Мислим да то видимо сада у Николи Јокићу. Има много сличности...", казао је легендарни Американац.

На екрану су се потом ређали видео-снимци који показују сличности између два европска кошаркаша, с тим да је Јокић у НБА лигу дошао десет година млађи.

"Ниједан од њих није могао да трчи, ни да прескоче папир, али имају те веште потезе под кошем. Сјајно играју 'пик ен поп', шутирају тројке, а такође имају визију елитног плејмејкера", хвалио је Билапс двојицу кошаркаша који су очигледно по његовом укусу.

Занимљиво је да није први који је упоредио Литванца и Србина...

О њима двојици говорио је и Реџи Милер, да би Чарлс Баркли, љубимац кошарке деведесетих, на то казао да би Арвидас Сабонис и данас био бољи од Николе Јокића да се врати из пензије.

Опет, "Чак" је тај који је "кандидовао" Јокића за МВП лиге...

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар