Стојковић: Крстајићу, вјерујем у тебе!

„Никад ме није питао да ли сам голман за клупу“, каже чувар мреже Партизана поводом изостанка са списка репрезенатције.

Фудбал 09.03.2019 | 13:15
Стојковић: Крстајићу, вјерујем у тебе!
Скоро 13 лета сарадње Младена Крстајића и Владимира Стојковића. Прво у репрезентацији Србије и Црне Горе почев од Мундијала у Немачкој, преко Партизана (као саиграчи, па однос директор-играч), затим у државном тиму који је под палицом Славољуба Муслина изборио пласман на Првенство света у Русију, на коме је 35-годишњи Лозничанин био један од бољих појединаца нашег састава, али...

Откако се завршио турнир у највећој земљи света, Стојковића неким чудом нема у А селекцији. ПрвоКрстајићево образложење гласило је да „није отписан, али се појавила могућност да кроз Лигу нација пружимо шансу другима“, као и да „на Стојковића и даље рачуна за неке битније утакмице“.

И дођоше на ред битнији мечеви, пошто 20. марта гостујемо Немачкој у пријатељском, а пет дана касније Португалији у такимичарском сусрету на почетку квалификационог пута уа Првенство Европе. Као и током минулих шест месеци, нема Стојковића на списку.

Сад су разлози другачији...

„Сувишно је коментарисати његов људски и фудбалски кваилтет. Он није голман за клупу, он је да брани од почетка. У овом моменту Дмитровић је број 1, то је тако. Ником није речено да неће више играти за репрезентацију“, поручио је у петак из Старе Пазове Младен Крстајић.

На одговор Партизановог голмана није се дуго чекало. У изјави МОЗЗАРТ Спорт, Стојковић уверава да га некадашњи саборац из клупских и репрезентативних дана заиста није контактирао.

„Никад ме, од окончања Мундијала, није позвао да пита да ли сам голман за клупу или не. Да се разумемо, Младену Крстајићу желим сву срећу овог света и надам се, ма верујем у њега, да ће кад-тад испунити речи из септембарског обраћања новинарима кад је рекао да сам голман за битне утакмице. Једноставно, верујем да ће он то урадити“, предочио је Стојковић.

Имајући у виду да је реч о фудбалерима који су доста тога прошли заједно, осетио је потребу да нагласи:

„Селектору хвала на лепим речима. Знам да има лепо мишљење о мени, својевремено је био један од оних што су ме довели у Партизан, дуго смо играли заједно и на основу тога може да процени да ли сам, кад је Србија у питању, за клупу или првих 11. Нисам добио позив и то је у реду, али ме никад нико није ни питао да ли сам голман за клупу. Баш зато што се добро познајемо, што знам какав је Крстајић човек, сигуран сам да ће испунити оно што је о мени рекао претходни пут“.

Уместо закључка...

„Са мном или без мене, саиграчима желим од срца све најбоље и доста среће у квалификацијама за ЕУРО“, додао је Владимир Стојковић за наш портал.

ПРИХВАТАМ ПОНУДУ ТОНЧЕВА

На опаску Ивице Тончева и предлог „надлеженим органима који оганзују жреб да Владимира Стојковића позову да извлачи парове полуфинала Купа“, чувар мреже Партизана – који је претходно пројектовао цео исход до самог финала – каже да нема ништа против, уверен да ће резултат бити баш онакав какав је рекао после првенственог дуела са Радничким.

„Господину Тончеву захваљујем на понуди. Прихватићу је и захвалан сам на њој. Иначе, ценим све што је урадио за Ниш. И захвалан сам на понуди да присуствујем извлачењу парова. Много ми то значи. Знам да ценим...“.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар спорт

Коментари / 0

Оставите коментар