Тадић најбољи играч седмице у Лиги шампиона!

Душан Тадић, фудбалер Ајакса, изабран је за најбољег фудбалера недеље у Лиги шампиона.  УЕФА: Душан душа од фудбалера! Тадићу признање за најбољег играча кола у Лиги шампиона.

Фудбал 09.03.2019 | 11:45
Тадић најбољи играч седмице у Лиги шампиона!
Српски играч бриљирао је на стадиону "Сантјаго Бернабеу" и био је међу најзаслужнијима што је Ајакс направио велико изненађење и елиминисао шампиона Европе.

Тадић је два пута асистирао и постигао један погодак у тријумфу од 4:1.

Његова партија дуго ће се памтити, пошто је мало играча у последњих 20 година који су доминирали на Бернабеуу као гостујући фудбалера.



Све је јасно као дан: од Душана Тадића нико није боље играо фудбал ове седмице. УЕФА је прогласила креативног везисту Ајакса за играча кола у Лиги шампиона, на бази учинка свих фудбалера који су досад играли реванш мечеве осмине финала.

Тадић је славио у конкуренцији Ига Лориса, који је у Дортмунду остварио седам парада против Борусије,Мусе Мареге чији је гол погурао Порто ка тријумфу над Ромом, односно Ромелуом Лукакуом, чија два хица су одлучујуће утицала да Манчестер буде конкурентан Пари Сен Жермену.

Наш ас је, ипак, одскочио. Имајући у виду контекст ривала, гостујући терен, неповољан резултат из првог меча и све шта је урадио у Мадриду заслужио је да му се фудбалски свет поклони. Две асистенције, гол, фаул из којег је Ласе Шене погодио за 4:1. Нема шта није урадио.

Утакмица за памћење!

Када је реч о најбољој постави уз Тадића се још налазе: Љорис – Тељес, Вертонген, Алдервирелд – Бернат, Орије, Шене, Зијех – Марега и Лукаку.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар