"Ко жели добро Србији, подржаће списак!"

Селектор Србије Младен Крстајић рекао је да онај ко жели добро земљи и њеном фудбалу треба да подржи списак играча који је саставио.  Крстајић командује напад: Да се у новембру директно квалификујемо на Европско првенство! О Павкову, Гаћиновићу и избору Јоакима Лева. . .

Фудбал 08.03.2019 | 15:30
"Ко жели добро Србији, подржаће списак!"
"Ако сви желимо добро Србији и српском фудбалу мислим да је ред да подржимо списак. У супротном не желимо добро ни Србији ни себи. Селектор је тај који одлучује о стварима да ли ће се неко позвати или неће", рекао је Крстајић приликом објаве списка.

Крстајић је позвао 27 играча у репрезентацију Србије за почетак квалификација за Европско првенство и прву утакмицу против Португала.

"Ово је списак играча на које рачунам у овом моменту. То не значи да на остале не рачунам. Неки позвани су, када погледате, перспектива и будућност српског фудбала, а не играју у својим клубовима. На основу неких ствари из прошлости, а то је Лига нација, показали су да на њих можемо да се ослонимо. То су играчи који су будућност српског фудбала и нормално је да се надју на списку. Треба им дати шансу да буду део овог тима и схвате да ће у будућности или играти у свом клубу или тражити другу средину јер је добро за њих да се наметну својим радом", рекао је Крстајић.

Позив нису добили Лука Миливојевић, Матија Настасић и потпуно неочекивано Марко Грујић, а због повреде нема Николе Максимовића.

Србија 20. марта гостује Немачкој у пријатељском мечу у Волфсбургу, док 25. игра у Лисабону са Португалом, на старту квалификација за ЕУРО 2020. године.

Нема повређених, нема увређених, али за селектора Србије Младена Крстајића - нема проблема Иако ће репрезентација у квалификације за Европско првенство кренути без неколико битних играча, стратег Орлова са великом дозом сигурности поручује:

"Циљ нам је да се у новембру директно пласирамо на шампионат континента, на којем нисмо били 20 година".

Крстајић је саопштио списак са 27 играча на које рачуна за пријатељску утакмицу са Немачком (20. март) и за премијеру у квалификацијама са Португалом на страни (25. март). Он је уверен да тај састав, без обзира на све проблеме, може да одоли јачима од Србије у оба меча!

"Наш задатак, наш циљ је да се пласирамо на Европско првенство одмах, без чекања Лиге нација. Стицај је околности што имамо те две могућности, али нећемо да размишљамо о њима. Иако имамо тешку групу, стојим иза тога да ова генерација има снагу и моћ да се нађе на првенству Европе. Засужујемо да учествујемо", поручује Крстајић.

На списку селектора нема Луке Миливојевића, Матије Настасића који не желе да играју за државни тим до даљег, нема ни повређеног Николе Максимовића, као ни Марка Грујића, који је, изгледа, навукао бес људи из савеза због младе репрезентације.

На списку су Немања Матић и Љубомир Фејса, који Португалце знају у прсте, али велико је питање да ли ће и видети Португал.

"Са Максимовићем смо се видели у Напуљу. Он има проблеме са коленом и већ је заказао терапије, којима жели да избегне операцију. Колико год нам је жао, нама је жеља и да оздрави, па да убудуће буде нам на располагању. Матић и Фејса су повређени... Сматрам да би свако ко жели добро српском фудбалу, требало да подржи овај списак од 27 имена".

Нема ни Стојковића, Настасића, Ивановића... Делује да је за неке од њих репрезентација завршена прича.

"Настасић је сам рекао да не жели да игра док сам ја селектор. Што се тиче остаих, као што сам говори и пре: ником врата репрезентације нису завршена. На овом списку су имлади играчи који не играју или имају малу минутажу у својим клубовима: Живкович, Радоњић, Гаћиновић... Али, они су будућност нашег фудбала и нормално је да буду ту. Да и на тај начин схвате да би требало или да се изборе за минутажу или да промене клубове".

Голгетер Цвене звезде Милан Павков је био "виђен" на списку, али...

"Павков да би играо за Србију морао би редовно да игра за Црвену звезду, а не један меч да је у тиму, други не. А, мислим да има квалитет да буде првотимац црвено-белих."

Има, ипак, позваних играча из домаће лиге.

"Богосавац је добио позив зато што је Родић повређен. Гајић је почео да игра у Звезди и биће сигурно репрезентативац, мада је сада више био на левој страни. Позвали смо Милетића из Партизана, који је по мени био најбољи играч на вечитом дербију а може да буде и десни бек и штопер".

Цео свет бруји о игри Душана Тадића за Ајакс против Реала. Ни селектор Србије није остао имун.

"Све што може да се каже је сувишно. Душан је играо сјајно и у првој утакмици против Реала, који нису победили. Он је све то заскужио, бог га је погледао, због тога какав је играч и какав је човек", рекао је Крстајић.

Три шпица, 100 голова ове сезоне. Питање за Крстајића да ли и то може да буде за главобољу, јер не могу на терен и Митровић и Јовић и Пријовић.

"Није лако направити систем игре да сви буду задовољни, а немогуће је да сва тројица буду истовремено на терену. Имамо идеју и са два шпица, више опција и система у игри. Квалитет играча које имамо диктира и начин како ћемо да играмо", истакао је Крстајић.

Иако је имао сукоб са Гаћиновићем селектор је позвао под националну заставу везисту Ајнтрахта.

„Гаћиновић је млад, перспективан, добар момак. Никаквих проблема нема што је Гаћиновић поново позван, не размишља 25 момака исто, није лепо или пријатно да те неко замени. То што се десио то су дечије болести,.То што се медијски испрати другачијем то је тако... Рекао је да је погрешио, то се прашта“.

Говорио је Крстајић и о мартовским ривалима.

„Немачка је најопаснија када је рањива. Направила је нови списак без Хумелса, Милера и Боатенга који би данас могли да играју, али је Лев пресекао. Иде са новим и млађим играчима. Што се тиче Португала, мислим да ће Роналдо играти“.  

Извор: моззартспорт/Б92

Фото МН Пресс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Па

08.03.2019 17:02

ако си за Србију, сто се не повуцес као тренер ? МК ти си нас дове до овог лудила. Немас појма МК као тренер ! Пропаст, докле ици овако ??? Публика одлази, угасите свјетло.

ОДГОВОРИТЕ