Девет начина да кришку хљеба претворите у вечеру

Ако је време за вечеру близу, а ви сте гладни, или су вам деца гладна, или су сви у породици гладни, а ви нисте имали времена да одете у продавницу и ниво шећера у крви брзо опада, помислићете да бисте можда једноставно могли да позовете најбржу доставу хране у граду. . . Застаните за тренутак, дубоко удахните и - проверите да ли имате хлеб у кући.

Здравље 08.03.2019 | 15:13
Девет начина да кришку хљеба претворите у вечеру
Неколико кришки хлеба - чак и старог - може да се претвори у вечеру у року од пар минута, уз само пар додатака неких основних намирница из оставе које сигурно имате при руци. 

Ово је девет укусних начина да то урадите: 

Направите супу од хлеба 

Тањир мирисне чорбе са кришком хрскавог хлеба једно је од најједноставнијих и најукуснијих јела на свету. За једноставну верзију (за разлику од, рецимо, француске супе са луком која захтева доста времена), потребно је да само загрејте бујон од пилетине, убаците ароматичне састојке као што су бели и црни лук, ђумбир или зачини и оставите да ври пар минута. Потом размутите пар јаја у супи ако желите (није обавезно) и убаците кришку тостираног или старог хлеба у сваки тањир. 

У супу можете додати и оно што највише волите: љути сос, сок од лимуна или лимете, свеже зачинско биље, рендани сир и слично, а сигурни смо да ће малишани уживати у бирању прилога. 

Хлеб упија врућу течност и постаје мек, те тако добијате јело које ће вас добро загрејати у хладнијим вечерима. 

Укусан француски тост 

Ово јело је нарочито добро кад касно дођете са посла и јако сте гладни а у кући „нема ништа да се једе”. Прави се јако брзо и једноставно, а даје вам осећај ситости и задовољства. Све што је потребно јесте да јаја умутите у млеку, у то умочите кришке хлеба и испечете у тигању на путеру. Када окренете кришку док се пече, поспите је било којом врстом сира који имате – сир ће се отопити док се друга страна пече. Ово јело можете одмах да сервирате. 

Ставите јаје у средину 

Само исеците круг у средини кришке хлеба и ставите у врућ тигањ у ком се отопио путер, па разбијте једно јаје у том кругу. Када се испече, окрените кришку. Након тога преко можете ставити неко зелено поврће или песто сос. 

Ово јело вас никада неће изневерити: ако већ није на вашем репертоару брзих вечера, крајње је време да га уврстите. 

Или ставите јаје преко 

Иако веома подсећа на сендвич, печено јаје на тосту је савршена вечера спремљена за кратко време. Додајте мало печене сланине или пропржене кришке парадајза преко и јело је готово.

Направите пасуљ тост 

Сочан, редак пасуљ на тосту тако да хлеб овлажи и мора да се једе виљушком је нешто предивно, баш као и тањир ретког пасуља послужен са кришком тоста за умакање. 

Ово јело може да се прави у безброј комбинација, у зависности од тога шта вам је при руци: парадајз исечен на коцкице из конзерве и бели пасуљ су увек одлични, а можете да додате кељ или спанаћ ако их имате, или да једноставно употребите омиљено зелено поврће и пасуљ са маслиновим уљем. 

Ако се та мешавина укуса и текстура не свиђа малишанима, предлажемо вам да за њиг загрејете конзерву пасуља (црног, белог, пинто или леблебије) са мало бујона или маслиновог уља и ставите на кришку тоста – неће бити сочно као стандардна верзија, али се најмлађима више допада јер је једноставнија. 

Претворите га у „пицу” 

Ако имате целу векну хлеба, можете да је претворите у пицу уз помоћ неког забавног рецепта. 

Све што вам је потребно је неки сос и сир. Сваки хлеб може да прође као „пизза” када га добро истостирате, премажете соком од парадајза и поспете сиром док је врућ да би се отопио. Можете додати мало пилетине или другог меса да бисте добили више протеина, као и гриловано поврћа или пар исечених маслинки. 

Или се одлучите за авокадо тост 

Постоји разлог зашто је авокадо тост увек у моди: зато што представља изузетно укусан начин да направите хранљив оброк, а и слатко изгледа. 

Нека деца не воле авокадо, али то није тако често. Ово је једноставно јело јер све што треба да урадите јесте да изгњечите или аранжирате кришке авокада на тосту или преко додате мало кукуруза или парадајз сока да бисте унели и поврће и никада вам неће понестати идеја како да кришку хлеба претворите у вечеру. 

Пробајте тост са млеком 

Ово није прави оброк али је толико добро да заслужује да се нађе на овом списку. 

Тост са млеком је као супа од хлеба, али са млеком уместо бујона, и обично је сладак. Кришку тоста намазану путером, медом и са мало цимета прелијте врућим млеком и то је то. 

Овај оброк одличан је за опоравак деце од вируса, а можете га припремити и за себе када вам је потребно топло и укусно јело. 

Уживајте у умаку дагњи 

Дагње вероватно немате увек у кучи, зато је ово јело предвиђено за оне тренутке када желите или да се опустите сами или уживате са партнером или пријатељима. 

Ово јело није практично као остала – састављена од састојака из фрижидера, али је божанствено. Умак од белог лука и вина савршено натапа дебело исечену кришку хлеба, а дагње се јако брзо припремају и имају одличан укус. Овом посластицом можете да се почастите кад деца оду на спавање. Уз чашу или две вина.

Б 92
фото:интернет

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Цхристиан Давидсон

10.03.2019 18:35

Убаците бујон који у себи има појацивац окуса а сваки га има па и Вегета. Појацивац окуса је заправо моносодиум глукомат који је неутротрасмитер или несто сто изазива да ва одумиру нерви, губите слух, имате главобољу по 48х и слицно... Само убаците бујонг, наравно!

ОДГОВОРИТЕ