Одузете дозволе за емитовање

Регулаторна агенција за комуникације /РАК/ изрекла је током прошле године 51 казну због кршења правила емитовања од којих 17 новчаних од укупно 181. 500 КМ и девет одузимања дозвола, што укључује и одузимање одређених фреквентних ресурса.

Босна и Херцеговина 08.03.2019 | 11:44
Одузете дозволе за емитовање
Изречене су и три суспензије дозвола, те 19 писаних и три усмена упозорења.

У извјештају о процесуираним случајевима кршења правила у 2018. години наводи се да су мјере изречене због кршења правила и кодекса РАК-а, Закона о комуникацијама и Изборног закона БиХ, те Правилника о медијском представљању активности политичких субјеката од расписивања до одржавања избора.

Евидентирано је 16 кршења Кодекса о аудио-визуелним медијским услугама и медијским услугама радија, осам кршења Кодекса о комерцијалним комуникацијама, 20 кршења правила и прописа који се односе на услове дозволе за емитовање и Закона о комуникацијама, седам кршења одредаба Изборног закона БиХ и Правилника о медијском представљању активности политичких субјеката од расписивања до одржавања избора.

Из РАК-а је саопштено да ће Агенција наставити да прати поштивање правила и прописа, те предузимати мјере у складу са релевантним прописима ради заштите интереса крајњих корисника у области аудио-визуелних медијских услуга и услуга радија.

Извор: СРНА

Коментари / 0

Оставите коментар