Пол Пирс: Јокић МВП?! Ма, хај'те, молим вас!

Дајте ми једну велику утакмицу коју је имао! Пол Пирс, легендарни НБА кошаркаш, сматра да Никола Јокић не може бити МВП ове сезоне јер није имао ниједну велику, препознатљиву, утакмицу.

Кошарка 11.03.2019 | 19:15
Пол Пирс: Јокић МВП?! Ма, хај'те, молим вас!
Овај став чувеног играча Бостона наишао је на негодовање код навијача, али и аналитичара у ЕСПН студију, који нису били сагласни с њим.

Пре утакмице између Лејкерса и Нагетса, ЕСПН је започео причу о Јокићу и томе зашто се о њему не прича више, када се крене тема "ко ће бити МВП?"

"Када на крају утакмице погледате статистику Јокића, он има 20 поена, 10 скокова, осам асистенција... Али, када погледате друге кошаркаше попут Јаниса, Џорџа, Харден, они су невероватни, не ради се само о статистици. Раде спектакуларне ствари, на спектакуларан начин", рекао је Пирс, на шта му је колегиница одговорила: "Значи ради се о атрактивности?"

Пирс је потом наставио са својим, како многи кажу, небулозама. 

"Није само атрактивност. Чонси (Билапс) је рекао да његова игра није довољно 'секси'. Само ови други кошаркаши (Харден, Јанис, Џорџ) пружају сјајне партије". Да ли можете да ми кажете Јокићеву једну велику, препознатљиву, утакмицу ове сезоне?", упитао се Пирс и додао: 

Харден је имао утакмицу протви Голден Стејта, Јанис против Лејкерса... Коју је велику утакмицу Јокић имао ове сезоне да бисте рекли "овај момак мора да буде у топ2 или топ3 за МВП?"

Српски кошаркаш имао је много великих утакмица, а сигурно се највише издваја она с почетка сезоне када је остварио трипл-дабл без промашаја (35 поена, 11/11 из игре, 11 скокова, 11 асистенција, четири украдене). 

Поред тога је постигао 40 поена Портланду, Шарлоту 39, Бруклину 37, Даласу 32... Уосталом, сви знамо да Јокићу лична статистика није најважнија и да би радије додао пâс него шутирао ка кошу. 

"Јокић је четврти или пети у причи за МВП и мислим да је то велика част. И, мислим да ће бити, по мени, четврти у гласању. То је комплимент. Његови тренери кажу да никада нису видели играча са таквом координацијом. Он то користи као предност. Нема тај атлетицизам, али зна како да искористи свој таленат", рекао је новинар ЕСПН Брајан Виндхорст. 

Некадашњи тренер многих НБА екипа Стен Ван Ганди сматра да је Јокићу потребно још неколико сезона на оваквом нивоу. 

"По мени мора да прође још неко време. Пол Џорџ је Ол-стар који је сада игру подигао на виши ниво, Јанис такође. Мислим да ће Јокићу бити потребно још годину или две. Ово му је прва велика сезона". 

Јокић неће бити МВП ове сезоне, то је свима јасно, међутим као што каже Виндхорст "велика је част бити међу пет најбољих кошаркаша у сезони". 



Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар