Изненађења на списку Младена Крстајића!

Селектор ће данас у подне прочитати имена фудбалера који ће 20. у Волфсбургу и 25. у Лисабону играти против Немачке и Португалије.

Фудбал 08.03.2019 | 11:30
Изненађења на списку Младена Крстајића!
Селектор репрезентације Србије вратио је Стефана Митровића и Дарка Лазовића у наш најбољи састав за утакмице у Волфсбургу и Лисабону.

Младен Крстајић прочитаће данас у подне списак "орлова" за пријатељску утакмицу са Немачком 20. и такмичарску са Португалијом 25. марта, а према сазнањима новинара РТС, Александра Стојановића, на њему се налазе и имена двојице 28-годишњака.

Митровић није играо после "оног" пораза од Аустрије (3:2) у финишу квалификација за Светско првенство у Русији, након што је пре тога екипа са њим у стартној постави имала скор 2-3-4. Међутим, начин на који је ове сезоне са капитенском траком командовао одбраном Стразбура на 27 утакмица вратио је 189 центиметара високог Београђанина у конкуренцију.

Лазовић је враћен у национални тим после четири године и девет месеци, односно први пут од када је током комерцијалне турнеје по Средњој Америци одиграо пет минута у ремију са Панамом (1. 6. 2014, 1:1). Био је то Чачанинов шести наступ за "орлове", а први од када је у Шкотској почео у стартној постави у првој званичној утакмици Синише Михајловића на клупи Србије (8. 9. 2012, 0:0).

Од тада је прошло равно шест и по година.

"Орлови" прве две утакмице у квалификацијама играју као гости највећим ривалима за једно од прва два места у групи - Португалији (25. март) и Украјини (7. јун).

Лука Миливојевић није желео да се врати у репрезентацију из које је избачен после Мундијала, уз тврдње Крстајићевог асистента Милана Обрадовића да је, цитирамо, "планирао пуч и врбовао млађе саиграче за прелазак код свог менаџера, Фалија Рамаданија".

Обрадовић је у јануару напустио клупу "орлова" како би преузео младу репрезентацију Азербејџана, а његову улогу преузео је Љубиша Ранковић, но то (за сада) није значило и да ће се капитен Кристал Паласа вратити у тим.

Немања Матић позван је за мечеве са Немцима и Португалцима, иако је и последњу утакмицу Манчестер јунајтеда одгледао из породичног дома, недовољно опорављен од повреде мишића ноге.

Енглески медији најављују да ће високи везиста бити на располагању менаџеру Оле Гунару Солскјеру до 10. марта, после чега ће остати још осам дана до окупљања у Старој Пазови, односно 15 до старта квалификација за ЕУРО 2020 и дербија групе на "Да Лушу".

Претходних дана у београдским медијима најављивано је да ће селектор позвати "хит" нападача Црвене звезде, Милана Павкова, али изгледа позив добио други црвено-бели Милан - Гајић.

Некада стандардни десни бек младе репрезентације повратком у Србију вратио се и у дрес са државним грбом, који је у млађим категоријама често носио и Мирослав Богосавац, али је према сазнањима "Журнала" први позив за сениоре дочекао тек ове 2019. године.

Скор Младена Крстајића на клупи репрезентације је 8-3-4. Занимљиво, и његов претходник Славољуб Муслин водио је екипу 15 пута, забележио исти број победа, али и два пораза мање.

Богосавац је одиграо 81 утакмицу у бело-црном дресу токомп претходне две године и квалитетом који је показао на позицији левог бека заслужио прилику да се опроба у конкуренцији капитена, Александра Коларова. Некадашњи фудбалер Партизана био је незаменљив на својој позицији међу "орлићима" током претходних квалификација за Европско првенство код селектора Горана Ђоровића.

Од недавно, тренер Чукаричког је још један од Крстајићевих блиских сарадника, Симо Крунић.

"Орлови" ће у Волфсбургу играти против вероватно значајно подмлађене репрезентације Немачке, чији је селектор Јоаким Лев ове недеље обавестио трио ветерана из Бајерна да више неће бити позиван у "Дие Маннсцхафт".

Потом, наш национални тим очекује нови покушај одласка на Европско првенство, на ком нисмо учествовали од 2000. године када се земља и даље звала СР Југославија. У Групи Б налазе се још Украјина, Луксембург и Литванија, против које смо јесенас забележили две победе у премијерном издању УЕФА лиге нација.

Наши нису поражени од утакмице са Бразилом у Москви (4-2-0), утакмица са Немцима биће 137. нашег тима од разлаза са Црном Гором (61-31-44), а фудбалер који буде постигао следећи погодак биће уједно и стрелац јубиларног, 200. гола за Србију.

Репрезентација Србије за мечеве са Црном Гором (2:1) и Литванијом (4:1) прошлог новембра.

Голмани: Рајковић, Јовановић, Васиљевић

Одбрана: Коларов, Рукавина, Миленковић, Вељковић, Вуковић, Спајић, Родић, Милетић

Средина: Тадић, Матић, Љајић, Фејса, Живковић, Гаћиновић, Максимовић, Радоњић, Лукић, Јовичић

Напад: Митровић, Пријовић, Јовић, Алексић

Извор: мондо.рс

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Боррад

08.03.2019 12:33

Крстајића се треба ријешити што прије или ћемо завршити квалификације прије него и почну. Био је осредњи играч, без обзира што су га гурали у репрезентацију а као тренер је дупло гори. У ствари он и није тренер. Тадић може да игра као у Ајаксу ако има покретне нападаче Јовића и Костића, којег није ни звао. Са сидрашима њега нигдје нема, нема коме да да пас. Погледајте његову игру са митровићем у екипи. да ли га је игдје било. То су два сјајна играча појединачно, заједно не функционишу, и тада немамо Тадића као из Мадрида. Марко Грујић мора бити ту као и Миливојевић. а он зове Лазовића. Вјероватно неко старо квитање. да ли се ико сјећа да смо одиграли праву утакмицу као велики. Нек нам је бог на помоћи

ОДГОВОРИТЕ
Name

МК

08.03.2019 15:41

Лос тренер=лос састављен тим=лоса игра=лос резултат. Па докле ФСС јел ви мислите имало ??? За публику, утајмице нису вис то ста су биле док је МК на клупи. Само се мозес нервират ! Ко је одговоран за све ово ??? Треба мало помест у ФСС ! ((( играци нису криви за ово лудило )))

ОДГОВОРИТЕ
Name

МК

08.03.2019 15:41

Лос тренер=лос састављен тим=лоса игра=лос резултат. Па докле ФСС јел ви мислите имало ??? За публику, утајмице нису вис то ста су биле док је МК на клупи. Само се мозес нервират ! Ко је одговоран за све ово ??? Треба мало помест у ФСС ! ((( играци нису криви за ово лудило )))

ОДГОВОРИТЕ