''Обрадовић је спреман за НБА!''

''Тамо има доста горих тренера од њега!'' Кошаркаш Фенербахчеа, Луиђи Датоме, верује да би се његов тренер, српски стручњак Жељко Обрадовић, одлично снашао у НБА лиги.

Кошарка 10.03.2019 | 20:30
''Обрадовић је спреман за НБА!''
Датоме, који има НБА искуство, каже да би Обрадовић могао, када би хтео, да успе у најјачој лиги света.

"Да, наравно! Другачија је кошарка тамо, али ту се не ради се само о таленту. Он је студент ове игре, не може да престане да гледа кошарку. Да жели да оде у НБА не би имао исте ресурсе које има овде. То је одлука коју он сам мора да донесе, али његово знање и интелигенција су бриљантни. Док сам играо тамо сусрео сам се са неким доста лошијим тренерима него што је Обрадовић", рекао је Датоме за НБА Шпанију.

Док је играо у НБА Датоме је провео време и у Бостон Селтиксима, где му је тренер био Бред Стивенс.

"Обојица су бриљантни, имају мозак за кошарку. Поенкад се запитам да ли је паметно оно што нацртају на тајм-аут, али ако урадите оно што су вам рекли то увек функционише",каже Датоме и додаје:

"Они су у исто време веома различити и добре су особе. Четири године сам са Обрадовићем, а са Стивенсом сам провео неколико месеци. Он (Стивенс) је доста елегантнији и мирнији, али има ту 'ватру' унутар себе која му је донела доста поштовања код играча. Такође се дешавало да се и он дере на нас".

Италијан је причао и о финансијским проблемима који су снашли Фенербахче, који је ове сезоне променио спонзора.

"Дешава се то са великим тимовима као што су Реал Мадрид или Барселона. Нас носе фудбалски клубови. Истина је да нам је председник обећао неке ствари за које су сви чули, али су нам увек понављали да ће Фенербахче бити на највишем европском нивоу. Наравно, потребно је одржати неке стандарде како би се ми (играчи) борили за те циљеве. Тренутно смо срећни нашом ситуацијом", закључио је Ђиђи.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар