Хрват и Црногорац пали због дроге

Вараждинска полиција јутрос је објавила да је пронашла готово 500 килограма марихуане. Осим тога, пронашли су и неколико килограма амфетамина.

 

Регион 07.03.2019 | 17:14
Хрват и Црногорац пали због дроге
Рекордних готово пола тоне марихуане и амфетамина, тзв. "спееда" заплијенила је вараждинска полиција те ухапсила 38-годишњег хрватског и 33-годишњег црногорског држављанина под сумњом да су кријумчарили дрогу намијењену тржишту других европских држава.

"Највећа је то запљена на подручју Полицијске управе вараждинске од њезиног оснивања те једна међу највећим запљенама дроге у Републици Хрватској", похвалио се у четвртак начелник те ПУ Предраг Бенчић на конференцији за новинаре.

Та је рекордна запљена, нагласио је Бенчић, резултат успјешног, преданог, професионалног и одговорног рада и синергије вараждинских и међимурских полицајаца, Дирекција полиције, Општинског и Жупанијског државног тужилаштава у Вараждину, загребачког Центра за криминалистичка вјештачења "Иван Вучетић".

Истрага је довршена јучер, а њезин резултат је ухићење двојца уз казнену пријаву због злоупорабе опојних дрога.

Ухићени хрватски држављанин је с вараждинског подручја гдје је дрога и пронађена, досад није кажњаван везано уз производњу и промет дрогама, а по полицијским сазнањима дрога је била намијењена нарко тржишту других европских земаља.

Водитељка службе криминалистичке полиције ПУ вараждинске Сандра Пажур рекла је како је током крим истраге укупно пронађено 488 килограма и 168 грама марихуане, два килограма и 436 грама амфетамина, четири дигиталне ваге за прецизно мјерење тежине, осам мобитела те новчанице у укупном износу од 50.000 куна.

У истрази је црногорском држављанину одузето теретно возило с приколицом које је служило за кријумчарење дроге.

Обојица ухапшених су у законском року предани притворском надзорнику, а истрага се наставља на челу с Жупанијским државним тужилаштвом у Вараждину.

Полиција је у 13 сати одржала конференцију, а испред себе су послагали марихуану коју су пронашли. Цијела просторија била је испуњена марихуаном.

(индеx.хр)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

посматрац

07.03.2019 20:07

То је братство и јединство! Нема национализам у криминалу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина.

07.03.2019 21:21

криминална.политика..замјенула.правду

ОДГОВОРИТЕ