Александар Ђорђевић преузима Виртус?!

Локални италијански медији кажу да је управо то случај, а да је у игри и Александар Џикић! Италијански великан има план: Довести Сашу Ђорђевића! Некадашњи шампион Европе види селектора Србије као решење за своју клупу. Када ће кренути у офанзиву - зависи и од резултата. . .

Кошарка 07.03.2019 | 20:15
Александар Ђорђевић преузима Виртус?!
Александар Саша Ђорђевић (51) почео је пре 13 година тренерску каријеру у истој земљи у којој је завршио и велику играчку - у Италији.

Од јануара 2006. до краја сезоне 2006/07 он је водио Армани, а неколико година касније радио је и као тренер Бенетона, у такмичарској 2011/12. Недуго после преузео је репрезентацију Србије и са њом почео да осваја медаље, у међувремену је водио Панатинаикос и Бајерн, а ускоро би могао да се још једном врати у Серију А.

И то као тренер Виртуса из Болоње.

Према писању специјализованог портала "Спортандо", следеће две утакмице некадашњег шампиона Европе биће кључне за судбину актуелног шефа струке, Пина Сакрипантија. Ако буде изгубио на гостовању Кантуу и код куће против Ле Мана у ФИБА Лиги шампиона, познати клуб потпуно ће се окренути ка Ђорђевићу.

"Ако Сакрипанти буде добио отказ, Саша Ђорђевић постаће прва опција. Виртус је покушао да га доведе и прошлог лета, али две стране нису успеле да се договоре", пише Спортандо.

Такође, објашњено је да "Сале Национале" није једини српски тренер који је интересантан великану из Болоње, јер је на списку жеља написано и име Александра Џикића, који нема посао од када је напустио Будућност.

Како пише италијански локални медији Ил Ресто Дел Царпино, а преноси пианетабаскет.цом, Александар Ђорђевић је фаворит за клупу тамошњег клуба Виртуса из Болоње. Наравно, реч је о великану италијанске кошарке који је у историји освојио два пута Евролигу и 15 пута италијански шампионат.

Наиме, Виртус је близу разлаза са садашњим тренером Стефаном Пином Сакрипантијем и радо би на месту тренера видео селектора Србије. Како истиче Ил Ресто Дел Царпино, преговори би могли да се реализују до краја сезоне, али ће се, наравно, чекати одобрење Кошаркашког савеза Србије. Поред Ђорђевића, Виртус размишља и о Александру Џикићу.

Ђорђевић и Виртус су преговарали и прошлог лета, али тада није дошло до договора.

Подсетимо, на челу са селектором Ђорђевићем кошаркашка репрезентација Србије играће у Кини на Светском првенству у кошарци где ће бранити сребро освојено у Шпанији 2014. године. Орлови су са Ђорђевићем такође и актуелни вицешампиони Олимпијских игара, али и Европе.

Ђорђевић је у каријери играо за Фортитудо у Болоњи, а као тренер је већ радио у Италији као тренер Олимпије и Бенетона. У тренерској каријери је водио и Панатинаикос и Бајерн где је имао последњи клупски ангажман. Није тајна да селектор Ђорђевић има јаку повезаност са Италијом па зато и не чуди ово писање везано за велики клуб какав је Виртус.

Видећемо да ли ће се све ово и обистинити...

Виртус Болоња је тренутно седми тим на табели кошаркашке табеле највишег ранга у Италији. Зато и не чуди што се размишља о промени тренера.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар