Енди Мари напорно ради на опоравку!

Мајка шкотског аса потврдила да он ипак не одустаје. . .

Тенис 09.03.2019 | 17:30
Енди Мари напорно ради на опоравку!
Члан велике тениске четворке, Енди Мари ипак не одустаје Иако је након пораза на Аустралијан опену кроз сузе изјавио да је то вероватно крај његове каријере и када су се све његове колеге изређале у похвалама и захвалности, он је ипак одлучио да поново проба.

Како трвди његова мајка Џуди, Шкот се полако опоравља и покушава да се избори са куком који је поново оперисао крајем јануара:

"Опоравак иде прилично добро и он напорно ради. Није много прошло од операције и само време ће казати да ли може поново да се врати тенису. Нико не зна колико ће му требати и да ли ће уопште моћи да се опорави. Ментално се осећа добро, а ми му држимо палчеве. Али ако ико то може да уради, онда је то Енди!"

Мари је у исто време када и Новак Ђоковић 2017. након Вимблдона отишао на паузу коју је искористио да оперише кукове. Констатни болови због којих се једва кретао почели су да му утичу и на приватни жиот, те се за оперативне поступке одлучио не би ли нормално живео. Прве интервенције очигледно нису направиле разлику, што се видело на овогодишњем Аустралијан опену где је одиграо можда и последњи меч у каријери изгубивши након пет сетова од Шпанца Роберта Баутисте Агута. Након тога је троструки гренд слем и двоструки олимпијски шампион поново отишао на операцију, овај пут не би ли му "пресвукли" зглоб кука и тако смањили констатну бол.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар