"Да је само Јохан Кројф жив, да види ово...!"

Фудбалери Ајакса у уторак вече подсетили су на славне европске дане, пошто су поптуно понизили актуелног шампиона Европе.

Фудбал 07.03.2019 | 11:15
"Да је само Јохан Кројф жив, да види ово...!"
Ајакс, славни клуб, савладао је Реал у Мадриду са 4:1, а српски фудбалер Душан Тадић меч је завршио са две асистенције и једним голом.

Јохан Кројф, легендарни холандски фудбалери и човек по чијем се имену зове стадион Ајакса, био је један од првих представника "тоталног фудбала" и легенда Ајакса, чији је дрес носио од 1964. до 1973. године.

"Ово је Ајакс, а Ајакс је оно што би легендарни Јохан Кројф рекао "тотални фудбал". Желимо да играмо такав фудбал, да применимо такву филозофију и веома смо поносни на вечерашњу партију", рекао је Тадић после меча.

Српски фудбалер одиграо је на нивоу најбољих фудбалера света и постао је тек девети фудбалер у историји који је од Л'Екипа добио оцену десет.

Нажалост, Јохан Кројф није уживо ову представу јер је преминуо у марту 2016. године, али би сигурно био препоносан на Тадића и екипу.

Џо Морисон, британски коментатор, на Твитеру је поставио слику Јохана Кројфа с натписом: "Да је само Јохан Кројф и даље жив да види ово".

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар