Чиста десетка!

Душан Тадић одиграо је у уторак увече у Мадриду савршену утакмицу! Тадић: Можда сам превише гледао Зидана! Душан Тадић, фудбалер Ајакса, признао је да је одиграо вероватно најбољу утакмицу у каријери против Реал Мадрида у осмини финала Лиге шампиона.

Фудбал 06.03.2019 | 21:00
Чиста десетка!
Србин је забележио најбољи меч сезоне када је било најважниије, на гостовању највећем европском клубу, троструком узастопном освајачу Лиге шампиона.

Тадић се поигравао са одбраном Реал Мадрида те голом и уз две асистенције режирао импресивну победу Ајакса 4:1 на Сантјаго Бернабеуу.

Према статистици СофаСцоре, Тадић је против најтрофејнијег тима ЛШ добио чисту десетку. Он је први Србин који је добио оцену 10 у Лиги шампиона.

Тадић је за 90 минута успешно извео сва четири дриблинга, послао је 22 тачна додавањ (74%), од којих је пет било кључних, а са три је створио велике шансе.

Али, и не само по СофаСцоре. Многи европски часописи давали су оцене фудбалерима након овог сусрета, па је тако Тадићу припала, како кажу, ретка десетка од реномираног француског листа Л'Екип.

Како се наводи, Тадић је тек девети фудбалер икада који је добио десетку од колега из Л'Екипа. На тој листи су још: Франк Созе (1988), Бруно Мартини (1988), Олег Саленко (1994), Ларс Виндфелд (1997), Лионел Меси (2010, 2012), Левандовски (2013), Карлос Едуардо (2014) и Нејмар (2018).

Фудбалски свет бруји о партији Тадића, који је у 30-тој години живота одиграо најбољу утакмицу у каријери.

Српски репрезентативац доминирао је тереном и са две асистенције и једним голом предводио је клуб из Амстердама до великог тријумфа и пласмана у четвртфинале.

"Ово је вероватно најбоља утакмица коју сам икада играо", рекао је Тадић новинарима и на то је додао:

"Победили смо најбољи клуб на свету. Веома сам поносан и мислим да смо усрећили многе људе".

Партија Душана Тадића тешко може да се опише речима јер се потпуно играо са актуелним шампионом Европе. Сваки пâс је имао очи, сваки потез је био унапред смишљен.

Код друге асистенције извео је чувени потез Зинедина Зидана и не крије да му је он био идол.

"Зидан ми је одувек био омиљени фудбалер. Можда сам гледао превише његових клипова", признао је Тадић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар