Може Меси, али нема селфија и уклизавања!

Бизарне клаузуле пријатељске утакмице Аргентине и Марока. . . За коју су Африканци дали право богатство!

Фудбал 08.03.2019 | 22:00
Може Меси, али нема селфија и уклизавања!
Први пут од елиминације од Француске на претходном Светском првенству - Лионел Меси ће поново обући плаво-бели дрес репрезентације Аргентине.

Најбољи стрелац у историји "гаучоса" тражио је времена да размисли после неуспеха у Русији и бројних увреда које је добио на свој рачун, пошто није самостално могао да "погура" Аргентину ка бољим резултатима на Мундијалу, а спекулисало се да ће се поново "пензионисати" из државног тима, што се на крају ипак није десило...

Лионел Меси ће се наћи на списку Аргентине за мартовски ФИФА "прозор" током ког ће тренер Лионел Скалони испробавати и неке нове играче у пријатељским утакмицама.

Прво ће на стадиону "Ванда Метрополитано" у Мадриду играти против Венецуеле (23. март), док је други сусрет изазвао више пажње. У питању је дуго очекивано гостовање у Мароку (26. март), који је већ неко време покушавао да организује сусрет са Аргентином.

Ово задовољство коштаће Фудбалски савез Марока око девет милиона евра, а у договору две селекције има и неколико бизарних клаузула...

Како је пренео арапски лист "Ал Акхбар", фудбалери Марока неће смети да уклизавају на Лионела Месија, како наравно не би дошло до повреде капитена "гаучоса" и Барселоне пред одлучујуће утакмице у Примери и Лиги шампиона.

Видећемо како ће тренер Ерв Ренар прихватити ове услове и како је уопште могуће припремати утакмицу у којој вам није дозвољено да зауставите најбољег фудбалера ривала.

Поред овога, фудбалери и навијачи Марока неће моћи да праве "селфије" с Лионелом Месијем пре и после утакмице, као што ни новинари неће имати прилику да интервјуишу највећу фудбалску звезду при овом гостовању.

У уговору стоји и да ће Мароко платити све трошкове доласка Аргентинаца из Шпаније у ову афричку земљу, односно да име хотела у ком ће одсести неће бити објављено у јавности.

Једини услов који је поставио Мароко, који је "купио" пријатељску утакмицу с Аргентином што су учиниле и многе друге државе пре њих, јесте да Лионел Меси мора да одигра макар 60 минута у пријатељској утакмици, што не би требало да буде проблем.

Ипак, чека се потврда да ће меч бити одигран...

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар