Надал: Тенисом могу да се баве само богати!

Да ли је то у реду? Тони Надал, стриц прослављеног шпанског тенисера Рафаела Надала, причао је о систему у тенису и његовим недостацима.

Тенис 17.03.2019 | 14:30
Надал: Тенисом могу да се баве само богати!
Тони, који је скоро 20 година био тренер Рафи, сматра да би тенис требало да буде приступачан свима, а не само деци богатих родитеља.

"Шта би требало да буде задатак ИТФ? По мом мишљењу, требало би да промовише наш спорт и да га приближи свима. Нова правила само обесхрабрују играче. Ко може да игра по новим правилима? Само млади богати људи", рекао је Надал, а преноси "Теннисwорлдуса".

Тони је заједно са Рафом освојио све што се може освојити, међутим на крају 2017. године најавио је крај сарадње и од тада се посветио раду с децом на академији.

"Да ли је то у реду? Не мислим да јесте. Шта је са људима који немају много новца? Шта се дешава са децом која се одлуче да студирају и желе да буду професионалци у будућности? Једноставно, не могу. Правила морају да се промене, тако да, молим вас, поједноставите ствари за све", каже Тони и додаје:

"Морамо да демократизујемо тенис. Морамо да се потрудимо да свако може да постане про, ако то заслужује. Са овим правилима ви обесхрабрујете људе и само отежавате родитељима који нису финансијски имућни".

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар