Бурне реакције на филм о Џексону

Филм "Одлазак из Недођије" (Леавинг Неверланд) након што је имао премијеру на Санденс фестивалу 25. јануара, приказан је на ХБО-у у недељу 3. марта.

Забава 06.03.2019 | 09:28
Бурне реакције на филм о Џексону
Тек сада, након што је доступан широј јавности, изазвао је буру коментара на друштвеним мрежама. Творац овог дводелног документарца Ден Рид жели да сними наставак о, како каже, другим жртвама Мајкла Џексона.

У документарцу "Одлазак из Недођије" двојица мушкараца оптужују Мајкла Џексона за злостављање у детињству. 

Вејд Робсон и Џејмс Сејфчек кажу да су имали седам и десет година када се певач спријатељио са њима и њиховим породицама. Сада, у тридесетим годинама тврде да их је Мајкл Џексон сексуално злостављао. 

Једна од најупечатљивијих сцена из филма је она у којој Мајкл Џексон даје дечаку накит у замену за сексуални однос. 

Тим поводом бројне познате личности огласиле су се на друштвеним мрежама. 

Глумица Амбер Тамблин написала је да је, док је гледала документарац, мислила колико је заправо погрешно децу стављати у позицију у којој морају да забављају одрасле и да им удовољавају. 

Редитељ Морган Ј. Фриман рекао је да је то што је учинио покојни певач неопростиво. 

"Били су невина мала деца. Нису знали боље. Овај човек мора бити уклоњен са свих пиједестала и стављен на своје право место у историји – мега звезда који је злоупотребио своју моц́ да малтретира мале дечаке. Неопростиво", написао је редитељ на Твитеру. 

Продуцент Енди Ласнер након документарца кратко је написао да је остао без текста. 

Мајкл Рапапорт, амерички глумац и комичар, позвао је оне који не верују да је Џексон био грозна особа да погледају овај филм "који ће им променити мишљење". 

Ипак, поводом овог документарца мишљења су врло подељена. Тако има доста оних који сматрају да је филм намештен. 

Фотограф Рик Козик упитао је како је могуће да родитељи дечака нису тада приметили ниједан знак злостављања, а глумац и продуцент Лук Барнет приметио је да су родитељи на овом снимку неуобичајено насмејани. 

"Гледам само 45 минута филм и истински сам узнемирен колико су родитељи насмејани док причају о кућама и викендицама где су њихова деца злостављана", написао је Барнет.

Робинс је тада под заклетвом изјавио да га певач никада није злостављао, а Џексон је ослобођен оптужби 2005. године. 

Када је постао отац, Робинс је у једном интервјуу рекао да је након два нервна слома коначно открио терапеуту мрачну тајну коју је скривао. 

"Била је то бол, згађеност и бес, помисао да тако нешто може да се деси мом сину", објаснио је. 

Он је 2013. поднео тужбу тврдећи да га је певач злостављао, али је суд одлучио да је предуго чекао да тражи легални поступак. 

Породица негира тврдње 

Породица Мајкла Џексона негира ове тврдње, уз речи да је то "нечувен и патетичан покушај да се искористи и уновчи". 

"Не можемо да ћутимо пред овим јавним линчом, где лешинари на Твитеру и другим друштвеним мрежама критикују Мајкла, а нису га знали", навела је породица уметника који је 2009. преминуо од прекомерне дозе лекова. 

Џексонови наследници су у саопштењу навели да "филм приказује непотврђене наводе који су се наводно догодили пре 20 година и третира их као чињенице". 

"Њих двојица су под заклетвом изјавили да се ти догађаји никада нису десили. Они нису пружили никакве независне доказе и апсолутно никакав доказ у прилог оптужбама, што значи да је цео филм настао искључиво на основу речи двојице лажних сведока." 

Кажу и да је редитељ одлуком да не интервјуише никог другог осим двојице мушкараца и њихових породица, "занемарио проверу чињеница како би могао да створи тако очигледно једнострану нарацију, да гледаоци никада не добију избалансиран портрет".

"Филм о осталим жртвама краља попа" 

Ден Рид рекао је за Бизнис Инсајдер да би снимио наставак документарца "Одлазак из Недођије" уколико би могао да разговара са Џорданом Џордијем Чендлером и Гавином Арвицом, који су оптужили Џексона за педофилију док је још био жив. 

"Прича о Вејду и Џејмсу све до сада није била истраживана, нису давали наводе када је Џексон био жив", рекао је Рид. 

"Тако да никада нису осетили тежину нападачке силе Џексона. Џордан Чендлер и Гавин Арвицо, они су осетили пуну снагу тога", додао је. 

Наиме, Џорданов отац Еван 1993. оптужио је краља попа да је напаствовао његовог тада 13-годишњег сина. Био је то први пут да је Џексон оптужен за педофилију. Чендлер је добио 20 милиона долара накнаде од Мајкла Џексона за решавање случаја ван суда. 

Што се Арвица тиче, покојни певач ослобођен је оптужби у кривичном поступку пред судом. 

До краја живота, Мајкл Џексон негирао је оптужбе о злостављању деце. 

Ден Рид рекао је да га занима читав механизам прикривања ове приче, као и све што се десило изнутра да се овакве ствари заташкају. Он је објаснио да наставак филма постоји за сада само као идеја и да га нису контактирали Чендлер и Арвицо како би са њим поделили своју причу.

Б 92
фото:интернет

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Странац

06.03.2019 15:47

Америцка срања.Док је био зив сви га славили,сад као радио то и то.зато висе нико од тих славних лицности не зали да води додјелу Оскара и ни један иоле познат пјевац неце висе да пјева на Супер Боwл није ни цудо сто играци НФЛа бојкотују и дрзавну химну.Ста све у тој дрзави могу појединци и медији да направе то је за не повјеровати све под заститом,,слободе говора,,

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

06.03.2019 18:10

Имаш ти у Америци право на слободу говора, али не смијеш лажно клеветати никога, такве ствари суд не толерише и обично се одштета плаћа милионима долара. ХБО је моћна и нису луди снимати неистине и измишљотине. Очито је да М. Џексон био чудак, тешки чудак, мега звијезда, ја мислим да у овом филму има добре истине. Танка је линија између генија и лудака.

Name

Ре ре

07.03.2019 06:16

А по цему је он био геније. По коиталним покретима које је изводио на позорници. То раде сви у креветима... Цитав данасњи систем је само наставак идолопоклонства, било према људима на власти, па сад и овим карикатурама на позорници. Ето ВАМ васи генији и идоли! А очита су дјела тијела. То су: блудност, нечистоћа, развратност, идолопоклонство, врачање, непријатељства, свађа, љубомор, срџбе, сплеткарења, раздори, странчарења, зависти, пијанчевања, пијанке и томе слично. Унапријед вам кажем, као што вам већ рекох: који такво што чине, краљевства Божјега неће баштинити. (Галаћанима 5,19-21)

ОДГОВОРИТЕ