Комплетиран Клуб Срба у Парламенту ФБиХ

Централна изборна комисија БиХ на данашњој сједници донијела је одлуку о попуни три мандата из реда српског народа у Дому народа Парламента Федерације БиХ, чиме је комплетиран Клуб Срба.

Босна и Херцеговина 05.03.2019 | 14:30
Комплетиран Клуб Срба у Парламенту ФБиХ
Мандати су додијељени Драгану Стевановићу (СДП) из Кантона Сарајево, Никици Боснићу (Српска листа) из Ливањског кантона и Младену Лонићу (СДП) из Унско-санског кантона, саопштено је из ЦИК-а.

Додјела мандата је извршена на основу критеријума и поступка попуне мандата у Дому народа Парламента ФБиХ које је прошле седмице донио ЦИК.

Мандати су додијељени по једном од кандидата са листа за кантоналне скупштине ових кантона који нису изабрани у кантоналне скупштине, али су се прије избора изјаснили као Срби. 

Одлука о додјели мандата једногласно је усвојена.

Мандати за Клуб Срба раније су додијељени Слађану Илићу, Жарку Вујовићу, Младену Симићу, Далиборки Миловић, Љубинки Атанасијевић, Весни Сараџић,

Зори Дујмовић, Смиљани Витешкић, Игору Стојановићу, Душку Радуну, Горану Броћети, Драгани Дамјановић, Велимиру Тановићу и Драги Пузигаћи.

На овај начин Клуб Срба у Дому народа Парламента ФБиХ је комплетиран и бројаће 17 делегата, као други клубови народа у том дому.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Миле

05.03.2019 13:36

Па јел има толико Срба у Федерацији...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

05.03.2019 15:00

Има овај Лонић из Радића код Бос. Крупе човјек већ 20 год посланик, човјек се прослави а хаман неписмен.

Name

Злаја

05.03.2019 13:49

Ето вам глупи народе, вас затровали мржњом а они горе у свили и кадифи.

ОДГОВОРИТЕ