Пет погинулих на послу за пола године

Нијаз Мујаџић (61) из Добоја, радник фирме "Фамус градња" д. о. о, који је јуче погинуо на градилишту у бањалучком насељу Старчевица, пети је грађевински радник који је изгубио живот у задњих пола године у Републици Српској.

Република Српска 05.03.2019 | 07:45
Пет погинулих на послу за пола године
Несрећа на градилишту стамбено-пословне зграде, чији је инвеститор предузеће "Про медиа", десила се око 8.30 у Улици српских устаника.

У моменту несреће, како сазнајемо, на градилишту су била двојица радника, од којих је један био у сутерену, и нико није видио на који начин је настрадао Мујаџић, који је био зидар.

Како су нам испричали радници оближње продавнице, чуо се само туп ударац када је радник пао, а убрзо је стигла и Хитна помоћ, која му није могла помоћи јер је на мјесту остао мртав.

Како "Независне" сазнају, Мујаџић је био на оплати и на висини од неколико метара рашаловавао вертикални серклаж, када је из још неутврђених разлога пао заједно с оплатом.

Како нам је јуче рекао власник фирме "Про медиа", на радовима није био ангажован ниједан њихов радник. Из овог предузећа речено нам је да нису сигурни шта је тачно довело до трагедије, а јуче су на градилишту била двојица радника.

"Један је био у сутерену, а други у приземљу. Колико је познато, настрадали радник је рашаловавао неки серклаж и био је на оплати. Да ли је имао одговарајућу опрему и је ли се придржавао прописа, то ће утврдити инспектори", речено нам је јуче из овог предузећа. Како незванично сазнајемо, инвеститор је имао потребне дозволе за рад.

Увиђај је на лицу мјеста обавио Игор Цимеша, дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука, заједно с полицијским службеницима Полицијске управе Бањалука, уз присуство инспектора заштите на раду и љекара мртвозорника.

Дежурни тужилац је наложио да се предузму све потребне истражне радње и мјере ради утврђивања свих околности предметног догађаја, а наложена је и обдукција тијела настрадалог, која ће бити обављена у Заводу за судску медицину РС.

Подсјећамо, прошле године 3. августа на градилишту у бањалучком насељу Нови Борик погинули су Добривоје Топић (57) и Жељко Костић (52), обојица из Челинца. Само шест дана касније код Лакташа током изградње базена погинуо је Мирсад Реџић (22), радник фирме "Водовел базени" из Цазина.

Црни августовски низ наставио се погибијом Раденка Обрадовића из Кнежева, пословође у предузећу "Маxмара". Он је погинуо 30. августа при паду са скеле током постављања стаклених плоча изнад хола на градилишту "Делта Цитyја", док су двојица радника ове године повријеђена такође на издрадњи овог тржног центра.

Независне

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

АР

05.03.2019 07:26

Јадан цовјек досао да заради за себе И своју породицу И платио зивотом Па није ни цудо само треба обици градилиста И одма це бити јасно да је среца да сваки дан неко не изгуби главу Како је само јадно И залосно па погледајт само ову слику са Лица мјеста И ову тобозе стављену траку Срамота Срамота ниста висе Само бјезите народе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пз

05.03.2019 07:37

страхота сиротиња нема праве заштитне опреме а гуликоже само зарађују на биједи

Name

♥️ није камен

05.03.2019 08:28

Срамота, страхота, туга, ма све по реду!!!

Name

ја газда

05.03.2019 08:05

Да ли је имао заститну опрему реци це имспектори...који цинизам Бог те видио..страсно..инспектори плацени од стране газде..ето мој народе па ви видите гдје сте...надам се да це ти и твоје дијете газда скидати оплате на згради без застите...

ОДГОВОРИТЕ
Name

♥️ није камен

05.03.2019 08:32

Престрашно! Ово више одавно није нормално, а ко јутрос да тој породици надомјеси губитак, сутра и све оне дане што више нема на мјесту тог човјека као неког ко је био ту! Колико је људи од љетос страдало, ПОГИНУЛО градећи нечију зградурину!!!

Name

СИНДИКАТ

05.03.2019 08:21

ЈОС ДАНАС ДА СЕ ОГЛАСИТЕ...ИЛ РАСПУСТИТЕ КАД НИЦЕМУ НЕ СЛУЗИТЕ...ДАЈ ДА СЕ ВИДИ КОЛИКА ИМ ЈЕ САТНИЦА..КОЛИКО ОДМОРА..ОНИ РАДЕ ЗВАНИЦНО ОД 7 ДО 17...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хоботница

05.03.2019 11:42

Синдикат у интересу мафије!

Name

нико никановиц

05.03.2019 17:47

Интересантан податак, страсно наравно да је толико људи изгубило зивот. За примјер, у Аустрији је у 2016 години било око 120 погинулих на радном мјесту, од тога око 90 у узем смислу (остало на путо до посла или повратку куци). Знаци за пола године око 60 смртних слуцајева у Аустрији, гледајуци ове бројке цовјек помисли да је рад у рс-у сигурнији него у Аустрији? Ко коме овдје простире неку "прицу"? Не лупам напамет, за Аустрију су то званицни подаци инвалидског осигурања, за рс, нисам сигуран?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ћути, срам те било!

05.03.2019 20:52

Срам те било лажовчино, па ти и јеси нико И ништа, људи немају опрему и заштиту на раду, носе главу у торби, срам те било!!!