Откривен убица Мише Огњановића

Истрага бруталног убиства познатог адвоката у Београду ближи се крају. Егзекутор, највероватније, С. С. Полиција претпоставља и ко је наручилац,пишу "Новости".

Србија 04.03.2019 | 21:16
Откривен убица Мише Огњановића
Према незваничним сазнањима тог листа, полиција је прикупила одређен број доказа, а остало је да се сачекају резултати још неких вештачења. Када све то буде комплетирано, биће поднета и кривична пријава на којој ће се наћи конкретна имена најмање двојице осумњичених.

Претпоставља се да је убица дошао до зграде Огњановића на мотору, а да се после ликвидације удаљио аутомобилом тамне боје. Двоточкаша је возила друга особа, односно саучесник. Индиције до којих је дошла полиција говоре да је могући починилац С. С., који се недуго после злочина и сам нашао на мети професионалних убица, али је преживео напад. Наводно, мотор је возио његов друг, иначе рођени брат једног од вођа навијача Црвене звезде, који га је довезао до зграде у којој је живео Огњановић. 

Уколико вештачења која су у току потврде ова сазнања, полиција има, како незванично сазнају "Новости", и организатора и наручиоца злочина. За сада, надлежно Тужилаштво за организовани криминал води предистражни поступак против Н. Н. особа, али ће се то, чим пристигне полицијски извештај, променити. 

Огњановић је убијен 28. јула прошле године око 20.30 испред зграде у којој је живео са супругом и ћеркицом. У тренутку напада био је са сином Петром, који је том приликом лакше рањен. 

"Миша је био на ручку у једном познатом престоничком ресторану са другом из Бањалуке, а друштво им је правио Петар. У једном тренутку кренули су кући. Убица их је, према оперативним сазнањима, чекао сакривен испред зграде", рекао је извор "Новости". 

Маскирана особа, са качкетом на глави, изненада је пришла Огњановићу и пуцала му у груди и главу. Током злочина коришћено је оружје са пригушивачем. Полиција је већ неколико недеља после злочина имала више него поуздане податке, са улице, да иза Огњановићевог смакнућа стоји јака криминална група. Сумња се да мотив треба тражити у људима које је овај адвокат заступао - од Луке Бојовића, вође земунског клана и његових најближих сарадника, до шкаљарске екипе из Котора. 

Полиција је успела да открије и да су убица и саучесници користили у припреми и реализацији злочина најмање три возила - скутер и два аутомобила, београдских и босанских регистарских ознака. Утврђено је и да су таблице украдене.

(Вечерње новости)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Золоски врт

05.03.2019 08:38

СРЕДИО ЈЕ ТО ДРУГАР БОЈОВИЦ...

ОДГОВОРИТЕ