Виландер: Чак ни Федерер није доминирао као што је Ђоковић!

Матс Виландер, тениски стручњак и бивши професионални играч, упоредио је једну сезону Новака Ђоковића са једном сезоном Роџера Федерера.

Тенис 10.03.2019 | 22:15
Виландер: Чак ни Федерер није доминирао као што је Ђоковић!
Виландер мисли да је Новакова доминација током 2011. и 2016. године била неприкосновена, већа него што ју је имао Федерер у било ком периоду своје каријере.

"Када је Новак на највишем нивоу, када је фокусиран, може да освоји три Гренд слема у години. То је већ урадио 2011. и 2015/16, што су му биле најбоље године у каријери. Тада су сви говорили да ће он престићи Федерера по броју ГС. Да је постојао неки светски тениски рекорд, Новак би га тада оборио јер је побеђивао у свим аспектима и на свим подлогама. Чак ни Федерер никада није тако доминирао. Он када побеђује то изгледа лако и једноставно. Не прави неизнуђене грешке и неможете га казнити", рекао је Виландер за "Публицо".

Швеђанин је причао и о Новаку као особи.

"Сада је заинтересованији за остале ствари него раније. Он је отац, муж и тениски играч и нормално је да ту тенис испашта, јер је најнебитнији од поменутог. Када је имао 18, 19 година научио је како да се смири, како да савлада своје емоције, а сада се вратио правом игрању тениса", закључио је Матс.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар