Видео - Буфон: Због Парме сам одбио Јунајтед!

А због Јувентуса Сити! Један од најбољих голмана свих времена, Ђанлуиђи Буфон, присетио се интересантних детаља из своје каријере, када је одбио да пређе у Премиер Лигу.

Фудбал 09.03.2019 | 20:15
Видео - Буфон: Због Парме сам одбио Јунајтед!
Ђанлуиђи Буфон, голман Пари Сен Жермена и један од најбољих голмана свих времена, у разговору са некадашњим дефанзивцем и капитеном Манчестер јунајтеда, Риом Фердинандом, присетио се неких интересантних детаља из своје каријере, а посебно су занимљиви били његови разлози да одбије два велика манчестерска клуба.

Буфон је своју професионалну каријеру почео у екипи Парме, са којом је освојио Куп и Суперкуп Италије, као и Куп УЕФА, а због ове екипе је одбио да пређе у Манчестер јунајтед.

Можда и највећи фудбалски стручњак, Сер Алекс Фергусон, дуго је пратио игре младог Ђанлуиђија, у периоду од око три године, редовно је слао скауте да га прате и на крају је стигла и понуда, али је Буфон одлучио да остане у Италији.

Недуго потом, Буфон прелази у редове Јувентуса и у то време је био најскупље плаћени голман на планети. Када је Манчестер сити почео да гради шампионску екипу, челни људи тог клуба су желели да прво појачање буде Ђиђи Буфон и нису штедели новац за тако нешто, али је Буфонов одговор поново био одричан.

Буфон је данас члан ПСЖ–а и са том екипом ће покушати да освоји једини трофеј који му у каријери недостаје – Лигу шампиона.



Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар