Пеп: Не требамо да жалимо, ако не узмемо титулу!

Менаџер Манчестер ситија, Пеп Гвардиола, рекао је да његова екипа не треба да жали ако ове године не освоји титулу у Премијер лиги.

Фудбал 08.03.2019 | 08:45
Пеп: Не требамо да жалимо, ако не узмемо титулу!
Сити је први на табели са бодом више од Ливерпула, а Гвардиола сматра да његова екипа сада игра "много, много бољи" фудбал, неко прошле сезоне, када је освојила титулу уз рекорде.

"Сви знамо шта треба да радимо, сви помажемо једни другима и шта год да се догоди, такмичимо се. Ако изгубимо - изгубимо, али не треба да жалимо. Знам да у нашем друштву само први добија похвале, а другопласирани је апсолутни губитник. Али, немогуће је то мислити за моје играче", рекао је Гвардиола, "Не знам шта ће се догодити, али не можемо мислити да нисмо добри такмичари, добри играчи, добри спортисти, било је добро све што смо видели ове сезоне".

Сити је прошле сезоне освојио рекордних 100 бодова и постигао рекордних 106 голова на путу до титуле. Иако нису доминирали ове сезоне, играчи манчестерског тима успели су да надокнаде седам бодова заостатка за Ливерпулом и први су на табели.

Гвардиола је признао да би његова екипа лако могла да испадне из борбе за титулу и рекао да је њен тренутни пласман изузетан, с обзиром на тежи распоред од ривала, играње и успех у Лига купу и пролазак у четвртфинале ФА купа.

"Наравно да желимо да освојимо Премијер лигу, играчи ми свакодневно показују да желе да је освоје. Али, играли смо девет или 10 утакмица више од Ливерпула, то је много минута у нашим ногама у свим такмичењима. Упркос томе, ту смо и срећан сам због тога. Више бих волео да је као прошле сезоне, да имамо 12 бодова више, али то је изузетна ситуација", навео је шпански тренер.

"Могли смо да будемо у заостатку 10 бодова, када су дошли на наш стадион (у јануару), могло је да буде седам бодова после нашег пораза од Њукасла. Све што можемо да урадимо је да будемо у трци. Нека осете да смо ту", додао је Гвардиола.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар