"Ђоковић није имао проблем са лактом, већ са главом!"

Бивши девети тенисер, Марк Росе, дао је своје мишљење о повреди која је успорила каријеру Новака Ђоковића. . .

Тенис 07.03.2019 | 09:30
"Ђоковић није имао проблем са лактом, већ са главом!"
Новак Ђоковић после освајања Ролан Гароса 2016. упао је у кризу, а недуго после тога због проблема са лактом направио је најдужу паузу каријери.

У том периоду мучио се не само са повредом, већ и са мотивацијом, али се средином 2018. вратио на победнички пут, а онда поново преузео челно место АТП листе, на којем се и сада налази.

Марк Росе, некадашњи девети играч света, сматра да Ђоковић није имао физички проблем - са лактом, него ментални.

"Не умањујем повреду коју је имао, али све то око операције изгледало је некако као анегдота. Он је био сенка некадашњег Новака Ђоковића из других разлога. Његов проблем између јуна 2016. и маја 2018. није био због лакта, него у његовој глави. То је био тренутак када више није желео да ради и да тренира", описао је Росе у колумни за "Ле Темпс".

Швајцарац је рекао да тада тренери Андре Агаси и Радек Штепанек нису могли ништа да промене, јер Новак није то желео.

Он сматра да је повратак Марјана Вајде био преломни тренутак да се српски ас врати на прави пут.

"Новак за повратак може да захвали свом дугогодишњем тренеру Вајди, са којим је поново почео да ради у априлу прошле године. Он познаје Ђоковића боље од било кога и тачно је знао како да га врати на победнички пут".

Росе је детаљно навео шта је било кључно у тој сарадњи.

"Њихова прича је класична. Ретко је да играч целу каријеру проведе са тренером са којим је и почео. У једном тренутку Ђоковић је морао да промени ствари, да крене другим путем. Али када је то искусио, вратио се особи коју боље познаје. А Вајда је добар и једноставан човек. Тачно је знао шта треба да уради. Није тајна и да се вратио како би гуру Пепе Имаз отишао. Они су се поново спојили и Ђоковић се вратио на посао", објаснио је Росе.

Бивши тенисер појаснио је и који је био преломни тренутак да Новак поново крене победничким стазама.

"За мене је знак његовог повратка био пораз од Марка Чекината у четвртфиналу Ролан Гароса. Ђоковић је био веома љут и осећао се јако лоше током конференције за медије после тог меча. Тада сам помислио како опет има тај тигров поглед", написао је Росе.

Ђоковић је после тог пораза у Паризу до краја 2018. освојио Вимблдон, УС Опен, мастерсе у Синсинатију и Шангају и вратио се на прво место АТП листе. Због невероватне полусезоне,проглашен је и за најбољег спортисту света у избору Спортске академије Лауреус.

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар