Видео: Династија у Милану, стиже Малдини ИИИ!

„Десетка“ на леђима, снајпер у нози!

Фудбал 06.03.2019 | 17:00
Видео: Династија у Милану, стиже Малдини ИИИ!
Династија Малдини је већ дала много тога Милану. А племенита фудбалска лоза би могла да се настави и са трећим чланом у првом тиму Росонера.

Данијел Малдини, син славног Паола, врло добро гази у младом тиму Милана и све јаче куца на врата првог тима. Минулог викенда је скренуо пажњу на себе још једним мајсторским голом. У мечу младих тимова Милана и Палерма, Малдини је постигао сјајан гол из слободњака и био најзаслужнији за победу од 3:1. Иначе, у тој утакмици се фудбалу после четири месеца паузе због повреде вратио штопер првог тима Матија Калдаракојег је Милан летос трампио за Леонарда Бонућија и полаже велике наде у њега. Калдара је одиграо 45 минута да осети лопту и терен, али је Малдини био прва звезда меча.



Данијел Малдини има 17 година и игра са годину или две године старијим саиграчима у младом тиму Милана, популарној Примавери. За разлику од славног деде и оца, Данијел није дефанзивац. Носи „десетку“ и најчешће игра на тој позицији полушпица, мада може да игра и као лево или десно крило. Од малих ногу пролази Миланову школу, претпрошле сезоне је са У16 тимом Росонера освојио титулу шампиона Италије, а прошле сезоне је са играјући за У-17 постигао 13 голова у првенству. Ове сезоне игра за млади тим који је последњи степеник пред релазак у сениоре и дао је шест голова. Посебно је опасан из прекида, а за разлику од славног оца није левоног. Иначе, Ђенаро Гатузо га је јесенас већ прикључивао тренинзима првог тима и повремено ради с првотимцима.



О његовом таленту се прича све више и чак су поједини клубови из Серије А и Серије Б изразили жељу да га ангажују, али и Милан жели да продужи уговор који истиче 2021. године. Занимљиво је даби интересе клуба у тим преговорима требало да заступа управо Паоло Малдини који је спортски директор клуба. Што значи да Малдинијуниор врло вероватно потписује нови уговор и да ће добити шансу у првом тиму.

Иначе, династија Малдини на Сан Сиру је започела 1954. године када је у првом тиму заиграо славни ЧезареМалдини. Као капитен је подигао први Миланов пехар првака Европе после победе над Бенфиком на Вемблију 1963. године. У клубу је првео 12 година као првотимац, а касније био и тренер у неколико наврата.

Син Паоло га је надмашио и постао највећа легенда клуба. За први тим је дебитовао са само 16 година и провео у клубу две и по деценије. Целу каријеру је посветио Милану и са Росонерима освојио све што се освојити може по неколико пута. Са Миланом је седам пута био првак Италије, а пет пута шампион Европе. Као капитен је два пута дизао пехар Лиге шампиона. Сматрају га најбољим левим беком свих времена, а Милан је у његову част повукао дрес са бројем три. Уз опцију да једино његов син у будућности може да обуче Миланову „тројку“. Очекивало се да то буде старији син Кристијан који је прошао све млађе категорије клуба и играо у одбрани, али се он није развио у озбиљног играча. Са 22 године тренутно игра у Серији Ц.

Међутим, млађи син Данијел је друга прича. Показује озбиљан потенцијал и куца на врата првог тима. Може се очекивати да до краја сезоне можда дође и до клупе Гатузовог тима, да прође летње припреме и да од следеће сезоне уђе у први тим као пуноправан члан.

Иначе, Данијел Малдини је постао славан на интернету још као дете од шест година. На послави Миланове европске титуле су играчи довели децу на терен, а Кларенс Седорф их је дриблао. Шестогодишњи Данијел му је уклизао у маниру правог професионалца и подсетио на славног оца којем је беспрекоран клизећи старт био једно од заштитиних знакова.





Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар