Бобић: Јовићева клаузула је мања од 7.000.000 евра!

Раније су менаџери долазили само због аеродрома! Мирис Лиге шампиона се опет осећа у Франкфурту. . .

Фудбал 06.03.2019 | 15:00
Бобић: Јовићева клаузула је мања од 7.000.000 евра!
Ајнтрахт је на чудесан начин преокренуо против Хофенхајма пошто је до 89. минута губио 1:2. Са два гола у финишу меча је дошао до победе којом је четвртопласираној Борусији Менхенгладбах пришао на само три бода заостатка. Стадион је експлодирао!

Ајнтрахт је једно од најпријатнијих изненађења сезоне...

„Атмосфера је импресивна. Трибине су биле све гласније, а играчи све више јуришали као преокрету. Када смо изједначили, била је очигледна жеља да што пре кренемо ка победоносном голу. Имали смо и среће, али момци су показали огромну жељу“, рекао је Ајнтрахтов спортски директор Фреди Бобић за немачку телевизију Скај.  

Поред добрих игара у Бундеслиги, Ајнтрахт сјајно гура и у Лиги Европе где га очекује двомеч у осмини финала са Интером. А немачки навијачи су мање од 24 сата откупили 13.500 карата за гостовање у Милану наредне недеље

„Оно кроз шта тренутно пролазимо је фантастично. Људи у Франкфурту су поносни на Ајнтрахт. Онда схватите колико фудбал може да учини људе срећнима и промени им живот. То показује моћ фудбала. Наравно, важно је и да не претерамо са еуфоријом. Треба да останемо скромни и да пазимо на грешке. Најбоље то видимо на примеру Борусије Дортмунд. Сви који су причали да је Борусија првак на девет бодова предности су сада добили лекцију. Нама је најважније да чинимо људе срећнима“.

Какве су вам шансе да задржите најбоље играче попут Јовића, Ребића и Алеа?

„Мислим да ћемо имати јак тим и следеће сезоне. У овом тренутку не могу да тврдим да ће бити одлазака. За све оне који мисле да сигурно остајемо без неких играча, могу да поручим: Нико још није продат. То би можда могли да кажемо у случају да постоје неке фиксне клаузуле, али те клаузуле не постоје“, остао је закопчан Бобић о конкретним случајевима.

Међутим, Ајнтрахтов спортски директор је открио и за колико пара ће немачки клуб откупити Луку Јовића. Њему на лето истиче двогодишња позајмица из Бенфике, а Ајнтрахт има рок до краја априла да га откупи по фиксној цени. До сада су немачки медији трвдили да је откупна клаузула 6.000.000 евра, а португалски медији су писали да је цена 12.000.000 евра.

„Јовићева откупна клаузула је мања од 7.000.000 евра. Са њим смо направили добар посао и код нас је много напредовао. Сада нам је ложа пуна скаута европских клубова, а раније су менаџери долазили у Франкфурт само због преседања на аеродорому. Цена? Видећемо... Суме на на тржишту су у овом тренутку једва опипљиве. Велики клубови не куцају на врата у фебруару или марту. Чекају расплет сезоне и да виде да ли ће бити шампиони или да ли ће се квалификовати за Лигу шампиона“, рекао је Бобић.

Извор: моззартспорт

ФОТО: реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар