ПЛ БиХ: Жељо против Младости прекинуо црни низ!

Послије шест узастопних пораза у Премијер лиги БиХ, сарајевски "плави" коначно славили, и то након преокрета са играчем више у другом полувремену.

Фудбал 03.03.2019 | 23:19
ПЛ БиХ: Жељо против Младости прекинуо црни низ!
Фудбалери Жељезничара побиједили су вечерас на "Грбавици" Младости из Добој Какња 2:1 (0:1), у посљедњој утакмици 21. кола Премијер лиге БиХ.

Голове за Жељезничар постигли су Младен Веселиновић у 57. и Ермин Зец у 70. минуту, док је једини стријелац за Младост био Гедеон Гузина у 29. минуту.

Жељезничар је тако прекинуо низ од шест пораза. Но, до првог тијумфа након неколико мјесеци плави са "Грбавице" дошли су тешко, с обзиром на то да су гости након првог полувремена имали предност од једног гола. Ипак, Жељезничар је у наставку кренуо потпуно офанзивно и направио преокрет.

Већим дијелом меча Жељезничар је био бољи, али су напади домаћих у првом дијелу завршавали углавном на безуспјешним покушајима главом. Гости из Добој Какња су такође играли отворено и имали бољје прилике, а већ у 4. минуту могли су доћи до предности. Но, ударац Боје крајњим напором зауставио је Кјосевски.

У 29. минуту Младост долази до вођства. Арежина је започео напад и додао до Атајића који на другој стативи проналази Гузину, а нападач Младост са два метра шаље лопту у мрежу.

Након примљеног гола Жељезничар је свим снагама кренуо у напад, а у посљедњих 15 минута имао је и играча више након искључења Велбека. Но, нападачи плавих нису успјели пронаћи пут до мреже, мада су имали неколико добрих прилика.

Жељезничар је у другом полувремену кренуо силовито и већ у 48. минуту могао до изједначења. Но, и овога пута исказао се голман Велић, који је пантерском интервенцијом спасио мрежу након ударца Богичевића.

Редале су се прилике Зајмовића и Мујезиновића, а у 57. минуту Жељезничар долази до изједначења. Рамовић је убацио лопту у петерац гдје се добро снашао Веселиновић и у паду главом послао лопту у мрежу.

И Младост је неколико минута касније била у прилици да поново постигне погодак, али Гузина не успијева казнити грешку одбране.

У 70. минуту Жељезничар долази у водство. Нови играч Жељезничара Ермин Зец, који је неколико минута раније ушао у игру, добро се сналази у шеснаестерцу гостију и са десетак метара из окрета шаље лопту у гол.

До краја утакмице Жељезничар је могао и до трећег поготка, али ударац Веселиновића у 87. минуту чудесно брани Велић, док Зец у судијској надокнади погађа стативу.

ПРЕМИЈЕР ЛИГА БИХ - 21. КОЛО:

ГОШК - Слобода 0:0

Зрињски - Радник 0:0

Жељезничар - Младост 2:1 (0:1)
/Веселиновић 57, Зец 70 - Гузина 29/

Одиграно у суботу:

Сарајево - Крупа 2:1 (1:1) 
/Халиловић 4, 73 - Никодијевић 36/

Тузла сити - Челик 1:1 (1:0)
/Убипарип 11 пен - Дилавер 90/

Звијезда 09 - Широки Бријег 1:1 (0:0)
/Предраговић 66 - Багарић 90+3/

ТАБЕЛА: Сарајево 49, Зрињски 40, Широки Бријег 32, Жељезничар 31, Слобода 29, Младост 29, Радник 26, Челик 25, Звијезда 09 23, Тузла сити 21, ГОШК 19, Крупа 16.

Извор: мондо.ба/Фена

Коментари / 0

Оставите коментар