Николић о дербију: Рат који траје 90 и ни минут више!

Стрелац јединог гола за Партизан у "вечитом дербију" Немања Николић изнео своје утиске после утакмице.

Фудбал 04.03.2019 | 12:45
Николић о дербију: Рат који траје 90 и ни минут више!
Немања Николић код навијача Партизана у првом делу сезоне није био међу омиљеним фудбалерима. Многи су му замерали да се не труди довољно и да приступ игри мора да буде са далеко више жара.

Али…

После зимске паузе све се променило за 180 степени. Николић је одиграо одлично прве две утакмице против Бачке и Пролетера и на обе је био стрелац. А, онда је на ред дошао 159. "вечити дерби" на којем је нападач "парног ваљка" и дефинитивно "купио" навијача. Позитиван учинак против највећег Партизановог ривала Црвене звезде тешко се заборавља.

Борбеност 26-годишњег момка рођеног у Краљеву ниједног момента није мањкала на стадиону "Рајко Митић", а одличну партију крунисао голом у 38. минуту.

Гол посветио преминулом пријатељу

Гол у дербију посвећујем свом пријатељу Душану Оџи, који је недавно преминуо услед тешке болести. Био ми је не само велики пријатељ већ пре свега велике подршка када сам са 17,18 година у Црној Гори направио своје прве фудбалске кораке. Веома ми је тешко због тог губитка и зато овај гол посвећујем управо њему!

"Утакмица је донела доста тензије и притиска и пре него што је почела, те се све и пренело на терен, што је публика могла да види. Доста фаулова, прекида игре, не превише лепог фудбала, окарактерисало  је и овај дерби", почео је Николић за сајт Партизана. 

"Тај 'рат' на терену се води свих 90 минута срчано, са пуно адреналина и тензије у борби за гол и своју екипу и ту треба да се заврши и остане. Све што се тада каже и уради је у жару борбе, јер нема веће утакмице од дербија за навијаче, без обзира што нас већ у среду очекује још тежа", изнео је нападач Партизана свој утисак о утакмици са Звездом.

Николић жали што Партизан бољу игру у првом полувремену није материјализовао још једним голом.

"Доста смо бољи противник били у првом полувремену. Можда смо то могли крунисати још једним голом. У другом полувремену је иницијативу преузео противник. Оно што је најважније је да Партизан показује из утакмице у утакмицу да је прави и да је на добром путу. Играмо од припрема и без Свете Марковића, Даче Пантића, отишао је и Марко Јанковић, али смо се уздигли. Мислим да смо вратили и веру публици, иако смо увек говорили да је потребно време и стрпљење за неке ствари. Уосталом, сви су гледали дерби јуче, као и прве две првенствене утакмице", рекао је Николић

Ни он није пропустио прилику да похвали најмлађег актера дербија у суботу – Страхињу Павловића.

"У оваквим утакмицама се или играчки родиш или те сахране! Сви смо поносни на Калабу (прим.аут. Страхиња Павловић), јер је јуначки издржао и притисак и дуеле са искусним противничким играчима. Мало нас је пореметио картон у шеснаестом минуту, јер смо сви морали да будемо много обазривији, а посебно он да не би добио искључење".

Николић је изнео и неколико детаља из свлачионице пред дерби.

"Тренер Мирковић нам је пред утакмицу рекао да будемо храбри, да се ничега не плашимо и да покажемо оно што знамо, што се и видело на терену. И најважније, наравно, да уживамо у фудбалу!"

Партизан дефинитивно показује друго лице овог пролећа. 

"Захваљујем се наравно свима, с тим што бих био још срећнији да смо победили. Мислим да се види да смо сви, саиграчи и ја, ушли другачији у ову пролећну сезону, прошли смо припреме са шефом, дуже смо заједно и то се види. Најважније за једну екипу је да буде дуже на окупу заједно."

Али, већ у среду у Хумску стиже Раднички, другопласирани тим Суперлиге Србије и екипа која 22 кола није доживела пораз. 

"Утакмица у среду ће бити веома тешка, јер знамо колика је њена важност због распореда на табели. Комплетна њихова екипа ће доћи максимално мотивисана и покушаће и да искористе и то што смо мало испражњени после дербија, али зато позивам навијаче да дођу на стадион Партизана, да га напуне и да нам помогну да сваку следећу утакмицу добијемо и погурају нас када треба", подвукао је Немања Николић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар