Прича: Звездини проблеми нису случајни!

Као што није случајан погодак Милана Павкова.

Фудбал 04.03.2019 | 00:00
Прича: Звездини проблеми нису случајни!
Гледајући добар део 159. вечитог дербија навијачи Црвене звезде имали су осећај да су се, помоћу неке временске машине, вратили седам месеци уназад и гледали репризу двомеча са Трнавом. Од када је шеф стручног штаба црвено-белих Владан Милојевић пронашао начин да одговори на пресинг Јиргена Клопа, умирујућу лепоту Краснодара, немачки менталитет Келна и до перфекције аутоматизован ромб на средини терена Салцбурга.

Само на једну ствар није нашао противотров – екипу која зна да агресијом исцека игру црвено-белих на фронцле. Звездин шеф стручног штаба је био јако нервозан после дуела са Партизаном, изашао је из клишеа сопствених изјава, поручивши да је српски шампион дебело оштећен и да би утакмица отишла у другом правцу да је признат регуларан погодак Бена у 23. минуту. Међутим, када се страсти смире Владан Милојевић – аналитичан какав јесте -  сигурно ће уочити да су се иза судијских грешака Данила Грујића сакрили проблеми у игри који нису од јуче. Односно који се циклично понављају када Звездин тим удари у тврдо. И када улети у маказице нервозе.

ПРЕСЛИКАН МЕЧ СА ТРНАВОМ 

Признаће то Владан Милојевић, макар када се буде опраштао од матичног клуба, пошто је већ у 20. минуту поскакивао са клупе и хватао се за главу. Јер је деловало да је Црвена звезда укочена у манверу, да су најбољи играчи црвено-белих стално удвојени, и да нема брзог протока лопте. Баш као у првом мечу против Спартака из Трнаве. Или у првом вечитом дербију на стадиону у Хумској.

Ако је период до почетка нових европских квалификација за Црвену звезду (било за Лигу шампиона или Лигу Европе) замишљен као период за тренинг и уигравање свих линија тима, Милојевић ће имати шта да ради. Рећи ће му то сваки фан црвено-белих који ће у други план да стави погрешне одлуке Данила Грујића, више се бавећи некако недореченом игром Црвене звезде у првом полувремену.

Очигледно је да црвено-бели имају изразите проблеме када се сусретну са густом и постављеном одбраном ривала који квалитетом може да им парира. Деловало је да је Милојевић, идентично утакмици са Трнавом, налетао на унапређену верзију Владана Милојевића. Партизанове линије тима су биле гушће, средњи ред је био агресивнији, Звездини бокови су били затворени. Управо на тим постулатима је српски шампион направио одличне европске резултате против фаворита...

И што је још битније, Црвена звезда има довољно времена до почетка квалификација да истестира живце, и психологију мечева када вам једноставно не иде. Цех није плаћен против Трнаве, резултатски завршени 159. вечити дерби није доносио много. Али цех ће једном – ако Звезда не буде доследна себи и сопственој дисциплини – морати да буде плаћен.

Дакле, Звездини проблеми уочени против Партизана нису од јуче. Нит је погодак Милана Павковаслучајност. Он је дошао као награда за момка из Бегеча који је променио крвну слику Милојевићевог тима.

Статус снажног нападача је врло вероватно персонификација Милојевићевог греха у 159. вечитом дербију. Инфантилно је изрећи тезу да црвено-бели треба стално да играју са двојицом нападача, посебно што су у већем делу сезоне офанзивно потентни, или констатовати да је Ричмонд Боаћипотрошио све кредите. Али ако је знао да ће Партизан напунити везни ред тркачки моћним играчима, Милојевићу се цртало да направи малу бравуру, много ризикује, и од почетка упари Боаћија и Павкова. Јер тада би постао доминантан у ваздуху у мечу који се није играо на гол, него на крампон и лакат у главу више. Уосталом, црвено-бели су у другом полувремену развукли Партизанове линије тима... И опет долазимо до Трнаве коју није сломио голом, али јесте добијеним ваздушним дуелима Милан Павков.

А мечева, попут ових са Партизаном, ће поново бити у Европи... Звезда има шта да тренира и дотерује. Видећемо како ће све то изгледати са дуго чеканим Мирком Иванићем као сигурним стартером.  

Извор: моззартспорт

Фото: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар