Киријос накривио сомбреро - освојио Акапулко!

У финалу Акапулка бољи од Зверева! Ник Киријос је победник турнира Серије 500 у Акапулку. Аустралијанац је у финалу победио Немца Александера Звезева после 92 минута игре са 6:3, 6:4.

Тенис 03.03.2019 | 15:00
Киријос накривио сомбреро - освојио Акапулко!
Била је то пета титула у каријери за тенисера из Канбере и уједно прва у 2019. До ње је дошао после сјајне недеље у којој је победио Италијана Сепија, Рафаела Надала, Стана Вавринку, Џона Изнера и на крају и Сашу Зверева.

Киријос је показао да је у доброј форми, али и да уме да буде јачи од критика, пошто је критикован од стране многих због понашања у сусрету другог кола против Рафаела Надала. 

"Сјајан је осећај победити овде. Нисам много очекивао, знао сам да сам у позицији аутсајдера и да Саша игра одличан тенис. Он је невероватан играч и нема много слабости у игри, тако да сам морао да извучем најбоље из себе. Заиста сам задовољан својом игром", изјавио је шампион Акапулка. 

После сјајне недеље у Мексику, Киријос ће драстично напредовати на новој АТП листи. Он ће са 72. доспети на 31 место, јер је за тријумф добио нових 500 поена. 

"Ово је пример како се треба борити и како је ипак могуће са нижих позиција брзо напредовати. Ако сте у стању да освојите турнир, онда ништа није немогуће. Неко време сам био заиста нерасположен и нисам знао којим путем да кренем, али после једне овакве недеље све може да се промени", признао је Киријос. 

Осим 500 поена, зарадио је и чек на 367.630 долара. Звезев са друге стране, поново је застао на последњем кораку. 

"Када победите четири одлична играча на турниру ове категорије, заслужујете титулу. Ник је прави шампион ове недеље. Сви треба да одамо признање онима који то заслужују, а Ник са оваквом недељом свакако јесте", изјавио је Зверев. 

Оба тенисера ће са великим очекивањима наступити од 7. до 17. марта на Мастерсу у Индијан Велсу.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар