БЛ: Бајерн побиједио једну и стигао другу Борусију!

Тријумфом над Борусијом Менхенгладбах њемачки шампион се изједначио на првом мјесту бундеслигашке табеле са Борусијом Дортмунд.  Петардирање: Бајерн стигао Борусију, Левандовски појурио Јовића! Неумољиви Баварци хитају ка седмој везаној титули шампиона Немачке.

Фудбал 03.03.2019 | 10:45
БЛ: Бајерн побиједио једну и стигао другу Борусију!
Пала "петарда", Бајерн се изједначио се са Дортмундом! Фудбалери Бајерна из Минхена славили су убедљиву победу у 24. колу Бундеслиге.

Изабраници тренера Ника Ковача су на гостовању у Менхенгладбаху нанели велики пораз екипи Борусије (5:1) и тиме се бодовно изједначили на врху са Борусијом Дортмунд, оба тима имају по 54 бода.

Био је то 17. тријумф Бавараца у овој сезони и сада имају добре изгледе да се у финишу првенства боре за одбрану титуле. 

С друге стране, Борусија Менхенгладбах је остала на четвртом месту са 43 бода и пред њом је борба за пласман у Лигу шампиона. 

У тиму Бајерна, одличну партију приказао је двоструки стрелац, репрезентативац Пољске Роберт Левандовски. 

Са нова два поготка, у 47. и 91. минуту, стигао је до 195 бундеслигашких голова у каријери, чиме је изједначио рекорд Клаудија Пизара по броју голова које је један страни играч постигао у шампионату Бемачке. 

Бајерн је контролу над утакмицом стекао рано, раним головима Хавија Мартинеса (други минут) и Томаса Милера, који је мрежу затресао у 11. минуту. 

Ларс Штиндл је у 37. минуту постигао, испоставило се, утешни гол за Борусију, да би у наставку уследила нова канонада Бавараца. Левандовски је повисиона 3:1, потом је Серж Гнабри у 75. минуту био прецизан. 

И тај гол је био значајан, то је био 4.000. гол Бајерна у бундеслиги, што никоме до сада није успело. 

Коначно, у првом минуту надокнаде, Левандовски се још једном уписао у стрелце за коначних 5:1. 

Бајерн у наредном колу дочекује Волфсбург, док Менхенгладбах гостује екипи Мајнца.

Бајерн је прелако испунио оно што се од њега очекује, демолирао Борусију усред Менхенгладбаха са 5:1 и кренуо по седму узастопну титулу шампиона Немачке. Кикс друге Борусије у Аугзбургу очигледно је деловао инспиративно за фудбалере Ника Ковача који су се у великом стилу реванширали Ждрепцима за јесењи пораз у Минхену од чак 0:3.

Одмазда је кренула одмах чим је меч почео, а једва 70 секунди је издржао домаћин пре него што је Хави Мартинез главом донео вођство Бајерну. Све је било готово у 11. када је и Томас Милериз два покушаја матира Јана Зомера, а иако су домаћи преко Ларса Штиндла у финишу првог дела успели да смање резултат, тај гол као да је још више наљутио Баварце.

Као да су у наставку играли гости за Роберта Левандовског који је још два пута матирао голмана Менхенгладбаха (једном с пенала у надокнади) и са два нова гола стигао на листи стрелаца нашег Луку Јовића (15).

У стрелце се уписао и Серж Гнабри средином другог полувремена, а Бајерн је из лаких позиција до врха напунио мрежу домаћина.

Менхенгладбах није имао превише шанси, тек по неки добар напад направили су пулени Дитера Хекинга који су другим везаним поразом угрозили пласман у Лигу шампиона.Овај тим не личи на онај с јесени, док Бајерн, уз сјајни Ајнтрахт, игра стабилно овог пролећа па није ни чудо што бележи добре резултате.

Делује да Баварце нико зауставити неће, чак ни Борусија која је изгубила осам бодова предности и питање је дана када ће се Бајерн осамити на челу Бундеслиге. Реално. 

Бајерн је поново на врху!

Екипа Нике Ковача савладала је као гост Борусију Менхенгладбах резултатом 5:1 и вратила се на врх табеле, гдје није била још од септембра прошле године.

Посљедњи пут Бајерн је био на првом мјесту послије пет одиграних кола, а већ у сљедећем препустио је лидерску позицију Борусији Дортмунд која је била усамљена на врху све до данас.

"Милионери“ су у петак уписали први пораз у Аугзбургу у историји, а Бајерн је то искористио да се убједљивим тријумфом у Менхенгладбаху бодовно изједначи са њима, иако екипа из Дортмунда још увијек има бољу гол-разлику.

Само 65 секунди требало је Бајерну да утиша Борусија Парк у Менхенгладбаху.

Хамес Родригез извео је корнер након којег је Хави Мартинез другу утакмицу заредом постао  кључни човјек у екипи Нике Ковача.

Његовим поготком Бајерн је у прошлом колу савладао Херту 1:0, а ове суботе Шпанац је начео поготком главом послије корнера "начео“ мрежу Борусије Менхенгладбах и започео освету Бавараца за пораз 0:3 на Алијанц арени у првом дијелу сезоне.

Занимљиво, ово су његова једина два гола ове сезоне.

Већ послије 11 минута на семафору је било 2:0 послије лијепе акције Бавараца и поготка Томаса Милера.

Успјела је Борусија да искористи неопрезност Бајерна, првенствено  Боатенга који је закаснио да испрати Штиндла, и смањи на 2:1 у 37. минуту, али већ на старту другог полувремена све је било готово.

Левандовски се у 47. минуту одлично снашао у шеснаестерцу и повисио на 3:1.

Гнабри је петнаест минута прије краја меча забио за 4:1, а "петарда" на Борусија парку "пукла" је у посљедњем минуту сусрета када је досуђен пенал за госте.

Одговорност је наравно преузео Левандовски и претворио га у свој 15. погодак ове сезоне ћиме се изједначио са Луком Јовићем на листи најбољих стријелаца. 

Бајерн се тако жестоко реванширао Борусији Менхенгладбах, која је у посљедње вријеме била тврд орах за Баварце. У посљедњих десет међусобних дуела Бајерн и Борусија славили су по четири пута, а два меча завршена су без побједника.

Бундеслига, 24. коло

Бајер Леверкузен - Фрајбург 2:0 (1:0)
/Арангуиз 4, Брант 73/

Ајнтрахт Франкфурт - Хофенхајм 3:2 (1:1) 
/Костић 20, Алер 89, Пасијенсија 90+6- Жоелингтон 43, Белфодил 60/

Херта - Мајнц 2:1 (0:0)
/Грујић 50, Донати 60 аутогол - Старк 47 аутогол/

Нирнберг - РБ Лајпциг 0:1 (0:1)
/Клостерман 40/

Шалке - Фортуна Дизелдорф 0:4 (0:1)
/Лукебакио 36 пен, Ковнацки 62, 84, Раман 68/

Борусија Менхенгладбах - Бајерн 1:5 (1:2)
/Штиндл 37 – Мартинез 2, Милер 11, Левандовски 47, 90 пенал, Гнабри 75/

Недјеља

Штутгарт - Хановер (15.30)

Волфсбург - Вердер Бремен (18.00)

Играно у петак:

Аугзбург - Борусија Дортмунд 2:1 (1:0) 
/Ђи 25, 68 - Алкасер 80/

ТАБЕЛА: Борусија Дортмунд 54, Бајерн Михнен 54, РБ Лајпциг 45, Борусија Менхенгладбах 43,  Ајнтрахт 40, Бајер Леверкузен 39, Волфсбург (-1) 38,  Херта 35, Хофенхајм 34, Вердер (-1) 32,  Фортуна 31, Мајнц 30, Фрајбург 27, Шалке 23, Аугзбург 21, Штутгарт (-1) 16, Хановер (-1) 14, Нирнберг 13.

Извор: мондо.ба/моззартспорт/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар