Мирковић: Грујић иритирао и једну и другу страну!

Тренер Партизана, Зоран Мирковић, рекао је да је реми у дербију праведан резултат, али је имао и замерки на судјење главног арбитра Данила Грујића.  Судија је требало да држи ствари под контролом!

Фудбал 03.03.2019 | 12:00
Мирковић: Грујић иритирао и једну и другу страну!
Тренер Партизана Зоран Мирковић имао је више разлога да буде незадовољан после 159. "вечитог дербија".

Стечену предност у 38. минуту његов тим је испустио у 73, када је Црвена звезда успела да голом Милана Павкова стигне до изједначења и бода, који јој у тренутној ситуацији далеко више одговара.

"Мислим да је била добра утакмица, борбена. Жао ми је због ових немилих сцена пред крај утакмице. Међутим, мислим да је човек који је судио ову утакмицу требало да држи ствари под контролом. У последњих 15-20 минута је имао чудан критеријум који је иритирао и једну и другу страну", рекао је Мирковић за Арену спорт.

"Мислим да је резултат праведан. Нама је припало прво, Звезди друго полувреме", додао је он.

Фудбалери Црвене звезде и Партизана одиграли су нерешено 1:1, у утакмици 24. кола Супер лиге Србије. Партизан је повео у 159. "вечитом" дербију голом Немање Николића у 37. минуту, а изједначење Звезди донео је Милан Павков у 73. минуту.

Ипак, као најслабијег актера дербија издвојио је главног судију Данила Грујића, али га није именовао.

"Жао ми је због немилих сцена, али мислим да је судија (Данило Грујић прим. аут.) морао да држи ствари под контролом. У последњих 15-20 минута имао је чудан критеријум и иритирао и једне и друге. Резултат је праведан, Партизан је био бољи у првом, а Звезда у другом полувремену", рекао је Зоран "Бата" Мирковић који се на конференцији за медије извинио за бурнију реакцију.

"Претерао сам и извињавам се свима. Не приличи ми", рекао је Мирковић на коментар да је био темпераментан као у играчким данима при крају утакмице.

Суђење је поменуо још једанпут.

"Када се дешавају неке чудне ствари и критеријум, тешко је држати концентрацију и остати прибран. Не знам како бих вам дочарао ако нисте играли фудбал. Али видите - не волим ако је нека неправда у питању, макар испред зграде када играте фудбал, а камоли у оваквом мечу", рекао је Мирковић који се није сложио у оцени да је дерби био неквалитетан.

"Пре гола Звездиног било је пет чистих фаулова који нам нису досуђени, после гола све контра и кад јебио - онда није, кад јесте - онда се свирао. Са обе стране! Не кажем да смо оштећени, него у том моменту фудбал више није постајао. Могао је одмах да се свира крај, ја сам тако видео, додуше глава ми је мало врелија, ви сте гледали с висине и можда боље видели. Ако грешим, ја ћу се извинити свима".

Тренер Партизана је рекао и да није видео на успореном снимку ситуацију када је поништен гол Црвеној звезди, али је напоменуо и да је његов тим могао да тражи једанаестерац.

Истакао је и да је улазак Павкова направио доста проблема његовој екипи пошто више нису могли да парирају у скоку, док је казао да је задовољан и партијом коју је на дебију у "вечитим" дербијима приказао голобради Страхиња Павловић.

Шансе за титулу? 

"Рекао сам и на почетку полусезоне да улазимо у сваки меч да га победимо и тако ћемо се односити до краја првенства, колико ћемо успети и колико ће то бити довољно за коју позицију не бих да процењујем. Свака утакмица је важна. Што се тиче ове утакмице с Радничким на њу гледамо без претераних емоција", казао је Мирковић и додао да су нетачни наводи да је било гужве у тунелу по завршетку утакмице на "Маракани".

Извор: Б92/моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар